Plan je gratis intake hier
Contact

Zelf vegan burgers maken

2-ingrediënten plantaardige burgers

Recepten behoren wat mij betreft niet al te veel ingrediënten te bevatten. Althans, hoe minder ingrediënten hoe aangenamer ik dat vind.

Ik vind het prettig dat ik de basis ingrediënten in huis heb. Hierdoor ben ik sneller bereid om de gerechten te maken. Wat mij weer oplevert dat ik minder kant-en-klare (ongezonde) producten in huis haal.

Dit recept linzenburgers is daar een mooi voorbeeld van.

Beluga linzenburgers

Dit recept is voor ongeveer 8-10 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze maakt).

Advies: maak in één keer een voorraadje burgers en bewaar deze in de vriezer. Hiermee maak je het jezelf makkelijk en bespaar je tijd.

De burgers zijn dus prima in de vriezen. Stapel ze in een goed afsluitbare bak of verpak ze apart.

Voordat je de burgers kunt eten, hoef je ze alleen maar even kort op te warmen in de pan of in de oven. Dat kan in principe zo uit de vriezer.

INGREDIËNTEN
 • 400 gram gekookte beluga linzen (200 gram ongekookte linzen)
 • 50 gram roggemeel
 • 2 tl vadouvan kruiden
 • Scheutje balsamico azijn
BEREIDING

Je kunt gaan voor kant-en-klare of voor droge beluga linzen. Neem je droge linzen, neem dan de helft aan gewicht (als je ze droog afweegt). Week en kook de linzen eerst voordat je begint.
Spoel de linzen goed af. Neem een grote kom of schaal en doe daarin de linzen, het roggemeel, de kruiden en een scheut balsamico azijn. Meng dit geheel goed door elkaar.

Probeer schijven (burgers) van dit mengsel te maken. Zijn de burgers te droog, doe er dan een beetje extra water bij. Zijn de burgers te nat, doe er dan een beetje roggemeel bij.

Kneed met je handen het geheel tot burgers. Verhit een koekenpan met wat (kokos)olie. Bak hierin de burgers goudbruin. De burgers hoeven niet doorbakken te worden, er zitten geen rauwe producten in.

Je kunt de burgers ook bakken in de oven (in plaats van in de pan). Leg de burger voor twee keer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170-180 graden. De burgers zullen op deze manier iets droger worden omdat ze niet gebakken zijn in vet.

NOTES
 • Ik gebruik in dit recept Beluga linzen. Je kunt hiervoor ook rode of groene linzen gebruiken.
 • Qua kruiden kun je eindeloos variëren. Net wat jij lekker vindt.
 • De burgers zijn prima te gebruiken op de BBQ. Bak de burgers vooraf in de pan of op een schaaltje of plaat op de BBQ.
 • Dit recept is volledig plantaardig, lactosevrij en geschikt voor als jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance volgt. Neem in dit laatste geval de hoeveelheid gekookte peulvruchten met, in verhouding, het roggemeel. Je kunt ook prima met 1 of 2 eetlepels roggemeel beginnen. Als de burger te nat is doe je er wat extra roggemeel bij. Is de burger te droog, dan doe je er een beetje water bij.
 • Je kunt het recept ook glutenvrij maken door het roggemeel te vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel. Roggemeel is wel iets steviger, dus het kan zijn dat de verhoudingen dan net iets anders zijn.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers