Header afbeelding

Choco Bites met gepofte rijst

 

Heb jij een guilty pleasure, iets waar je eigenlijk echt niet vanaf kunt blijven? Mijn guilty pleasure (mocht het je nog niet opgevallen zijn) is echt chocolade!! In alle vormen en maten van repen tot zelf gemaakte cake. Wil je meer lezen over hoe ik omga met mijn guilty pleasure? Lees de blog over guilty pleasure.

De chocolade die ik eet, eet en koop ik bewust. Ik neem altijd chocolade met minimaal 70% cacaomassa (en het liefst Fairtrade). Vanaf 70% nemen de hoeveelheid goede stoffen in de chocolade de overhand ten opzichte van de hoeveelheid suiker. Hoe hoger het percentage, hoe minder suiker de chocolade bevat. Er zit nog wel altijd suiker in deze chocolade!

Dit chocolade recept is in combinatie met pindakaas en medjoul dadels. Dadels zijn een goede bron van vezels en de mineralen: kalium, koper, ijzer en magnesium. Het is geen recept als vervanger voor een maaltijd of een deel van je maaltijd. Dit is echt voor af en toe…..af en toe lekker genieten van mijn guilty pleasure.

CHOCO BITES MET GEPOFTE RIJST

Ga je het recept uitproberen? Laat het me weten wat je ervan vindt of tag mij in je social media post! Je kunt mij vinden op Facebook en op Instagram!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe informatie, nieuwste blogs en heerlijke recepten? Schrijf je dan nu in voor de EetDate en ontvang eens in de twee weken op donderdag een nieuw recept met informatie in je mailbox!

INGREDIENTEN

BEREIDING

Smelt de chocolade au-bain marie. Smelt de chocolade voor de topping in een aparte kom. Ik gebruik hiervoor een vuurvaste kom en zet deze op een pannetje met heet water.

Neem een bakblik of overschaal van ongeveer 20 x20 cm en bekleed deze met bakpapier. Als je een stukje papier over de rand laat hangen, kun je de bites er straks gemakkelijker uithalen.

Pureer de geweekte dadels fijn in een keukenmachine.

Meng de gesmolten chocolade, pindakaas en gepureerde dadels in een kom.

Voeg de gepofte rijst toe en meng alles goed door elkaar.

Dit mengsel doe je in het bakblik of ovenschaal en druk het goed aan. Giet de chocolade voor de topping eroverheen en verdeel gelijkmatig. 

Laat deze snack afkoelen in de koelkast, ongeveer een uur is voldoende. Heb je langer de tijd? Kun je de schaal ook buiten de koelkast laten staan (mits de temperaturen hoog zijn natuurlijk).

NOTES

  • Je kunt ook kiezen voor dadelpasta uit een potje. Yogi en Yousef hebben pure en lekkere dadelpasta.
  • Voor een lactose vrij recept, kies je voor lactose vrije chocolade. Of voor een vegan recept, kies dan voor vegan chocolade.

Enjoy!