Header afbeelding

Persoonlijk voedingsplan

 

Metabolic Balance is een persoonlijk leefstijlprogramma ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Aan de hand van je bloedwaarden, je gezondheidsgegevens en voedingsvoorkeuren wordt er een persoonlijk voedingsplan voor jou opgesteld. Met behulp van dit voedingsplan en mijn begeleiding kun je gemakkelijk jouw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel.

Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van jouw gezonde stofwisseling en het reguleren van je gewicht.

 

Een leuke bijkomstigheid: het lukte me de laatste jaren niet meer om af te vallen, maar door Metabolic Balance ben ik binnen no time weer op mijn oude gewicht van voor de overgang.

 

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance programma beginnen?
  • als jouw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je op een gezonde manier wilt afvallen (die mooie jurk, broek of bikini toch niet helemaal meer zo goed zit als dat ik dacht);
  • als er sprake is van problemen: slecht slapen, geen energie hebben, opvliegers, pijn in spieren en gewrichten;
  • als er gezondheidsklachten zijn: reuma, fibromyalgie, overgewicht, overgang;
  • als je, ongeacht leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 

Als jouw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je op een gezonde manier wilt afvallen (die mooie jurk, broek of bikini toch niet helemaal meer zo goed zit als dat ik dacht).

 

Hoe werkt Metabolic Balance?

Na het intakegesprek zullen we een afspraak maken om op nuchtere maag een kleine bloedafname te doen. Het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium waarna we met de uitslagen jouw persoonlijk voedingsplan kunnen aanvragen en je aan de slag kunt.

Het programma is opgesteld in vier fasen. Het begint met een korte voorbereidingsfase waarin je lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakeling in jouw voedingsplan.

Tijdens de strenge fase, van tenminste twee weken, stelt jouw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. Je wordt zich hierbij bewust van de veranderingen die je ervaart op het gebied van jouw gezondheid en gewicht. 

In de minder strenge fase ga je voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdek je de voor jouw persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl je blijft letten op verdere veranderingen in gewicht en gezondheid. 

De laatste fase, de fase van gewichtsbehoud, kent geen einde en begint, zodra je met jouw gewicht en jouw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent.  

Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jou noodzakelijke voedingsstoffen tijdens de maaltijd, maar neemt ook voedingsstoffen in die jouw lichaam nodig heeft om je verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Jouw plan brengt je gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

Waardoor bereik je met Metabolic Balance gewichtsverlies?

Door jouw persoonlijke voedingsplan krijgt je lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de eenvoudige regels voor de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Welke verbeteringen van de gezondheid bereik ik met Metabolic Balance?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten (diabetes type II, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk), vooral in combinatie met geschikte beweging.

Tegelijkertijd verbetert je uithoudings- en concentratievermogen en stijgt uw totale energieniveau. Je slaapt beter, fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt lichaamsvet af en spaart je spier- en bindweefsel door Metabolic Balance, dat wil zeggen dat je huid strak en glad blijft.

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance-programma beginnen?

Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,

  • als jouw gewicht een probleem of last vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je op een gezonde manier wilt afvallen;
  • als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als overgewicht, reuma, fibromyalgie, hormonale schommelingen;
  • als je, ongeacht jouw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 

Ga aan de slag met jouw persoonlijk voedingsplan en voel je weer top fit en aantrekkelijk!

 

Plan direct Gratis je intake gesprek

 

Ik heb alles al geprobeerd en niets heeft echt geholpen, waarom zou dit wel helpen?

Doordat dit programma echt op jouw lichaam is gebaseerd, werkt het. Je voedt je lichaam precies met datgene wat je lichaam nodig heeft en je lichaam gaat hierdoor optimaal functioneren.

Je krijgt volledige 1 op 1 begeleiding om ervoor te zorgen dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Ook tussen de consulten door is ruimte voor vragen en begeleiding daar waar jij dat nodig hebt.

 

Maak vrijblijvend een afspraak