Eiersalade
Eiersalade zonder mayonaise
Ingrediënten: 55% scharrelei, raapolie, water, suiker, vrije-uitloopeigeel, gemodificeerd maïszetmeel, azijn, zout, maïszetmeel, voedingszuur (melkzuur [E270], azijnzuur [E260], citroenzuur [E330]), kruiden (o.a. bieslook), conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415], guarpitmeel [E412]), wortelextract, specerijen (o.a. mosterd), limoensapconcentraat, natuurlijk aroma.
Dit is de ingrediëntenlijst van de AH scharrelei bieslook salade. 21 ingrediënten en iets meer dan de helft is scharrelei.
Ik benoem het heel vaak, je maakt keuzes in het leven en zo ook met dat wat je eet.
Wat is er mis met de eiersalade uit de supermarkt?
Het antwoord is afhankelijk van dat waar je naar opzoek bent. Ben jij opzoek naar een prima smakende eiersalade waar je geen moeite voor hoeft te doen en waarbij je gezondheid geen rol speelt, dan is deze eiersalade helemaal prima.
Ben je opzoek naar een eiersalade die niet alleen lekker maar ook nog eens goed is voor je gezondheid? (De vraag of eieren goed zijn voor jouw gezondheid buiten beschouwing gelaten). Dan kun je als je het mij vraagt beter zelf aan de slag met maken van je eigen eiersalade. Zonder een hoop toevoegingen en naar eigen smaak.
21 ingrediënten zijn nodig om een product houdbaar te houden en op smaak en kleur te houden. Verkoop is belangrijker dan jouw gezondheid. Helemaal prima en daarom maak ik mijn eigen eiersalade.
GEZONDE EIERSALADE ZONDER MAYONAISE
Als ik dan zelf eiersalade maak, is wel mijn uitdaging dit zonder ‘kant-en-klaar’ producten als mayonaise te doen. En weet je, dat kan prima!
Hieronder het recept van eiersalade zonder mayonaise en met maar 8 ingrediënten.
INGREDIËNTEN
- 2 gekookte eieren
- 4 of 5 middelgrote augurken (zure)
- 1 el appelazijn
- 1 el (olijf)olie
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl kurkuma
- Keltisch zeezout en peper naar smaak
- fijngesneden ui
BEREIDING
Snij de gekookte eieren fijn. Het liefst in blokjes maar je kunt het ook ruwweg snijden met een vork en mes (de smaak wordt er niet minder van).
Snij de augurken in kleine blokjes.
Doe je fijngesneden ei en augurk in een schaaltje. Voeg de appelazijn, olie en kruiden eraan toe en mengen maar.
Je kunt naar smaak altijd meer kruiden toevoegen.
In een afgesloten bakje in de koelkast is de eiersalade prima een aantal dagen houdbaar.
NOTES
- Kruiden als bieslook, knoflook, peterselie zijn ook een lekkere toevoeging.
- Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.
- Dit recept is perfect voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt van Metabolic Balance met eieren in de ingrediëntenlijst. Meestal staan de eieren er per 2 in, soms per 1 en dan halveer je de ingrediënten. Heb je geen augurken in je plan staan? Deze kun je prima vervangen door andere in het zuur gelegde groente, komkommer of net wat jij lekker vindt.
- Je kunt deze eiersalade zonder mayonaise ook maken zonder het toevoegen van groenten.
Enjoy!