Plan je gratis intake hier
Contact

Pasta met raapstelen

Raapstelen behoren niet officieel tot de vergeten groente, maar zijn door de meeste mensen wel in de vergetelheid geraakt. Raapstelen behoort tot de bladgroente en is het loof van meiknolletjes om precies te zijn. Raapstelen zijn vol, fris en een beetje pittig van smaak.

Vroeg in het voorjaar is de tijd van de raapstelen. Een bladgroente die vrij kort te verkrijgen is, ongeveer vanaf maart tot en met mei. Het kan voorkomen dat je de raapstelen ook nog in het najaar tegenkomt.

Als je raapstelen kunt vinden (je hebt meer kans in een biologische winkel of op de markt dan in de supermarkt) eet deze dan het liefst zo snel mogelijk. Raapstelen verleppen vrij snel en zijn in de koelkast echt maar een paar dagen houdbaar.

Zijn raapstelen gezond?

Raapstelen zijn rijk aan een stof die in de maag omgezet wordt tot het stofje DIM. DIM remt een enzym dat in het lichaam verantwoordelijk is voor de aanmaak van oestrogeen.
Let wel op dat je de raapstelen niet te lang verhit, daar kunnen deze stoffen niet tegen en zullen hierdoor verdwijnen.

Het meest gehoorde recept met raapstelen is denk ik wel de stamppot, maar je kunt raapstelen ook voor tal van andere gerechten gebruiken. Een omelet bakken met raapstelen maar je kunt ook pesto maken van de bladeren van raapstelen.

PASTA MET RAAPSTELEN

Niet alles in het leven hoeft makkelijk en snel te gaan. Zo zit het leven niet in elkaar. Maar soms is het wel fijn als bepaalde dingen, zoals eten koken, lekker makkelijk en snel gaat. Dit recept is daar een mooi voorbeeld van. Ideaal als warm lunchgerecht of als diner.

De hoeveelheden staan tussenhaakjes vermeld bij de ingrediënten, maar doe dit maar smaak.
Heb jij een persoonlijk voedingsplan met peulvruchten? Kun je die hoeveelheden aanhouden die in je plan staan.

INGREDIËNTEN
  • (100 gram) Raapstelen
  • (70 gram) Rode linzen pasta
  • Pesto (recept)
BEREIDING

Was de raapstelen en snij deze grof. Kook in tussentijd de linzen pasta gaar (zie verpakking).

Verhit wat (kokos)olie in een (wok)pan en bak de raapstelen kort totdat ze geslonken zijn.
Voeg vervolgens de gekookte linzen pasta en pesto toe. Roer op hoger vuur kort goed door elkaar en het is klaar om te serveren.

Lekker om te serveren met een eetlepel edelgistvlokken als topping.

NOTES
  • Je kunt de linzen pasta vervangen door kikkererwten pasta of een andere pasta soort.
    In dit recept is de rode linzen pasta de eiwitbron. Gebruik je bijvoorbeeld roggepasta kun je een andere eiwitbron toevoegen zoals kaas of vis.
  • De pesto geeft normaal gesproken voldoende smaak. Is dit niet het geval, voeg wat extra keltisch zeezout, peper of andere kruiden toe.
  • Dit recept is vrij van gluten en lactose, vegan en volledig plantaardig.
  • Dit recept is perfect voor jou als jij een persoonlijk voedingsplan hebt met daarin linzen en raapstelen. Houd de hoeveelheden aan zoals deze vermeld staan in je plan.
    Heb je geen raapstelen in je plan staan? Deze kun je vervangen door bijvoorbeeld spinazie, spruiten, broccoli of die groente die jij lekker vindt.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies in de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers