Plan je gratis intake hier
Contact

Zelf vegan burgers maken

2-ingrediënten plantaardige burgers

Recepten behoren wat mij betreft niet al te veel ingrediënten te bevatten. Althans, hoe minder ingrediënten hoe aangenamer ik dat vind.

Ik vind het prettig dat ik de basis ingrediënten in huis heb. Hierdoor ben ik sneller bereid om de gerechten te maken. Wat mij weer oplevert dat ik minder kant-en-klare (ongezonde) producten in huis haal.

Dit recept linzenburgers is daar een mooi voorbeeld van.

Beluga linzenburgers

Dit recept is voor ongeveer 8-10 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze maakt).

Advies: maak in één keer een voorraadje burgers en bewaar deze in de vriezer. Hiermee maak je het jezelf makkelijk en bespaar je tijd.

De burgers zijn dus prima in de vriezen. Stapel ze in een goed afsluitbare bak of verpak ze apart.

Voordat je de burgers kunt eten, hoef je ze alleen maar even kort op te warmen in de pan of in de oven. Dat kan in principe zo uit de vriezer.

INGREDIËNTEN
 • 400 gram gekookte beluga linzen (200 gram ongekookte linzen)
 • 50 gram roggemeel
 • 2 tl vadouvan kruiden
 • Scheutje balsamico azijn
BEREIDING

Je kunt gaan voor kant-en-klare of voor droge beluga linzen. Neem je droge linzen, neem dan de helft aan gewicht (als je ze droog afweegt). Week en kook de linzen eerst voordat je begint.
Spoel de linzen goed af. Neem een grote kom of schaal en doe daarin de linzen, het roggemeel, de kruiden en een scheut balsamico azijn. Meng dit geheel goed door elkaar.

Probeer schijven (burgers) van dit mengsel te maken. Zijn de burgers te droog, doe er dan een beetje extra water bij. Zijn de burgers te nat, doe er dan een beetje roggemeel bij.

Kneed met je handen het geheel tot burgers. Verhit een koekenpan met wat (kokos)olie. Bak hierin de burgers goudbruin. De burgers hoeven niet doorbakken te worden, er zitten geen rauwe producten in.

Je kunt de burgers ook bakken in de oven (in plaats van in de pan). Leg de burger voor twee keer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170-180 graden. De burgers zullen op deze manier iets droger worden omdat ze niet gebakken zijn in vet.

NOTES
 • Ik gebruik in dit recept Beluga linzen. Je kunt hiervoor ook rode of groene linzen gebruiken.
 • Qua kruiden kun je eindeloos variëren. Net wat jij lekker vindt.
 • De burgers zijn prima te gebruiken op de BBQ. Bak de burgers vooraf in de pan of op een schaaltje of plaat op de BBQ.
 • Dit recept is volledig plantaardig, lactosevrij en geschikt voor als jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance volgt. Neem in dit laatste geval de hoeveelheid gekookte peulvruchten met, in verhouding, het roggemeel. Je kunt ook prima met 1 of 2 eetlepels roggemeel beginnen. Als de burger te nat is doe je er wat extra roggemeel bij. Is de burger te droog, dan doe je er een beetje water bij.
 • Je kunt het recept ook glutenvrij maken door het roggemeel te vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel. Roggemeel is wel iets steviger, dus het kan zijn dat de verhoudingen dan net iets anders zijn.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers