Plan je gratis intake hier
Contact

Eiersalade

Eiersalade zonder mayonaise

Ingrediënten: 55% scharrelei, raapolie, water, suiker, vrije-uitloopeigeel, gemodificeerd maïszetmeel, azijn, zout, maïszetmeel, voedingszuur (melkzuur [E270], azijnzuur [E260], citroenzuur [E330]), kruiden (o.a. bieslook), conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415], guarpitmeel [E412]), wortelextract, specerijen (o.a. mosterd), limoensapconcentraat, natuurlijk aroma.

Dit is de ingrediëntenlijst van de AH scharrelei bieslook salade. 21 ingrediënten en iets meer dan de helft is scharrelei.

Ik benoem het heel vaak, je maakt keuzes in het leven en zo ook met dat wat je eet.

Wat is er mis met de eiersalade uit de supermarkt?

Het antwoord is afhankelijk van dat waar je naar opzoek bent. Ben jij opzoek naar een prima smakende eiersalade waar je geen moeite voor hoeft te doen en waarbij je gezondheid geen rol speelt, dan is deze eiersalade helemaal prima.

Ben je opzoek naar een eiersalade die niet alleen lekker maar ook nog eens goed is voor je gezondheid? (De vraag of eieren goed zijn voor jouw gezondheid buiten beschouwing gelaten). Dan kun je als je het mij vraagt beter zelf aan de slag met maken van je eigen eiersalade. Zonder een hoop toevoegingen en naar eigen smaak.

21 ingrediënten zijn nodig om een product houdbaar te houden en op smaak en kleur te houden. Verkoop is belangrijker dan jouw gezondheid. Helemaal prima en daarom maak ik mijn eigen eiersalade.

GEZONDE EIERSALADE ZONDER MAYONAISE

Als ik dan zelf eiersalade maak, is wel mijn uitdaging dit zonder ‘kant-en-klaar’ producten als mayonaise te doen. En weet je, dat kan prima!

Hieronder het recept van eiersalade zonder mayonaise en met maar 8 ingrediënten.

INGREDIËNTEN
  • 2 gekookte eieren
  • 4 of 5 middelgrote augurken (zure)
  • 1 el appelazijn
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl kurkuma
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak
  • fijngesneden ui
BEREIDING

Snij de gekookte eieren fijn. Het liefst in blokjes maar je kunt het ook ruwweg snijden met een vork en mes (de smaak wordt er niet minder van).

Snij de augurken in kleine blokjes.

Doe je fijngesneden ei en augurk in een schaaltje. Voeg de appelazijn, olie en kruiden eraan toe en mengen maar.

Je kunt naar smaak altijd meer kruiden toevoegen.

In een afgesloten bakje in de koelkast is de eiersalade prima een aantal dagen houdbaar.

NOTES
  • Kruiden als bieslook, knoflook, peterselie zijn ook een lekkere toevoeging.
  • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.
  • Dit recept is perfect voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt van Metabolic Balance met eieren in de ingrediëntenlijst. Meestal staan de eieren er per 2 in, soms per 1 en dan halveer je de ingrediënten. Heb je geen augurken in je plan staan? Deze kun je prima vervangen door andere in het zuur gelegde groente, komkommer of net wat jij lekker vindt.
  • Je kunt deze eiersalade zonder mayonaise ook maken zonder het toevoegen van groenten.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coach sessies in de praktijk of online
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers