Plan je gratis intake hier
Contact

Dadelrepen

Lekker zoet en vol voedingsstoffen

Dat is wat mij betreft de korte omschrijving van dadels. Vol voedingsstoffen zoals vezels en antioxidanten.

Maar zijn dadels gezond?

Door de hoeveelheid suikers die dadels bevatten, smaken dadels lekker zoet. Goede, fruit suikers, dat klopt maar het zijn en blijven suikers. Als je hier te veel van neemt of puur eet (dus zonder een vettige of eiwitrijke tegenhanger) zal je bloedsuikerspiegel gaan stijgen met hormoonschommelingen tot gevolg.

Doe je dit eenmalig is er niet zoveel aan de hand, maar het feit dat dadels ook veel goede voedingsstoffen bevatten geeft, wat mij betreft, geen vrijbrief om onbeperkt zoete dadels te gaan eten.

Het is ook mogelijk dat je dadels koopt die gesuikerd zijn oftewel, ondergedompeld zijn in suikerwater. Dat verhoogt het suikergehalte nog eens. Koop om deze reden zoveel mogelijk biologische verse dadels en vermijd de goedkoper, gedroogde dadels.

Toetje voor onderweg

Dit recept is dus een aanrader om eens te maken en lekker van te genieten. Met de nadruk op eens, misschien wel eens per week (één keer per week).

Deze dadelrepen zijn makkelijk als extra’s of toetje mee te nemen voor onderweg of tijdens een dagje weg, doordat je ze makkelijk kunt voorbereiden en per stuk kunt verpakken in bijvoorbeeld een bakpapiertje.

DADELREPEN

Het makkelijkste voor dit recept is om gebruik te maken van een keukenmachine met messen erin. Dit maakt dat je dit recept letterlijk in een handomdraai kunt maken.

Heb je geen keukenmachine tot je beschikking? Zou je ook al je ingrediënten fijn kunnen snijden met een mes.

INGREDIËNTEN
 • 200 gram dadels
 • 100 gram havermout
 • 2 el chiazaad
 • 1 el kokosolie
 • 4 handen noten
 • Evt. kaneel of andere kruiden
BEREIDING

Start met het fijnmalen van de dadels in de keukenmachine. Maal ze dusdanig fijn totdat je dadels smeerbaar zijn geworden.

Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de noten. Ik vind het lekkerder deze echt pas op het laatst toe te voegen zodat ze niet helemaal fijn gemalen zijn.

Voeg dus als laatst de noten toe en maal nog één of twee keer kort.

Pak een bakpapiertje en schep daar je dadel mengsel op. Vouw je bakpapier dicht en modelleer met je handen een plakkaat van het dadelmengsel. Dus bijvoorbeeld een vierkant plakkaat van ongeveer één tot twee centimeter dik. Vind je dit lastig om met je handen te doen, kun je hiervoor ook een deegroller gebruiken.

Leg dit plakkaat voor minimaal een uur in de koelkast.

Als het dadelmengsel hard is geworden kun je uit het plakkaat repen snijden.

Om het extra lekker te maken kun je de dadels even dippen in de gesmolten chocolade.

Deze dadelrepen zijn prima een aantal dagen te bewaren in de koelkast of een aantal weken in de vriezer. Bij dit laatste zou ik de dadels per stuk verpakken, dat is makkelijk bij het consumeren.

NOTES
 • In dit recept maak ik gebruik van een vulling met noten. Je kunt hier ook andere ingrediënten voor gebruiken. Denk aan: moerbeien, stukjes chocolade of cacaonibs, goijbessen, zonnebloempitten, etc.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij (afhankelijk van of en welke soort chocolade je gebruikt), vegetarisch en volledig plantaardig, vegan recept.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers