Header afbeelding

Is jouw lichaam klaar voor de zomer?

De zomer komt er natuurlijk aan en hopelijk mogen we weer wat mooie zonnige dagen ontvangen. Oké afgelopen jaar hebben we heel veel zon en hoge temperaturen gehad. Ik zelf vind dit helemaal niet erg: kom maar op met die warmte en de zon! Heerlijke positieve energie en een vitamine D voorraadje opdoen.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben is het buiten echt vies en druilerig weer. Een goede reden om aan de zon te denken!!

Voor vele van ons staat de vakantie voor de deur, of staan in ieder geval de vakantie plannen al vast. Wat gaan jullie doen dit jaar? Zon zee strand vakantie? Camping? of een doe vakantie? Dat is het leuke aan vakantie: iedereen kan een aantal dagen of weken gaan doen wat bij hem/haar of het gezin past. 

Wat ik ga doen? Hopelijk genieten van het mooie weer in eigen land. Ik hou er totaal niet van om op vakantie te gaan als iedereen op vakantie gaat, dus wij denken vast aan een vakantie in het najaar of in de winter (lekker rustig hopelijk). 

Maar wat je ook gaat doen deze zomer.. een ding staat bij de meeste mensen toch wel centraal: de bikini mag weer uit de kast!! 

Voor vele mensen (vrouwen? of ook mannen?) is dit het moment waarop we ons gaan realiseren hoe ons lichaam eruit ziet. Zijn we nog tevreden met ons eigen lichaam? Voor sommige is het bikini aan en gaan! Voor andere is het toch uit een comfort zone komen. Wij mij betreft is dit echt nergens voor nodig. Ben tevreden met je lichaam zoals het is!! Of je nu een dikke trui en een lange broek aan hebt of in bikini staat. OF….. doe er iets aan. 

Dit klinkt misschien wat kort door de bocht en heel gemakkelijk als ik dit zo zeg. En ja dat klopt, het is zeker niet altijd makkelijk. Maar realiseer je wel dat jij de enige bent die er iets aan kan doen. Natuurlijk is op eigen houtje beginnen met afvallen echt super als je dit kunt en helemaal super als dit lukt, maar in veel gevallen is het moeilijk om dit alleen te doen. Het is motiverend om een stok achter de deur te hebben, om iemand te hebben die je helpt in mindere tijden en iemand die je tips geeft om makkelijker door deze tijd te komen. 

Mocht je zelf aan de slag willen, heb ik hieronder een aantal tips voor een bikini proef lichaam:

  1. Drink water! Zorg dat je 35 ml water per kg lichaamsgewicht drinkt. Geen koffie of cola, waar puur water.
  2. Vermijd snelle koolhydraten: Snelle koolhydraten zoals pasta, tarwebrood, fastfood, koekjes, snoep. Dit heb je als ‘gemiddeld’ persoon niet nodig. In mindere mate is dit niet erg, maar het scheelt veel als je in korte tijd in je bikini wilt.
  3. Laat die (calorie rijke) tussendoortjes staan: Je hebt ze echt niet nodig. Probeer maar eens een aantal dagen zonder, voordat je het weet ben je eraan gewend.
  4. Neem voldoende nachtrust en zorg ervoor dat je uitgerust wakker wordt: Tijdens je slaap verbrand je veel calorieën en als je uitgerust wakker wordt, heb je minder eten nodig om weer op energie te komen of aan energie te komen.
  5. Ga bewegen! Of je nu gaat wandelen, traplopen, fiets naar je werk, een potje gaan voetballen of naar de sportschool gaat: beweeg iedere dag! Het is goed voor je verbranding en het zorgt nog eens voor extra energie. Het bloed kan weer goed rondgepompt worden door het lichaam waardoor zuurstof weer beschikbaar wordt voor het hele lichaam.

Daarnaast zou ik geen orthomoleculaire diëtist zijn als ik van mening ben dat je een goede (gezonde) leefstijl zou moeten aannemen. Dus niet in mei gaan denken: HELP, ik wil mijn lichaam zo echt niet laten zien in die super mooie bikini! maar dat je lichaam het hele jaar door perfect zit in die super mooie bikini.

 

Volgende keer meer over de gezonde leefstijl: 8 regels voor een gezonde leefstijl.