Plan je gratis intake hier
Contact

Bananenbrood met frambozen en pistache

Hou jij net zo van bakken als ik? Of vind je het wel leuk, maar neem je er meestal geen tijd voor? Jammer, want met een beetje voorbereiding heb je vaak vrij snel een bak recept in elkaar gezet.

Een goede voorbereiding is het halve werk met bakken. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt (het liefst op kamertemperatuur) en lees vooraf even het hele recept door, dan kun je direct aan de slag.

De ingrediënten op de juiste manier door elkaar mengen en de oven doet de rest van het werk.

Waarom ik bakken zo leuk vind?

Van verschillende losse ingrediënten iets super lekkers maken. Het resultaat is altijd spannend en nooit hetzelfde. Bakken hoeft niet altijd ongezond te zijn. Ik vind het zelfs een leuke uitdaging om bakrecepten zo gezond mogelijk te maken.

Neem dit recept als voorbeeld. Er zit geen suiker in. In plaats van suiker zitten er bananen en frambozen in.

In plaats van tarwemeel of bloem, dat hoog in snelle koolhydraten zit, gebruik ik roggemeel. Deze koolhydraten worden een stuk langzamer opgenomen door het bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.

Bananenbrood als ontbijt

Dit recept is heerlijk en het bevat de voedingsstoffen voor een goed volwaardig ontbijt. In het weekend ideaal om vers te bakken, met name voor de vroege vogels. Ben je niet zo’n vroege vogel? Dan bak je dit bananenbrood gewoon de dag ervoor. Dat smaakt in de ochtend nog steeds erg lekker. Alles wat ik over heb na het ontbijt, snij ik in plakjes en dat gaat de vriezer in. Voor een volgend weekend of een ochtend waarop ik weinig tijd heb om iets klaar te maken.

Bananenbrood met frambozen en pistachenoten

Je kunt dit recept voorbereiden in een kom. De ingrediënten prak je handmatig door elkaar met een spatel of garde, of je maakt gebruik van een keukenmachine (een foodprocessor met messen is het makkelijkst).

INGREDIËNTEN
 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 200 gram roggemeel
 • 150 gram frambozen bij voorkeur vers
 • 50 gram pistachenoten
 • 1 tl kaneel
 • 1 el bakpoeder
 • 1 tl vanille extract
 • Keltisch zeezout
 • Wat frambozen en pistachenoten voor de topping
BEREIDING

Prak de bananen fijn. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine maar het kan ook prima met de hand en een garde.

Voeg het meel, bakpoeder, vanille extract, kaneel en Keltisch zeezout toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg daarna de pistachenoten toe en meng deze goed door het beslag. Als laatste voeg je de frambozen toe en meng je deze voorzichtig door het beslag (anders gaan de frambozen stuk).

Giet het beslag in een ingevet cakeblik (of cakeblik met bakpapier) en verdeel het beslag over het bakblik. Strooi nog wat pistachenoten en frambozen over het beslag.

Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven op 170-180 graden Celsius gaar. Controleer met een saté-prikker of de cake gaar is voordat je de oven uitzet. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt. Haal je de cake te snel uit het cakeblik, dan is er een kans dat je cake breekt (ik spreek uit ervaring).

NOTES
 • Je kunt de pistachenoten ook vervangen door andere noten en de frambozen vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen.
 • Gebruik liever geen bevroren fruit voor deze cake. Bevroren fruit bevat te veel water waardoor de cake eerder uit elkaar valt.
 • Laat de cake echt even goed afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt, anders krijg je hetzelfde effect als ik had. Misschien was het je nog niet opgevallen, maar één zijkant is ingezakt. Het resultaat van te snel willen zijn, maar de smaak is er niet minder om ;-).
 • Dit recept is lactosevrij.
 • Wil je de cake volledig plantaardig maken? Vervang dan de eieren door lijnzaad eieren:
  gebruik per ei, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 3 eetlepels water. Laat dit samen even staan zodat het lijnzaad het water kan opnemen.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers