Metabolic Balance:
het persoonlijke voedingsplan

Heeft u behoefte aan een persoonlijk en goed vol te houden leefstijl programma? Dan is dit voedingsplan perfect voor u!

Metabolic Balance is een persoonlijk leefstijlprogramma ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Aan de hand van uw bloedwaarden, uw gezondheidsgegevens en uw voedingsvoorkeuren wordt er een persoonlijk voedingsplan voor u opgesteld. Met behulp van dit voedingsplan en mijn begeleiding kunt u uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel.

Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van uw gezonde stofwisseling en het reguleren van uw gewicht.

 

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance programma beginnen?
Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol:

  • als u niet wilt wachten tot uw overgewicht klachten gaat veroorzaken;
  • als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en u op een gezonde manier wilt afvallen;
  • als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen;
  • als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 

Hoe werkt Metabolic Balance?

Na het intakegesprek zullen we een afspraak maken om op nuchtere maag een kleine bloedafname te doen. Het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium waarna we met de uitslagen uw persoonlijk voedingsplan kunnen aanvragen en u aan de slag kunt.

Het programma is opgesteld in vier fasen. Het begint met een korte voorbereidingsfase waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakeling in uw voedingsplan.

Tijdens de strenge fase, van tenminste twee weken, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. U wordt zich hierbij bewust van de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht. 

In de minder strenge fase gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en gezondheid. 

De laatste fase, de fase van gewichtsbehoud, kent geen einde en begint, zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. U bestendigt uw reeds behaalde succes doordat u enkele, inmiddels vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen. 

U gebruikt niet alleen gezonde en de voor u noodzakelijke voedingsstoffen tijdens de maaltijd, maar u neemt ook voedingsstoffen in die uw lichaam nodig heeft om uw verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Uw plan brengt uw gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is uitsluitend op u en uw gezondheidstoestand van toepassing.

Waardoor bereikt u met Metabolic Balance gewichtsverlies?

Door uw persoonlijke voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de eenvoudige regels voor de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Welke verbeteringen van de gezondheid bereik ik met Metabolic Balance?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten (diabetes type II, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk), vooral in combinatie met geschikte beweging.

Tegelijkertijd verbetert uw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt uw totale energieniveau. U slaapt beter, uw fysieke en psychische kracht neemt toe, u voelt u over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straalt u ook uit! U breekt uw lichaamsvet af en spaart uw spier- en bindweefsel door Metabolic Balance, dat wil zeggen dat uw huid strak en glad blijft.

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance-programma beginnen?

Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,

  • als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en u op een gezonde manier wilt afvallen;
  • als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk;
  • als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.