Header afbeelding

Happy 2021

31 december 2020

De laatste dag van het jaar, het blijft een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Om mij heen lees ik veel verhalen over een jaar om snel te vergeten, een jaar van Corona, lock down, bedrijven die hun deuren moeten sluiten, etc.

Dit is voor mij totaal niet het geval. 2020 is voor mij het jaar van verandering en stappen zetten geweest.

Het begon bij sporten

Nu precies een jaar geleden schreef ik dat ik wilde gaan sporten. Je gelooft het of niet, maar voor het eerst in mijn leven ga ik al een jaar lang met plezier iedere week naar de sportschool!! Zelfs ik had niet gedacht dat ik dit vol ging houden. Door een goede vriend met een sportschool, ben ik hier toch aan begonnen. Hij maakt een persoonlijk trainingsschema voor mij en daar ga ik iedere week mee aan de slag.

Helaas zijn op dit moment de sportscholen weer gesloten en daar baal ik ook echt van! Voor de gezondheid van ons allen, maar ook zeker omdat ik het mis. Ik vind het fijn om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam en spieren vinden het heerlijk om uitgedaagd te worden. De zin om te gaan is er niet altijd, het goede gevoel als ik weer thuis ben is er zeker wel altijd!

Toen kwam in maart de lock down. Dit betekende voor mij van 6-7 avonden per week niet thuis zijn, naar 6-7 avonden per week wel thuis zijn. Ik kreeg tijd voor mezelf, mijn relatie en mijn (t)huis.

Het beviel me zo goed dat ik alle activiteiten van de avond naar de ochtend heb verplaatst of heb stopgezet. Het is een rigoureuze beslissing geweest en ook zeker een wel overwogen beslissing. Een beslissing die mijn hoofd en mijn lichaam veel rust heeft gegeven.

Ochtend routine

Hierdoor ben ik meer boeken gaan lezen en luisteren. Onder andere de boeken ‘Dear good morning’ en ‘Miracle morning’. Beide boeken schrijven over de bijzondere tijd die je voor jezelf kunt gaan creëren in de ochtend.

Ik dacht altijd dat ik geen ochtendmens was. Alhoewel ik wel ervaring had doordat ik iedere week één ochtend om 6 uur moest opstaan. Dit was echt altijd de dag waarop ik de meeste energie had en het meest productief was.

Nadat ik de boeken gelezen had, heb ik besloten om dit ook toe te passen op de andere dagen van de week. Iedere ochtend één of twee uur eerder opstaan dan dat ik gewend was. Gewoon cold turkey, niet over nadenken, wekker zetten en opstaan. Ik zal hier later een uitgebreidere blog met mijn ervaringen over schrijven. Na 3 maanden doe ik dit nog steeds met veel plezier en energie.

Tijdens de rustige zomer kwam ik ook tot het inzicht dat ik grotere stappen met mijn praktijk wil gaan zetten. Dit heeft me doen besluiten om de hulp van een coach in te schakelen. Tweewekelijks 1 op 1 coaching heeft mij de afgelopen maanden al verschillende stappen doen laten zetten, zowel zakelijk als privé.

En last but not least heb ik afgelopen jaar mijn baan opgezegd en werk ik nu volledig voor mezelf. Ik kan me nu volledig focussen op mijn praktijk, wat nog meer rust en motivatie geeft.

Lunch event

Daarbij ben ik gestart met het geven van lunch events voor vrouwen in en rondom de overgang met hormonale klachten. Een toegankelijk moment waarop deze vrouwen adviezen krijgen om hun klachten te minderen en zelf stappen te kunnen zetten naar een gezonder en werkbaarder lichaam en leven.

De eerste live lunch was erg leuk. Helaas werd het vrij snel daarna onmogelijk om de lunch live te geven en dus wordt het lunch event nu online gegeven. Ik vond het wel lastig en spannend, maar vanaf het eerste online lunch event was het super leuk en heb ik al verschillende vrouwen nieuwe en bruikbare inzichten mogen geven.

Op naar het nieuwe jaar!

Wat 2021 me gaat brengen weet ik natuurlijk nog niet.

2021 gaat hopelijk het jaar worden van uitvoering en voortzetting van alle zaadjes die ik in 2020 heb mogen planten.

Ik kijk er enorm naar uit om nieuwe mensen te mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en een gezond leven en hopelijk mag ik nog veel lunch events organiseren.

2020 heeft mij de mogelijkheid gegeven om stappen te zetten die ik graag wilde zetten. Misschien had ik eerder tijd moeten vrij maken om deze stappen te zetten, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik de tijd van afgelopen jaar voor meer dan 100% benut heb.

Met mij hebben meer mensen in 2020 stappen gezet. Ik heb weer vele mensen mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl met de kennis en handvatten voor een goed eetpatroon. Juist nu was daar het perfecte moment voor, meer tijd  en minder feestjes.

Je lichaam wil je iets vertellen

Wat ik jou wil meegeven voor 2021: zet de stappen die jij graag wilt zetten, kijk niet om je heen of andere daar iets van vinden of daar een mening over hebben. Geniet met volle teugen van het leven. Luister naar je lichaam en stop als je lichaam aangeeft niet gelukkig te zijn.

Snel moe zijn, snel ziek worden, veel last van spieren en gewrichten hebben, hormonale schommelingen, darmklachten, opgezette buik na het eten, zijn geen ‘kwaaltjes’ die erbij horen, dit is je lichaam dat je iets wil vertellen. Waarschijnlijk dat je beter voor jezelf moet zorgen. Dit kan zowel mentaal als fysiek zijn, maar doe er in ieder geval wat mee!

Misschien denk je nu, laat ook ik een stap gaan zetten in 2021. Mocht je een stap gaan zetten naar een gezonder eetpatroon, dan help ik je daar natuurlijk graag bij.

9 januari staat het eerste volgende lunch event weer op de planning.

Mocht je niet tot die tijd willen wachten of wil je gewoon direct de meest effectieve stap zetten? Maak dan vrijblijvend een 1 op 1 afspraak. Dan bespreken we samen wat jij graag zou willen en wat de mogelijkheden hierin zijn.

Geniet van de laatste uren van 2020 en op naar een goed en vooral gezond 2021.

 

Tot in het nieuwe jaar!