Superfood koekjes

 

In voorbereiding op de nieuwe blog over voedingssupplementen, heb ik deze week superfood koekjes voor je.

Volgende week komt er een nieuwe blog online waarin ik meer vertel over het gebruik van voedingssupplementen. Is het noodzakelijk om voedingssupplementen in te nemen, waarom wel of waarom niet en waar je dan zoal rekening mee moet houden.

Voor nu doen we het met deze koekjes, rijk aan de verschillende nutriënten zoals vezels, vetzuren, antioxidanten, mineralen en vitaminen.

SUPERFOOD KOEKJES

Ik zou ze gewoon opeten als ontbijt. Een echte traktatie in de ochtend wat mij betreft. Omdat ik geen tussendoortjes eet, is dat ook een van de weinige (en de beste) opties om te genieten van deze heerlijke koekjes.

Ik maak de koekjes in voren, geniet er een of twee dagen van en de overige koekjes gaan de vriezer in voor later. Alhoewel er misschien wel meer mensen in huis mee willen genieten van deze koekjes.

INGREDIËNTEN

  • 85 gram havervlokken
  • 55 gram roggemeel
  • 75-100 gram rozijnen (laat ze even weken in warm water en vervolgens goed laten uitlekken)
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 30 gram lijnzaad, gebroken
  • 1 el chia zaad
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 banaan, gepureerd
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 3 el honing (optioneel)
  • 2-5 el plantaardige melk (of meer, afhankelijk van hoe droog of nat het deeg is)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden C.

Mix havervlokken, roggemeel, zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaad, kaneel, bakpoeder en zout goed door elkaar in een grote kom.

Meng vervolgens de gepureerde banaan, kokosolie, honing en plantaardige melk er doorheen. Meng als laatste de rozijnen er doorheen.

Laat het geheel ongeveer 5 minuten staan. Op deze manier kunnen het lijn- en chia zaad het vocht opnemen en zorgen dat het een deegmassa wordt. Is je deeg te droog en dik, voeg dan wat extra plantaardige melk toe.

Neem een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat goed in.

Maak koekjes van 1 – 2 eetlepels beslag.

Bak de koekjes ongeveer 15 – 18 minuten of totdat de koekjes lichtjes bruin aan het worden zijn.

NOTES

  • Je kunt in plaats van rozijnen natuurlijk ook cranberry’s of ander gedroogd fruit gebruiken.
  • Heb je nog andere super food producten zoals goji bessen of pompoenpitten, dan kun je deze prima toevoegen of vervangen.
  • Dit product is lactose vrij, plantaardig, vegetarisch en vegan.
  • Mocht je dit product ook volledig gluten vrij willen maken, vervang dan het roggemeel door bijvoorbeeld boekweitmeel of amandelmeel.
  • Met dank aan wifemamafoodie.com

Enjoy!