Geroosterde tofu
Tofu kun je op meerdere manieren lekker maken. Dit is één manier en ik moet zeggen, mijn favoriete manier.
INGREDIËNTEN
- Tofu, uitgelekt
- Balsamico azijn
- sojasaus (gluten- en suikervrij)
- olijfolie
BEREIDING
Maak de tofu zo droog mogelijk door het vocht eruit te persen met een theedoek of keukenpapier. Zet de tofu met een theedoek eromheen eventueel een half uur weg met een zwaargewicht erop.
Snij de tofu in gelijke blokjes van 1 bij 1 cm.
Pak een schaaltje en leg de tofu daarin. Giet hier overheen de balsamico azijn totdat de tofu zo goed als onder het vocht staat. Je kunt ook een deel balsamico azijn en een deel sojasaus gebruiken.
Laat de tofu in de balsamico azijn minimaal één uur staan. Schep eventueel tussendoor om.
Verwarm de oven voor op 170-180 graden.
Pak een ovenbestendige bakplaat met bakpapier of een bord en leg de blokjes tofu verspreid op de bakplaat.
Sprenkel er eventueel nog wat olie overheen, dit geeft een extra krokant laagje. Dit hoeft niet per se. Zonder olie is de geroosterde tofu ook lekker.
Zet de bakplaat met tofu voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Draai de tofu blokjes op een andere zijde van het blokje en zet terug in de oven voor nog eens 15 minuten.
Als de blokjes lekker krokant zijn, zijn ze klaar.
Laat even afkoelen en voeg toe aan een lekker salade of bowl.
NOTES
- Je kunt natuurlijk nog meer smaken toevoegen aan het balsamico mengsel. Denk aan kruiden, knoflook, ui. Net wat jij lekker vindt.
- Je kunt de tofu blokjes prima een nacht in de koelkast laten weken met de balsamico.
- Dit gerecht is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
- Heb jij tofu in je persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance staan, dan is dit gerecht geschikt voor jou.
Enjoy!