Plan je gratis intake hier
Contact

Mango IJs

Zelf ijs maken

IJs eten met de warme dagen of gewoon omdat het kan. Dit ijs, gemaakt van mango, is puur waardoor je je niet schuldig hoeft te voelen na het eten van ijs (alhoewel je schuldig voelen sowieso geen goed idee is). In dit blog neem ik je mee waarom ik gebruik maak van mango en natuurlijk het recept voor dit heerlijke ijs.

Is mango gezond?

Mango is een steenvrucht. De vrucht is zeer populair in India omdat in de ayurveda mango wordt gezien als gezond voor de spijsvertering. Mango bevat enzymen die met name de vertering van eiwitten bevorderen.
Daarnaast is mango rijk aan verschillende vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C.

Hoe weet je of je mango rijp is?

Omdat mango’s niet in Nederland groeien en dus vanuit het buitenland komen, zijn ze het hele jaar door beschikbaar. Maar er zit nogal wat verschil in kwaliteit. De kleur van de schil heeft geen invloed op de rijpheid. Bruine vlekjes op de buitenkant geven vaak rotte plekjes aan in de binnenkant. Als de mangoschil rimpels bevat, is deze niet meer ‘vers’.
Ik koop mijn mango het liefst niet helemaal rijp. Dat voel je doordat je de vrucht een klein beetje kunt indrukken. Laat de mango dan een aantal dagen op kamertemperatuur doorrijpen.  Afhankelijk van hoe rijp je de mango gekocht hebt.

Mango ijs

Dit mango ijs is voor mij echt een traktatie. Het is simpel en puur. Je kunt zelfs eindeloos variëren met smaken (denk aan banaan, blauwe bessen, papaja, meloen) alhoewel ik de mango het lekkerst blijf vinden.

Er zijn meerdere manieren om het ijs te maken, afhankelijk van je voorkeur en wat je beschikbaar hebt.

Gebruik een keukenmachine met messen of een goede blender. Ik had zelf een Kenwood blender en deze was niet in staat om ijs te maken van de bevroren mango. Ik weet dat de Magimix blender hier wel geschikt voor is.
Voor deze recepten gebruik ik een keukenmachine.

Mango ijs met limoen/citroensap

INGREDIËNTEN
 • 150 gram bevroren mango blokjes
 • Scheutje limoensap (of citroensap)

Mango ijs met plantaardige melk

INGREDIËNTEN
 • 150 gram bevroren mango blokjes
 • Scheutje havermelk (of andere plantaardige melk/yoghurt)

Mango ijs zonder toevoeging

INGREDIËNTEN
 • 150 gram bevroren mango blokjes
 • Scheutje water
BEREIDING

Doe de bevroren mango in de keukenmachine. Het is handig om de bevroren mango een minuut of vijf eerder uit de vriezer te halen, zodat het wat zachter kan worden.

Maal de mango zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg een scheutje havermelk toe en maal het geheel goed totdat je een romig ijs hebt.

Het kan zijn dat je niet voldoende havermelk toegevoegd hebt. Voeg vervolgens weer een klein scheutje havermelk of limoensap of water toe, maal het nogmaals goed en dan kom je vanzelf tot het punt dat je ijs goed is.
Hoe meer havermelk of limoensap of water je toevoegt, hoe dunner je ijs wordt.

NOTES
 • Dit recept is gemaakt met mango, maar dit kan met bijna alle fruitsoorten.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit recept is geschikt voor jou als jij een persoonlijk voedingsplan hebt. Afhankelijk van welke fruitsoorten in jouw plan staan kun je daar ijs mee maken.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers