Plan je gratis intake hier
Contact

Stoofschotel met oesterzwammen

Met deze koude dagen komen de krachtige maaltijden weer op tafel te staan. Een van deze lekkere gerechten is een stoofschotel. Is alle vormen en maten kun je die maken en vandaag gaan we voor de vegetarische stoofschotel met oesterzwammen.

Paddenstoelen

Paddenstoel, rood met witte stippen. Ik denk wel de meest bekende paddenstoel, maar niet eetbaar. Daarnaast kennen we de champignon, de kastanjechampignon en de portobello ook nog wel, maar dan houdt het voor velen op. Maar er zijn honderden verschillende soorten paddenstoelen. Paddenstoelen groeien in het wild en worden steeds vaker gekweekt.

De meeste paddenstoelen kun je eten nadat ze verhit zijn omdat ze rauw of beetgaar slecht te verteren zijn door ons spijsverteringsstelsel.

Als je er zeker van wilt zijn dat je paddenstoelen hebt van kwaliteit, snij deze dan open. Je ziet of ze aangetast of verschrompeld zijn van binnen.

In de praktijk werk ik veel met shiitake en oesterzwammen als plantaardige eiwitbron. Het daagt mij en vele anderen uit om met deze mooie producten aan de slag te gaan. En met veel voldoening als je het mij vraagt.

Oesterzwammen gezond

Die witte grote paddenstoelen die in trossen groeien. Dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Deze paddenstoel is zacht en een beetje vlezig van structuur.

Oesterzwammen zijn gezond en kun je inzetten als eiwitbron. Zorg wel dat je er minimaal 120-150 gram van per keer binnen krijgt. Daarnaast zijn oesterzwammen dus ook goed voor je gezondheid als het gaat om cholesterol en je immuunsysteem.

STOOFSCHOTEL MET OESTERZWAMMEN

Winters gerecht wat je prima op zichzelf staand kunt eten. Maar wat ook erg lekker is met wat (wilde) rijst of bij een salade.

INGREDIËNTEN
  • 150 gram oesterzwammen (1 portie)
  • Groente
    • Bijvoorbeeld: ui, wortel, paprika
    • Ik gebruik in dit recept: ui, wortel, doperwten
  • Blikje tomatenpuree
  • Knoflook
  • Keltisch zeezout
  • Aanvullende kruiden zoals tijm, koriander, peper of Ras el Hanout
  • Sojasaus
BEREIDING

Breek of snij de oesterzwammen in reepjes. Als je de oesterzwammen uit elkaar trekt van de zwam naar de steel toe, dan krijg je reepjes.

Bak de oesterzwammen in een eetlepel kokosolie. Snij ondertussen de groente fijn.

Voeg de groente toe aan de oesterzwammen en bak het geheel even goed.

Voeg de kruiden, tomatenpuree, sojasaus en keltisch zeezout toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat water toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Laat het geheel even goed doorkoken totdat je groente gaar zijn.

Serveer op een bedje van sla/salade, met wat (wilde)rijst of eet lekker zo op.

NOTES
  • Ik gebruik oesterzwammen omdat ik deze juist lekker vind voor dit soort gerechten. Een paddenstoelen mix of shiitake zijn hier ook geschikt voor.
  • Kruiden, voeg toe wat jij lekker vindt. Als je het lastig vindt om de juiste kruiden uit te kiezen, ruik dan aan je kruiden. Hiermee ervaar je of deze smaak een toevoeging is voor je gerecht.
  • Pak het liefst glutenvrije sojasaus. Oftewel sojasaus zonder dat er tarwe aan toegevoegd is.
  • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
  • Dit recept is perfect voor jou als jij je persoonlijk voedingsplan hebt waar paddenstoelen in staan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies in de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers