Plan je gratis intake hier
Contact

Choco bites met gepofte rijst

Heb jij een guilty pleasure? Iets waar je eigenlijk echt niet vanaf kunt blijven of misschien niet vanaf wilt blijven? Mijn guilty pleasure is chocolade (mocht het je nog niet opgevallen zijn).

Is chocolade echt zo ongezond?

Chocolade zelf is niet ongezond en is zelfs heel gezond. De pure cacao die van de bonen af komt is rijk aan antioxidanten en magnesium. Het nadeel van het eten van de chocolade zoals wij die kennen is dat er veel suiker en andere smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Hoe lichter de chocolade, hoe meer suiker.

Het advies hierin is om chocolade met minimaal 70% cacaomassa te eten. Vanaf 70% cacao nemen de hoeveelheid goede stoffen in de chocolade de overhand ten opzichte van de hoeveelheid suiker. Hoe hoger het percentage, hoe minder suiker de chocolade bevat. Let op dat er nog wel altijd suiker in 70% chocolade zit, maar liefst 30%.

CHOCO BITES MET GEPOFTE RIJST

Deze choco bites zijn niet zozeer gemaakt vanwege de voedingsstoffen maar omdat het ook wel eens lekker is te sjoemelen. De ingrediënten die ik hier gebruik zijn zeker gezond, maar besef je dat het altijd gezond is in vergelijking met wat? In vergelijking met een vers stuk fruit zijn deze bites niet gezonder. In vergelijking met een mars bar zijn deze bites zeker wel gezonder.

INGREDIËNTEN
 • 150 gram minimaal 70% chocolade
 • 100 gram minimaal 70% chocolade voor de topping
 • 200 gram pure pindakaas
 • 50-70 gram gepofte rijst
 • 4 medjoul dadels (laat ze 15 min weken in wat water)
BEREIDING

Smelt de 150 gram chocolade au-bain marie (zet een vuurvaste kom/schaal op een pannetje met kokend water). Smelt de chocolade voor de topping in een aparte kom.

Neem een bakblik of ovenschaal van ongeveer 20×20 cm en bekleed deze met bakpapier. Als je een stukje papier over de rand laat hangen, kun je de bites er straks gemakkelijker uitpakken.

Pureer de geweekte dadels fijn in een keukenmachine tot een dadels pasta.
Meng de gesmolten chocolade, pindakaas en gepureerde dadels goed door elkaar. Voeg de gepofte rijst toe en meng alles goed door elkaar.

Schep het mengels in een bakblik of ovenschaal en druk het goed aan. Giet de gesmolten chocolade voor de topping eroverheen en verdeel gelijkmatig.

Laat deze snack afkoelen in de koelkast, ongeveer een uur is voldoende. Heb je langer de tijd? Kun je de schaal ook buiten de koelkast laten staan (mits de (kamer)temperatuur hoog is).

NOTES
 • In plaats van dadels zelf pureren kun je er ook voor kiezen dadelpasta uit een potje te gebruiken
 • Ik gebruik gepofte rijst in de dit recept. Je kunt er natuurlijk ook noten, gedroogd fruit of andere vulling in verwerken
 • Voor een lactosevrij recept, kies je voor lactosevrije chocolade
 • Voor een vegan recept, kies dan voor vegan chocolade

Ga je het recept uitproberen? Laat me weten wat je ervan vindt of tag mij in je social media post. Je kunt mij vinden op Facebook en op Instagram.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers