Header afbeelding

HAPPY NEW YEAR

 

Het klinkt misschien wat cliché maar het is de tijd van de goede voornemens! Heb jij dit jaar goede voornemens? Wil je meer gaan sporten? Meer bij je oma op bezoek of is het nu echt klaar met de overtollige kilo’s? Iedereen heeft zijn of haar reden waarom je iets zou willen veranderen en het nieuwe jaar is een makkelijk moment zo net na de feestdagen.

Maar waarom zou je iets willen veranderen? Ben je tevreden met je leven, je omgeving of de situatie? Of ben je vastberaden om er iets aan te veranderen? Het is belangrijk dat je volledig achter je beslissing staat, niet om eraan te beginnen, maar juist om het echt vol te houden. Wat heb je tenslotte aan goede voornemens voor 2020 waar halverwege het jaar niets meer van te zien is? Zonde van je tijd als je het mij vraagt!

Ik heb dit jaar 2 goede voornemens!! (Normaal gesproken doe ik hier echt niet aan, maar ook voor mij is januari nu het perfecte moment, na de feestdagen en vakantie, om van start te gaat met mijn doelen). Als eerste wil ik meer gaan bewegen en sporten. Gezond eten is belangrijk, maar zonder regelmatig te bewegen, werkt ook dit niet volledig voor je gezondheid op lager termijn. Afgelopen week hebben we open dag gehad bij de vernieuwde sportschool van Personal Trainer David Bakker van Born to Succeed. Hij heeft een kleinschalige sportschool met persoonlijke begeleiding. Dit heb ik nodig, anders ga ik het niet volhouden…. Er komt deze maand trouwens iets nieuws aan in combinatie met de sportschool, dus houd de social media kanalen in de gaten…!!!

Daarnaast wil ik graag van mijn chocolade verslaving af. Chocolade (puur 70% of hoger) is echt mijn guilty pleasure. Ik eet nu bijna iedere dag chocolade en ik wil dit gaan minimaliseren tot maximaal 1 keer per week.

Om mijn voornemens te laten slagen gebruik ik altijd een aantal regels:

  1. Stel niet te hoge eisen aan jezelf en aan je voornemens;
  2. Het heeft geen kans van slagen als je alles tegelijkertijd wil doen;
  3. Maak je voornemens meetbaar;
  4. Zorg dat je realistische doelen hebt;
  5. Zorg dat je goede voornemens, gewoontes worden.

Bijvoorbeeld: ik wil in het nieuwe jaar graag een aantal kilo afvallen. Het liefst mag er 10 kg af, maar ik begin bij 5 kg voor 1 februari en in totaal 8 kg voor 1 maart. Dit afvallen doe ik door middel van een gezonder leefpatroon, gezonder eten, meer groente en fruit, meer bewegen en minder suiker en fastfood eten. Het is lastig om dit volledig op eigen houtje te gaan doen en daarom ga ik dit doen onder begeleiding van een (orthomoleculair) diëtist. Dit is de “stok achter de deur” voor mij.

Ik ben heel benieuwd wat jullie goede voornemens zijn voor 2020!? Mocht het iets met gezondheid, gezonder eten en een gezonde leefstijl te maken hebben, vind ik het leuk als je een berichtje achterlaat op mijn website of social media kanalen. Ik ben benieuwd naar jouw voornemens en je ervaringen (ook al hebben ze niets met gezondheid te maken) en misschien kan ik je nog wat extra tips geven!

 

Begin het nieuwe jaar vol goede moed met leuke voornemens. Ga ervoor en zorg dat je je nieuwe voornemens op de goede manier aanpakt zodat deze zeker kans van slagen hebben!
Succes!!