INGREDIËNTEN
- Courgette in schijfjes
- Cherrytomaatjes
- Geitenkaas (zachte)
- Kruiden zoals basilicum, Keltisch zeezout
BEREIDING
Snij de courgette in schijfjes. Niet te dun.
Grill of bak de schijfjes kort in een (grill)pan.
Snij de cherrytomaatjes doormidden en brokkel de geitenkaas in stukjes.
Versier de courgette schijfjes met de cherrytomaatjes en geitenkaas.
De geitenkaas smelt op de warme courgette.
Je kunt deze schijfjes nog even in de oven zetten om het effect te versterken. Let op dat je kaas er niet vanaf loopt.
Voeg als laatst de kruiden en Keltisch zeezout naar smaak toe.
NOTES
- Ik gebruik hier geitenkaas, maar dit kun je prima vervangen door schapenkaas of geraspte kaas.
- Hetzelfde geldt voor de cherrytomaatjes. Als je liever gebakken champignons of stukjes paprika gebruikt, kan dat natuurlijk ook.
- Dit recept is glutenvrij en vegetarisch.
- Dit recept is ook geschikt voor jou als je een persoonlijk voedingsplan hebt waarin (geiten)kaas en courgette zit. Wat betreft de groente, vervang deze door de groente uit je plan. Heb je geen courgette, maar wel aubergine, zou je de courgette kunnen vervangen door aubergine.
Enjoy!