Plan je gratis intake hier
Contact

Eet ik 3 of 6 keer per dag?

De ene persoon zegt dat je 6 keer op een dag moet eten en de ander vertelt dat je niet meer dan 3 keer per dag mag eten. Wat is nu waarheid? Wat is nou goed voor je lichaam? In deze blog vertel ik je wat ik adviseer en waarom.

6 keer op een dag eten

6 keer op een dag eten, dat is wat ik leerde tijdens de opleiding. 3 hoofdmaaltijden en 2 tot 3 tussendoortjes. Dat zijn de ‘richtlijnen goede voeding’ van het RIVM, oftewel het Voedingscentrum.

Prima, dacht ik, kan ik lekker regelmatig blijven eten. Dat is geen straf als je van eten houdt.
Het grote nadeel was dat ik er niet echt meer energie van kreeg. Hoe vaker ik at op een dag, hoe minder energie ik kreeg.

Waarom kreeg ik minder energie?

Iedere keer dat je iets eet, wordt je spijsvertering actief om je eten te verteren. Ook een Smintje voor je adem, kauwgom of snoepje in je mond stoppen, heeft effect op je spijsvertering.
Op zo’n moment stuurt je lichaam alle energie naar je spijsvertering. Je lichaam heeft dan niet de mogelijkheid om zich bezig te houden met andere processen zoals het in balans brengen van je hormonen of het afvoeren van afvalstoffen.

3 keer eten op een dag

Ga je hooguit 3 keer per dag eten, krijgt je lichaam tussen de maaltijden door de tijd om de maaltijd te verwerken en je lichaam weer terug in balans te brengen. De hormonen die actief zijn tijdens de vertering, zoals insuline, komen zo weer terug in balans.

3 keer eten per dag: ook goed voor de darmen

Ervaar je wel eens darmproblemen, een opgeblazen buik of rommelende darmen? Ook dan is het goed om je spijsvertering extra rust te geven en dus niet meer dan 3 keer per dag te eten.
Iedere keer dat je eet, worden ook je darmen namelijk aangespoord om in actie te komen. Dit is iedere keer weer een kleine belasting. Geef je je darmen extra rust door maximaal 3 keer per dag te eten, dan kunnen je darmen beter herstellen, waarna ze ook weer beter kunnen functioneren en je voeding beter verteren.

Mijn advies: eet niet meer dan 3 maaltijden per dag

Je lichaam is er simpelweg niet voor gemaakt om maar te blijven eten

Bij het geven van dit advies krijg ik vaak de reactie terug: “Dat gaat me echt niet lukken, mijn lichaam heeft iedere 2-3 uur echt eten nodig.” Maar wanneer mijn cliënten er met mijn coaching toch mee aan de slag gaan, hoor ik meestal 2 weken later, tussen neus en lippen door, dat het eten van maar 3 maaltijden per dag totaal geen probleem meer voor ze is.

Eet wel volwaardige maaltijden

Als je 3 keer per dag eet, is het natuurlijk wel belangrijk om volwaardige maaltijden te eten.
Eet dat wat je lichaam nodig heeft, zodat je lichaam geen honger hoeft te hebben tussendoor.

Volwaardige maaltijden zien er voor iedereen anders uit. Hoe die er voor jou uitzien, stellen we vast in een persoonlijk voedingsplan aan de hand van je bloedwaarden. Die waarden geven precies aan welke voeding goed is voor jouw lichaam en hoe jij vol energie en zonder hormonale schommelingen de dag door kunt.

 

Wil je hier graag meer over weten?

Je mag vrijblijvend naar de praktijk komen voor gratis intakegesprek. Je zit nergens aan vast, je kunt al je vragen stellen en ik laat je zien wat het persoonlijk voedingsplan voor jou zoal inhoudt.

Plan je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers