Plan je gratis intake hier
Contact

3 eet momenten per dag

De meeste vrouwen die in de praktijk komen, ervaren te weinig energie. Ze slapen vaak niet al te goed, zijn vroeg wakker of kunnen moeilijk in slaap vallen. Daarbij zijn de pogingen tot afvallen eigenlijk tot niets uitgelopen omdat het net lijkt of het lichaam het gewicht letterlijk vast wil houden en afvallen onmogelijk lijkt.

Deze veel gehoorde lichamelijke ongemakken worden nog eens versterkt tijdens de periode van de overgang, menopauze of menstruatie. Dit komt doordat in deze periode je lichaam hormonale balans aan het zoeken is. Dit kost extra energie en daarbij ervaren de meeste vrouwen ook andere lichamelijke ongemakken. Denk aan opvliegers, migraine, pijn in spieren en gewrichten en humeur schommelingen.

Niemand wil geremd worden in het dagelijks leven door de hoeveelheid energie die je ervaart. Het liefst wil je iedere dag vol energie en fit starten en als je uit je werk komt nog voldoende energie over hebt om nog iets actiefs te gaan doen. Energiek deelnemen aan sport, spelen met (klein)kinderen en/of nog even een extra blokje om wandelen.

Toen of nu

De tijd waarin we nu leven, een tijd van welvaart, is soort van volledig ‘normaal’ geworden. We vinden het normaal dat je op ieder moment van de dag aan eten kunt komen en dat het ook nog eens bij je thuisbezorgd wordt. Lekker makkelijk en je hoeft er niets voor te doen.

In de tijd dat wij mensen nog jagers en verzamelaars waren, hadden we niet de hele dag door de beschikking tot voedsel. Sterker nog, we moesten die dag maar afwachten of je ergens eten kon vinden.

Als je eten had, kon je daar volop van genieten. Daarna kon je uitbuiken en dan duurde het weer minstens een halve dag voordat je weer kon eten.

Wat verteer jij?

Iedere keer dat je iets eet, wordt je spijsvertering in gang gezet om je eten te verteren. Zelfs als je iets kleins zoals een koekje, smintje of dropje eet. Je lichaam is gedurende de dag en nacht met verschillende processen bezig. Van het in balans houden van je hormonen, het verteren van je eten tot ervoor zorgen dat je kleine teen voldoende bloedtoevoer krijgt. Als je lichaam met je kleine teen bezig is, kan het zich niet voor 100% storten op je spijsvertering en andersom.

Ben jij iemand die de hele dag door kleine beetjes eet, een appel hier, een boterham daar, nog een dropje, stukje komkommer, dan kun je je voorstellen dat je spijsvertering constant in de actiestand staat. Je lichaam heeft dus minder de mogelijkheid om zich bezig te houden met de andere processen in je lichaam.

Dit is een inefficiënte manier van energie verbruiken. Iedere keer dat je aan eten denkt of eet en je dus van je werk of bezigheden afgehouden wordt, wordt je lichaam afgeleid. Daarna moet je weer opnieuw starten met dat waar je mee bezig was.

Vergelijk het met een auto. Als je een uur aan één stuk gaat rijden op constante snelheid, verbrand je auto veel minder brandstof dan dat je iedere drie minuten stopt, de motor uitzet en vervolgens weer verder rijdt.

Werking van de darmen

Je darmen vinden in veel gevallen ook nog iets van dit verhaal. Veel mensen ervaren darmproblemen. Een opgeblazen buik en een zeer wisselende stoelgang is bij veel mensen helaas aan de orde van de dag. Dit kan onder andere komen doordat je darmen te veel te voorduren hebben. Dit kan in de vorm van overmatige blootstelling aan gluten, tarwe en koemelk producten zijn,  maar dit kan ook doordat je darmen te weinig rust krijgen en dus niet de mogelijkheid krijgen om bij te tanken, te herstellen.

Jijzelf gaat ’s nachts (neem ik aan) ook slapen om te herstellen. In de nacht krijgt je lichaam de tijd om alle troep op te ruimen waardoor jij weer fris en fruitig kan opstaan.
Geef je je darmen wat langer de tijd tussen de maaltijden door, dan krijgen ook je darmen meer tijd om tot rust te komen. Tijd om de niet bruikbare stoffen op te ruimen en te herstellen voordat de volgende maaltijd er weer aan komt.

Maximaal drie eetmomenten per dag

Dit is de reden waarom ik hooguit drie maaltijden per dag eet en adviseer. Je lichaam is er simpelweg niet voor gemaakt om maar te blijven eten. Ik weet niet hoe jij je erbij voelt, maar ik voel me stukken beter als ik maximaal drie eetmomenten per dag heb.

Niet alleen ik, maar ik hoor het ook terug van mijn klanten. Veel vrouwen hoor ik in eerste instantie zeggen, “dat gaat me echt niet lukken”. Terwijl ze twee weken later terugkomen en zeggen dat dat het makkelijkste van alles was. Dat het ook prettig is om niet de hele dag met eten bezig te zijn. Je plant je drie eetmomenten en daartussenin hoef je ook niet te twijfelen of je gaat eten en te bedenken wat je gaat eten.

Intermittend Fasting

Ik ben zelf ook een voorstander van zo af en toe twee maaltijden per dag eten. Dit doe ik om mijn spijsvertering en vooral mijn darmen nog meer rust te geven. Lichamelijk word ik er ook fitter van, energieker en helderder in mijn hoofd. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd. Mocht je hier meer over willen weten; een aantal weken geleden schreef ik deze blog over intermittend fasting.

 

Ga aan de slag met deze informatie. Wil je graag meer weten en/of specifiek weten welke voeding bij jouw lichaam past zodat jouw lichaam optimaal kan functioneren?

Plan een afspraak voor je intake gesprek en zet direct de volgende echte stap naar een gezondere leefstijl.

 

Zet die stap

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers