Plan je gratis intake hier
Contact

Crumble Crumble

Gezond eten is belangrijk voor je lichaam EN voor jezelf, je mindset en je energieniveau.

Gezond eten hoeft zeker niet saai of minder lekker te zijn. Gezond eten kan juist een heel groot feest zijn. Regelmatig delen de vrouwen die bij mij het Persoonlijk Voedingsplan volgen hun overheerlijke gerechten en leuk opgemaakte borden. Hier word niet alleen ik enorm blij van, maar zij natuurlijk nog veel meer, want zij mogen het opeten.

Je hoeft ook geen keukenprins (of prinses) te zijn voor het bedenken en maken van lekker en gezond eten. Soms is het net wat verder kijken dan je neus lang is.

Ikzelf vind het leuk om dit soort dingen uit te zoeken en dit met jullie te delen. Zo hoop ik dat jullie hierdoor geïnspireerd raken en het zelf net zo leuk vinden als ik om ermee aan de slag te gaan.

Mijn grote favoriet is crumble. Volg je me op social media? Dan zul je het vast al eens voorbij hebben zien komen. Hierbij het recept. Hopelijk geniet jij er net zo van als dat ik dat doe.

Hele fijne en zonnige week gewenst.

 

De crumble maak ik van amandelmeel en zonnebloempitten. Waarom? Omdat deze combi een goed eiwitprofiel heeft, veel vezels bevat en rijk is aan verschillende vitamine en mineralen. En natuurlijk omdat het erg lekker is.

Amandelen

Amandelen zijn een van de gezondste noten. Eet de noten het liefst in de hele vorm, dus met vliesje, ongebrand en ongezouten. Dit geeft de meeste en meest volwaardige voedingsstoffen.
Amandelen zijn rijk aan mineralen zoals: mangaan, magnesium, zink en kalium en vitaminen zoals vitamine B2 en vitamine E.

De meeste kennen de amandelen vanwege de hoeveelheid vetzuren. Met name omega 9. Daarbij bevatten amandelen ook een hoeveelheid prebiotische vezels. Deze vezels bevorderen je darmgezondheid zodat de ‘goede’ bacteriën beter hun werk kunnen doen en de ‘slechte’ bacteriën eerder uitgeschakeld worden (de juiste verhouding ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je darmen
zorgen ervoor dat de voedingsstoffen beter opgenomen worden en de kans om ziek te worden minder is).
Nog een leuk voordeel aan deze vezels is dat ze zorgen voor een sneller verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn de pitten van een zonnebloem. Misschien heb jij ook wel eens zo’n mooie grote zonnebloem laten drogen en vervolgens alle pitjes eruit gehaald en opgepeuzeld.

Zonnebloempitten zijn, net als amandelen, erg voedzaam. Ze bevatten onder andere de voedingsstoffen (mineralen) mangaan, koper, selenium, magnesium, ijzer en zink en vitaminen zoals
vitamine E, vitamine B1 en B6.

Zonnebloempitten zijn rijk aan een goede hoeveelheid eiwitten met een bijna volledig aminozuren profiel en ze bevatten omega 6 vetzuren (kunnen bijdragen aan een goede vaat gesteldheid en
cholesterol beheersing).

Zonnebloempitten zijn niet te vergelijken met zonnebloemolie, want zonnebloemolie is in de meeste gevallen enorm geraffineerd waardoor het geen voedingsstoffen meer bevat en alleen de
ontstekingsbevorderende omega 6 overheerst.

Amandelen en zonnebloempitten kunnen cholesterolverlagend werken door de hoeveelheid vezels en de plantensterolen in deze producten.

In dit recept gebruik ik de hele zonnebloempit. Je zou ook deze fijn kunnen malen met een vijzel of een elektrische koffiemolen.

Ik heb twee verschillende crumbles voor je uitgeschreven. Natuurlijk kun je alle soorten fruit en wat jij maar lekker vindt toevoegen aan (of onder) je crumble. Appel met kersen is een aanrader, of peer, mango of perziken. Waar zou jij voor gaan?

Rabarber aardbei Crumble

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn dat ik adviseer om op z’n minst bij twee en het liefst bij drie maaltijden per dag groente te eten. Vaak krijg ik dan terug: “maar hoe eet ik groente bij mijn
ontbijt?” Naast dat een cracker erg goed gevuld kan worden met verschillende soorten groenten is dit recept ook een topper.

De rabarber groeit momenteel (mei-juni) volop in de tuin en dus alle reden om er weer lekker mee de keuken in te gaan.
Aardbeien is een goede combi met rabarber, dat zorgt ervoor dat het wat zoeter wordt. Rabarber kan ook prima bij appel, frambozen of kersen.

INGREDIËNTEN
  • 1-2 stelen rabarber
  • 100-150 gram aardbeien
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.
Natuurlijk kun je de kokosolie ook op een andere manier laten smelten. In een pannetje bijvoorbeeld.
Dit werkt voor mij omdat de oven toch aanstaat.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de rabarber in stukjes en verdeel deze in de schaal. Snij vervolgens de aardbeien in partjes en verdeel deze over de rabarber.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de rabarber en aardbeien.

Zet de crumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble ligt verkleurd.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren. Dat is pas echt lekker!

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem de hoeveelheden amandelmeel en zonnebloempitten van de Mandelade. Voor de rabarber neem je de hoeveelheid groente uit je ontbijt en de aardbeien is je fruit.
  • Ik eet dit gerecht het liefst als ontbijt. Je kunt er natuurlijk ook een feestelijk nagerecht van maken.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Appel Crumble

Een klassieker en waarschijnlijk van velen een favoriet. Ik maak dit recept gerust in de ochtend voordat ik ga werken. Zodra ik beneden kom zet ik de oven aan, crumble klaar maken en als de
crumble in de oven staat, ga ik me verder klaar maken.

Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je nog beter voor een ander zorgen.

INGREDIËNTEN
  • 1 appel
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de appel in stukjes (met schil) en verdeel deze in de schaal.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de appel.

Zet de appelcrumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble licht verkleurt.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren.

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem het recept van de Mandelade.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies in de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers