Plan je gratis intake hier
Contact

Bananenbrood met frambozen en pistache

Hou jij net zo van bakken als ik? Of vind je het wel leuk, maar neem je er meestal geen tijd voor? Jammer, want met een beetje voorbereiding heb je vaak vrij snel een bak recept in elkaar gezet.

Een goede voorbereiding is het halve werk met bakken. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt (het liefst op kamertemperatuur) en lees vooraf even het hele recept door, dan kun je direct aan de slag.

De ingrediënten op de juiste manier door elkaar mengen en de oven doet de rest van het werk.

Waarom ik bakken zo leuk vind?

Van verschillende losse ingrediënten iets super lekkers maken. Het resultaat is altijd spannend en nooit hetzelfde. Bakken hoeft niet altijd ongezond te zijn. Ik vind het zelfs een leuke uitdaging om bakrecepten zo gezond mogelijk te maken.

Neem dit recept als voorbeeld. Er zit geen suiker in. In plaats van suiker zitten er bananen en frambozen in.

In plaats van tarwemeel of bloem, dat hoog in snelle koolhydraten zit, gebruik ik roggemeel. Deze koolhydraten worden een stuk langzamer opgenomen door het bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.

Bananenbrood als ontbijt

Dit recept is heerlijk en het bevat de voedingsstoffen voor een goed volwaardig ontbijt. In het weekend ideaal om vers te bakken, met name voor de vroege vogels. Ben je niet zo’n vroege vogel? Dan bak je dit bananenbrood gewoon de dag ervoor. Dat smaakt in de ochtend nog steeds erg lekker. Alles wat ik over heb na het ontbijt, snij ik in plakjes en dat gaat de vriezer in. Voor een volgend weekend of een ochtend waarop ik weinig tijd heb om iets klaar te maken.

Bananenbrood met frambozen en pistachenoten

Je kunt dit recept voorbereiden in een kom. De ingrediënten prak je handmatig door elkaar met een spatel of garde, of je maakt gebruik van een keukenmachine (een foodprocessor met messen is het makkelijkst).

INGREDIËNTEN
 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 200 gram roggemeel
 • 150 gram frambozen bij voorkeur vers
 • 50 gram pistachenoten
 • 1 tl kaneel
 • 1 el bakpoeder
 • 1 tl vanille extract
 • Keltisch zeezout
 • Wat frambozen en pistachenoten voor de topping
BEREIDING

Prak de bananen fijn. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine maar het kan ook prima met de hand en een garde.

Voeg het meel, bakpoeder, vanille extract, kaneel en Keltisch zeezout toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg daarna de pistachenoten toe en meng deze goed door het beslag. Als laatste voeg je de frambozen toe en meng je deze voorzichtig door het beslag (anders gaan de frambozen stuk).

Giet het beslag in een ingevet cakeblik (of cakeblik met bakpapier) en verdeel het beslag over het bakblik. Strooi nog wat pistachenoten en frambozen over het beslag.

Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven op 170-180 graden Celsius gaar. Controleer met een saté-prikker of de cake gaar is voordat je de oven uitzet. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt. Haal je de cake te snel uit het cakeblik, dan is er een kans dat je cake breekt (ik spreek uit ervaring).

NOTES
 • Je kunt de pistachenoten ook vervangen door andere noten en de frambozen vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen.
 • Gebruik liever geen bevroren fruit voor deze cake. Bevroren fruit bevat te veel water waardoor de cake eerder uit elkaar valt.
 • Laat de cake echt even goed afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt, anders krijg je hetzelfde effect als ik had. Misschien was het je nog niet opgevallen, maar één zijkant is ingezakt. Het resultaat van te snel willen zijn, maar de smaak is er niet minder om ;-).
 • Dit recept is lactosevrij.
 • Wil je de cake volledig plantaardig maken? Vervang dan de eieren door lijnzaad eieren:
  gebruik per ei, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 3 eetlepels water. Laat dit samen even staan zodat het lijnzaad het water kan opnemen.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers