Plan je gratis intake hier
Contact

Courgette pizza hapjes

Als je me een beetje gevolgd hebt deze zomer, dan heb je kunnen zien dat ik met mijn eigen moestuin aan de slag ben gegaan.

Zo enthousiast als ik ben, had ik acht courgette planten gezaaid en deze zijn alle acht fantastisch aan het groeien gegaan.

Geweldig zou je zeggen. Totdat je weet hoeveel courgettes hiervan af zijn gekomen.

Mijn omgeving heeft hiervan kunnen profiteren en zelf heb ik veel courgettesoep gemaakt en ingevroren en de overige courgettes heb ik ingemaakt in het zuur.

Zijn courgettes gezond?

Courgettes bevatten vezels en verschillende in wateroplosbare vitaminen en mineralen zoals B-vitamines en vitamine C.

Courgette pizza hapjes

Courgette is een veelzijdige groentesoort. Het heeft een redelijk neutrale smaak waardoor het in verschillende soorten gerechten past.
Bij het smeren van een cracker met geitenkaas, leg ik er vaak gegrilde courgette schijfjes bovenop. Simpel en lekker (ook lekker warm voor de koudere dagen). Denk ook aan het bakken met courgette, vervang de boter door courgette, of courgette lasagne.

Voor dit recept heb ik het andersom gedaan, courgette belegd met geitenkaas. Een makkelijk en gezond hapje voor tijdens je maaltijd of tijdens een feestje/op een borrelplank.

INGREDIËNTEN
 • Courgette in schijfjes
 • Cherrytomaatjes
 • Geitenkaas (zachte)
 • Kruiden zoals basilicum, Keltisch zeezout
BEREIDING

Snij de courgette in schijfjes. Niet te dun.
Grill of bak de schijfjes kort in een (grill)pan.

Snij de cherrytomaatjes doormidden en brokkel de geitenkaas in stukjes.

Versier de courgette schijfjes met de cherrytomaatjes en geitenkaas.

De geitenkaas smelt op de warme courgette.
Je kunt deze schijfjes nog even in de oven zetten om het effect te versterken. Let op dat je kaas er niet vanaf loopt.

Voeg als laatst de kruiden en Keltisch zeezout naar smaak toe.

NOTES
 • Ik gebruik hier geitenkaas, maar dit kun je prima vervangen door schapenkaas of geraspte kaas.
 • Hetzelfde geldt voor de cherrytomaatjes. Als je liever gebakken champignons of stukjes paprika gebruikt, kan dat natuurlijk ook.
 • Dit recept is glutenvrij en vegetarisch.
 • Dit recept is ook geschikt voor jou als je een persoonlijk voedingsplan hebt waarin (geiten)kaas en courgette zit. Wat betreft de groente, vervang deze door de groente uit je plan. Heb je geen courgette, maar wel aubergine, zou je de courgette kunnen vervangen door aubergine.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers