Header afbeelding

Orthomoleculair

Orthomoleculaire geneeskunde is het behandelen en voorkomen van ziekten door middel van de juiste voeding en waar nodig aangevuld met voedingssupplementen.

De term ‘orthomoleculair’ is opgebouwd uit twee delen: ‘ortho’ betekent: juist, optimaal; en ‘moleculair’ staat voor: de samenstelling van moleculen. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men ernaar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken (voeding, vitamines, mineralen); specifieke voedingsstoffen gericht op wat uw lichaam nodig heeft. Voeding is te allen tijde de basis.

 

 

Langdurige tekorten van micro-nutriënten (vitaminen, mineralen en spoorelementen) kunnen leiden tot verschillende stoornissen in onze stofwisseling. Deze stoornissen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: onvolwaardige voeding; stress; tekorten aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding; belasting met schadelijke stoffen: bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling, amalgaan en dergelijke; de manier van voedselbereiding in de industrie en eigen keuken: veel goede voedingsstoffen gaan verloren in deze processen.

Door middel van een bloedanalyse kunnen deze specifieke voedingsstoffen en eventuele tekorten vastgesteld worden, waardoor de behandeling effectief kan worden uitgevoerd. 

Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen; aanvullen van tekorten; aansterken door optimale voeding.

 

Ga aan de slag met jouw persoonlijk voedingsplan OF persoonlijk voedingsadvies en voel je weer top fit en aantrekkelijk!

 

Plan direct Gratis je intake gesprek