Plan je gratis intake hier
Contact

Crumble Crumble

Gezond eten is belangrijk voor je lichaam EN voor jezelf, je mindset en je energieniveau.

Gezond eten hoeft zeker niet saai of minder lekker te zijn. Gezond eten kan juist een heel groot feest zijn. Regelmatig delen de vrouwen die bij mij het Persoonlijk Voedingsplan volgen hun overheerlijke gerechten en leuk opgemaakte borden. Hier word niet alleen ik enorm blij van, maar zij natuurlijk nog veel meer, want zij mogen het opeten.

Je hoeft ook geen keukenprins (of prinses) te zijn voor het bedenken en maken van lekker en gezond eten. Soms is het net wat verder kijken dan je neus lang is.

Ikzelf vind het leuk om dit soort dingen uit te zoeken en dit met jullie te delen. Zo hoop ik dat jullie hierdoor geïnspireerd raken en het zelf net zo leuk vinden als ik om ermee aan de slag te gaan.

Mijn grote favoriet is crumble. Volg je me op social media? Dan zul je het vast al eens voorbij hebben zien komen. Hierbij het recept. Hopelijk geniet jij er net zo van als dat ik dat doe.

Hele fijne en zonnige week gewenst.

 

De crumble maak ik van amandelmeel en zonnebloempitten. Waarom? Omdat deze combi een goed eiwitprofiel heeft, veel vezels bevat en rijk is aan verschillende vitamine en mineralen. En natuurlijk omdat het erg lekker is.

Amandelen

Amandelen zijn een van de gezondste noten. Eet de noten het liefst in de hele vorm, dus met vliesje, ongebrand en ongezouten. Dit geeft de meeste en meest volwaardige voedingsstoffen.
Amandelen zijn rijk aan mineralen zoals: mangaan, magnesium, zink en kalium en vitaminen zoals vitamine B2 en vitamine E.

De meeste kennen de amandelen vanwege de hoeveelheid vetzuren. Met name omega 9. Daarbij bevatten amandelen ook een hoeveelheid prebiotische vezels. Deze vezels bevorderen je darmgezondheid zodat de ‘goede’ bacteriën beter hun werk kunnen doen en de ‘slechte’ bacteriën eerder uitgeschakeld worden (de juiste verhouding ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je darmen
zorgen ervoor dat de voedingsstoffen beter opgenomen worden en de kans om ziek te worden minder is).
Nog een leuk voordeel aan deze vezels is dat ze zorgen voor een sneller verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn de pitten van een zonnebloem. Misschien heb jij ook wel eens zo’n mooie grote zonnebloem laten drogen en vervolgens alle pitjes eruit gehaald en opgepeuzeld.

Zonnebloempitten zijn, net als amandelen, erg voedzaam. Ze bevatten onder andere de voedingsstoffen (mineralen) mangaan, koper, selenium, magnesium, ijzer en zink en vitaminen zoals
vitamine E, vitamine B1 en B6.

Zonnebloempitten zijn rijk aan een goede hoeveelheid eiwitten met een bijna volledig aminozuren profiel en ze bevatten omega 6 vetzuren (kunnen bijdragen aan een goede vaat gesteldheid en
cholesterol beheersing).

Zonnebloempitten zijn niet te vergelijken met zonnebloemolie, want zonnebloemolie is in de meeste gevallen enorm geraffineerd waardoor het geen voedingsstoffen meer bevat en alleen de
ontstekingsbevorderende omega 6 overheerst.

Amandelen en zonnebloempitten kunnen cholesterolverlagend werken door de hoeveelheid vezels en de plantensterolen in deze producten.

In dit recept gebruik ik de hele zonnebloempit. Je zou ook deze fijn kunnen malen met een vijzel of een elektrische koffiemolen.

Ik heb twee verschillende crumbles voor je uitgeschreven. Natuurlijk kun je alle soorten fruit en wat jij maar lekker vindt toevoegen aan (of onder) je crumble. Appel met kersen is een aanrader, of peer, mango of perziken. Waar zou jij voor gaan?

Rabarber aardbei Crumble

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn dat ik adviseer om op z’n minst bij twee en het liefst bij drie maaltijden per dag groente te eten. Vaak krijg ik dan terug: “maar hoe eet ik groente bij mijn
ontbijt?” Naast dat een cracker erg goed gevuld kan worden met verschillende soorten groenten is dit recept ook een topper.

De rabarber groeit momenteel (mei-juni) volop in de tuin en dus alle reden om er weer lekker mee de keuken in te gaan.
Aardbeien is een goede combi met rabarber, dat zorgt ervoor dat het wat zoeter wordt. Rabarber kan ook prima bij appel, frambozen of kersen.

INGREDIËNTEN
  • 1-2 stelen rabarber
  • 100-150 gram aardbeien
  • 30 gram amandelmeel
  • 20 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • evt. Keltisch zeezout
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.
Natuurlijk kun je de kokosolie ook op een andere manier laten smelten. In een pannetje bijvoorbeeld.
Dit werkt voor mij omdat de oven toch aanstaat.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de rabarber in stukjes en verdeel deze in de schaal. Snij vervolgens de aardbeien in partjes en verdeel deze over de rabarber.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de rabarber en aardbeien.

Zet de crumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble ligt verkleurd.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren. Dat is pas echt lekker!

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem de hoeveelheden amandelmeel en zonnebloempitten van de Mandelade. Voor de rabarber neem je de hoeveelheid groente uit je ontbijt en de aardbeien is je fruit.
  • Ik eet dit gerecht het liefst als ontbijt. Je kunt er natuurlijk ook een feestelijk nagerecht van maken.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Appel Crumble

Een klassieker en waarschijnlijk van velen een favoriet. Ik maak dit recept gerust in de ochtend voordat ik ga werken. Zodra ik beneden kom zet ik de oven aan, crumble klaar maken en als de
crumble in de oven staat, ga ik me verder klaar maken.

Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je nog beter voor een ander zorgen.

INGREDIËNTEN
  • 1 appel
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de appel in stukjes (met schil) en verdeel deze in de schaal.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de appel.

Zet de appelcrumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble licht verkleurt.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren.

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem het recept van de Mandelade.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Werk aan jezelf (Brons)

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Persoonlijke voedings- en leefstijl adviezen
  • 3 coachsessies in de praktijk of online
  • Persoonlijk supplementen advies
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Online begeleiding (Zilver)

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en/of B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 6 maanden begeleiding
  • 4 coachsessies in de praktijk
  • Maandelijkse Masterclass online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.095,-

Lees meer

1:1 coaching (Goud)

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 9 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies in de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Lees meer

Anderen die je
voor gingen

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers