Plan je gratis intake hier
Contact

Zelf crackers maken

Als het gaat om eten en gezondheid probeer ik van alles uit. De meeste dingen probeer ik eerst zelf uit voordat ik het de wereld in help. Zo ook met deze crackers. Ondertussen ben ik fan van deze crackers en dus alle reden om het recept met jou te delen in deze blog.

Van bleekselderij sap naar crackers maken

Er zijn enorm veel mogelijkheden om aan je gezondheid te werken. Via een client kwam ik bij bleekselderij sap drinken en toen dacht ik: eerst zelf proberen.

Bleekselderij sap in de ochtend op nuchtere maag drinken geeft je lichaam de mogelijkheid om extra te ontgiften, je vult je lichaam direct met goede voedingsstoffen en als het goed is gaat je lichaam beter functioneren en voel je je fitter.

Voor mij had het vooral een positieve uitwerking op mijn stoelgang. Door verschillende redenen is die niet altijd wat ik graag zou willen en toen ik begon met bleekselderij sap in de ochtend, ging het al vrij snel een stuk beter. Daar deed ik het voor.

Maar als je veel sap maakt met een juicer, blijft er ook veel pulp over (de vezels van de bleekselderij). Dit is een van de redenen waarom ik geen mega fan ben van veel juice drinken. Veel mensen gooien deze pulp weg en dan gooi je echt goede voedingsstoffen, vezels weg.

Daar wilde ik dus iets mee en zo ontdekte ik dat je crackers kunt maken van deze pulp. Dus dat ging ik proberen. En tot groot succes. De crackers zijn lekker, vol met voedingsstoffen, vezels en makkelijk te maken. Daar hou ik van.

Groentepulp crackers

Voor dit recept gebruik ik de complete stronk van één bleekselderij. Dus ik heb eerst sap gemaakt van de complete stronk (één tot twee glazen sap komen hieruit) en vervolgens gebruik ik de overgebleven pulp om deze crackers van te maken.

Heb je geen bleekselderij pulp of andere groente pulp, kun je de crackers ook prima zonder pulp maken.
Voor het maken van deze crackers gebruik ik een keukenmachine.

INGREDIËNTEN
 • Bleekselderij pulp (van één stronk)
 • 350 ml water
 • 80 gram lijnzaad (gebroken)
 • 40 gram chiazaad
 • 40 gram hennepzaad
 • 1 tl kruiden (bijvoorbeeld curry poeder)
 • Keltisch zeezout naar smaak
BEREIDING

Maal de bleekselderij pulp in de keukenmachine met messen zo fijn mogelijk.

Voeg alle overige ingrediënten toe en maal het geheel goed door elkaar.

Laat het even een minuut of 5 tot 10 staan zodat de zaden het vocht kunnen opnemen.

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Pak een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel zo glad mogelijk over de plaat.
Zorg dat het geheel ongeveer 3 tot 4 millimeter dik is.

Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer 45 minuten.

Pak de bakplaat uit de oven en maak met een mes of deegkrabber crackervormige lijnen in het geheel. Je hoeft de crackers niet direct uit te snijden. Een groef in het geheel is voldoende. Dit zorgt ervoor dat je de crackers straks makkelijker kunt breken en dat je vierkante crackers krijgt (in plaats van allerlei vormen).

Zet de bakplaat terug in de oven en bak de crackers nog voor ongeveer 30 tot 45 minuten.
De baktijd is afhankelijk van je oven. Zorg dat je crackers echt goed droog zijn. Zijn de crackers nog niet helemaal droog? Zet ze dan nog even terug in de oven.

NOTES
 • Ik gebruik bleekselderij pulp, maar je kunt iedere pulp soort gebruiken die je hebt.
 • Heb je geen groente pulp? Dan kun je de crackers ook maken zonder de pulp.
  Gebruik dezelfde ingrediënten maar dan zonder de pulp. De ingrediënten kun je in een kom met een lepel door elkaar mixen en even laten staan. Het geheel uitspreiden over een bakplaat en bakken.
 • Heb jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance? Dan kun je deze crackers maken met alleen lijnzaad, kruiden en wat water. Als je zonnebloempitten en/of pompoenpitten in je plan hebt staan, kun je ook die in de crackers verwerken.

Enjoy!

 

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers