Header afbeelding

Avocado Brood

De zon schijnt volop. We zitten het grootste gedeelte van de dag thuis en wat ga je dan doen? 

Je kunt verschillende dingen gaan doen als het gaat over je gezondheid: je kunt eraan toegeven, hamsteren en te veel snacken (chocolade, koekjes, chips). Je kunt ook deze kans nemen en juist heel goed voor jezelf gaan zorgen: bewegen, de tijd nemen om een lekker voedzame maaltijd te bereiden en nu eindelijk dat gezonde recept uitproberen. 

Dat laatste is wat ik momenteel aan het doen ben. Ik vind het best prima en lekker rustig deze periode. We hebben in huis geen haast om naar sport, hobby of repetitie te gaan. Lekker relax, (soms samen) eten maken om er vervolgens van te kunnen genieten. Ik vind het daarnaast leuk om te bakken. Als je me al wat langer kent weet je dat ik voorheen heel veel taarten gebakken heb (van die hele mooie en super suiker bommen). Ik ben ermee gestopt omdat het niet meer paste met mijn tijd en in mijn gedachte gang, het was een enorm tijdrovende hobby en gezond was het ook totaal niet. 

 

De lol van het bakken is er nooit vanaf gegaan, dat heb ik ook nog steeds. Nu vind ik het leuk om te experimenteren met gezonde bak gerechten. Oh my pie, heeft echt geweldig leuke en lekkere recepten! En nu ik wat meer tijd heb, ben ik dus ook weer meer aan het bakken. De afgelopen 2 weken zijn er al verschillende recepten uit mijn oven gekomen. 

Deze ga ik zeker nog allemaal met jullie delen, maar nu eerst dit avocado brood. Ik was eerlijke gezegd erg sceptisch over dit recept, ik hou niet van avocado’s, maar dit brood was echt zo lekker! Lekker zacht en totaal niet droog. 

Ik hoop je wat inspiratie te kunnen geven met mijn recepten. Ook inspiratie om de komende tijd aan de gang te gaan met lekkere en gezonde recepten. Want onze gezondheid is hetgeen wat Juist nu voorop staat.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

 

INGREDIENTEN

  • 1 avocado
  • 100 gram meel (ik gebruikte volkoren speltmeel)
  • 2 eieren (ik gebruikte lijnzaadeieren)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • Peper en keltisch zeezout naar smaak
  • 4 el pitten (zonnebloem- en pompoenpitten)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik van ongeveer 15-18 cm doorsnede in. 

Ontpit de avocado en pureer de avocado tot mousse (ik gebruik hiervoor een keukenmachine. Lekker handig en snel). Spatel hierin de eieren, speltmeel, bakpoeder en lijnzaad. Spatel een 2-3 eetlepels pitten door het beslag en voeg peper en keltisch zeezout naar smaak toe.

Schep het beslag in het bakblik, strooi de overige pitten eroverheen en bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar.

Het brood is in een afgesloten bak of blik prima een aantal dagen te bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook. Mijn advies zou wel zijn om het brood vooraf vast in plakjes te snijden, zodat je ze gemakkelijk per portie uit de vriezer kunt halen.

Enjoy!!