Plan je gratis intake hier
Contact

Crumble Crumble

Gezond eten is belangrijk voor je lichaam EN voor jezelf, je mindset en je energieniveau.

Gezond eten hoeft zeker niet saai of minder lekker te zijn. Gezond eten kan juist een heel groot feest zijn. Regelmatig delen de vrouwen die bij mij het Persoonlijk Voedingsplan volgen hun overheerlijke gerechten en leuk opgemaakte borden. Hier word niet alleen ik enorm blij van, maar zij natuurlijk nog veel meer, want zij mogen het opeten.

Je hoeft ook geen keukenprins (of prinses) te zijn voor het bedenken en maken van lekker en gezond eten. Soms is het net wat verder kijken dan je neus lang is.

Ikzelf vind het leuk om dit soort dingen uit te zoeken en dit met jullie te delen. Zo hoop ik dat jullie hierdoor geïnspireerd raken en het zelf net zo leuk vinden als ik om ermee aan de slag te gaan.

Mijn grote favoriet is crumble. Volg je me op social media? Dan zul je het vast al eens voorbij hebben zien komen. Hierbij het recept. Hopelijk geniet jij er net zo van als dat ik dat doe.

Hele fijne en zonnige week gewenst.

 

De crumble maak ik van amandelmeel en zonnebloempitten. Waarom? Omdat deze combi een goed eiwitprofiel heeft, veel vezels bevat en rijk is aan verschillende vitamine en mineralen. En natuurlijk omdat het erg lekker is.

Amandelen

Amandelen zijn een van de gezondste noten. Eet de noten het liefst in de hele vorm, dus met vliesje, ongebrand en ongezouten. Dit geeft de meeste en meest volwaardige voedingsstoffen.
Amandelen zijn rijk aan mineralen zoals: mangaan, magnesium, zink en kalium en vitaminen zoals vitamine B2 en vitamine E.

De meeste kennen de amandelen vanwege de hoeveelheid vetzuren. Met name omega 9. Daarbij bevatten amandelen ook een hoeveelheid prebiotische vezels. Deze vezels bevorderen je darmgezondheid zodat de ‘goede’ bacteriën beter hun werk kunnen doen en de ‘slechte’ bacteriën eerder uitgeschakeld worden (de juiste verhouding ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je darmen
zorgen ervoor dat de voedingsstoffen beter opgenomen worden en de kans om ziek te worden minder is).
Nog een leuk voordeel aan deze vezels is dat ze zorgen voor een sneller verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn de pitten van een zonnebloem. Misschien heb jij ook wel eens zo’n mooie grote zonnebloem laten drogen en vervolgens alle pitjes eruit gehaald en opgepeuzeld.

Zonnebloempitten zijn, net als amandelen, erg voedzaam. Ze bevatten onder andere de voedingsstoffen (mineralen) mangaan, koper, selenium, magnesium, ijzer en zink en vitaminen zoals
vitamine E, vitamine B1 en B6.

Zonnebloempitten zijn rijk aan een goede hoeveelheid eiwitten met een bijna volledig aminozuren profiel en ze bevatten omega 6 vetzuren (kunnen bijdragen aan een goede vaat gesteldheid en
cholesterol beheersing).

Zonnebloempitten zijn niet te vergelijken met zonnebloemolie, want zonnebloemolie is in de meeste gevallen enorm geraffineerd waardoor het geen voedingsstoffen meer bevat en alleen de
ontstekingsbevorderende omega 6 overheerst.

Amandelen en zonnebloempitten kunnen cholesterolverlagend werken door de hoeveelheid vezels en de plantensterolen in deze producten.

In dit recept gebruik ik de hele zonnebloempit. Je zou ook deze fijn kunnen malen met een vijzel of een elektrische koffiemolen.

Ik heb twee verschillende crumbles voor je uitgeschreven. Natuurlijk kun je alle soorten fruit en wat jij maar lekker vindt toevoegen aan (of onder) je crumble. Appel met kersen is een aanrader, of peer, mango of perziken. Waar zou jij voor gaan?

Rabarber aardbei Crumble

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn dat ik adviseer om op z’n minst bij twee en het liefst bij drie maaltijden per dag groente te eten. Vaak krijg ik dan terug: “maar hoe eet ik groente bij mijn
ontbijt?” Naast dat een cracker erg goed gevuld kan worden met verschillende soorten groenten is dit recept ook een topper.

De rabarber groeit momenteel (mei-juni) volop in de tuin en dus alle reden om er weer lekker mee de keuken in te gaan.
Aardbeien is een goede combi met rabarber, dat zorgt ervoor dat het wat zoeter wordt. Rabarber kan ook prima bij appel, frambozen of kersen.

INGREDIËNTEN
  • 1-2 stelen rabarber
  • 100-150 gram aardbeien
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.
Natuurlijk kun je de kokosolie ook op een andere manier laten smelten. In een pannetje bijvoorbeeld.
Dit werkt voor mij omdat de oven toch aanstaat.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de rabarber in stukjes en verdeel deze in de schaal. Snij vervolgens de aardbeien in partjes en verdeel deze over de rabarber.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de rabarber en aardbeien.

Zet de crumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble ligt verkleurd.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren. Dat is pas echt lekker!

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem de hoeveelheden amandelmeel en zonnebloempitten van de Mandelade. Voor de rabarber neem je de hoeveelheid groente uit je ontbijt en de aardbeien is je fruit.
  • Ik eet dit gerecht het liefst als ontbijt. Je kunt er natuurlijk ook een feestelijk nagerecht van maken.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Appel Crumble

Een klassieker en waarschijnlijk van velen een favoriet. Ik maak dit recept gerust in de ochtend voordat ik ga werken. Zodra ik beneden kom zet ik de oven aan, crumble klaar maken en als de
crumble in de oven staat, ga ik me verder klaar maken.

Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je nog beter voor een ander zorgen.

INGREDIËNTEN
  • 1 appel
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie gesmolten is.

Neem ondertussen een ovenschaal, snij de appel in stukjes (met schil) en verdeel deze in de schaal.

Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.

Verdeel de crumble over de appel.

Zet de appelcrumble ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de crumble licht verkleurt.

De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren.

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem het recept van de Mandelade.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies op de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers