Plan je gratis intake hier
Contact

Gezond “pasta” eten

Uit Italië overgevlogen vinden we het allemaal wel erg lekker: pasta. Geen chocoladepasta maar de pasta’s gemaakt van tarwe.

Is pasta gezond?

Pasta gemaakt van tarwe is niet per definitie ongezond. Het probleem zit hem meer in de hoeveelheid tarwe die we eten op een dag.
Aangezien wij een brood-land zijn en gewend zijn om te ontbijten en lunchen met brood (tarwe), tussendoor een koekje bij de koffie (tarwe) te nemen en als we dan tijdens de avondmaaltijd pasta (tarwe) eten, is dat bij elkaar opgeteld heel veel tarwe op een dag.

Tarwe op zichzelf is niet persé ongezond, mits je een gluten intolerantie hebt of je darmen extra doorlaatbaar zijn.
Tarwe wordt momenteel in grote hoeveelheden geproduceerd, vaak ook nog genetisch gemanipuleerd (GMO). Dit maakt dat de voedingsstoffen minder en minder aanwezig zijn in tarwe. Hoe minder voedingsstoffen, hoe minder ons lichaam het product tarwe kan gebruiken en hoe minder goed ons lichaam kan functioneren op tarwe.

Je kunt je voorstellen dat bij het eten van een grote hoeveelheid tarwe per dag, je lichaam relatief weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.
Voor mij een reden om een creatief alternatief voor pasta te delen met je.

Courgettini pasta

De smaak van tarwe pasta is natuurlijk niet te vergelijken met ‘pasta’ van courgette, maar de beleving lijkt er zeker op.
Ik maak in dit recept gebruik van courgette, alhoewel wortel ook een hele goede ‘pasta’ vervanger is.

Hieronder staan drie verschillende ‘pasta’ recepten beschreven. De basis bij alle drie is courgette.

Courgettini met avocado saus

INGREDIËNTEN
 • Courgette
 • 1 Avocado
 • 1 teentje knoflook
 • ½ ui
 • Citroensap van halve citroen
 • Guacamole kruiden
 • Peper en Keltisch zeezout
 • Evt. andere groente zoals cherrytomaten of champignons
BEREIDING

Maak eerst de avocado saus (of guacamole).

Snij de knoflook en ui fijn. Prak de avocado met een vork. Meng de knoflook en ui door de avocado. Voeg de citroensap en kruiden toe en meng goed door elkaar.

OF doe de avocado, knoflook, ui, citroensap en kruiden in een keukenmachine en vermaal dit totdat het een geheel is.

Snij de courgette in fijne reepjes of gebruik hiervoor een spirellimaker.
Verhit wat kokosolie in een wok en bak eerst eventuele groenten gaar. Voeg de reepjes courgette toe en bak kort mee (spatel de courgette voorzichtig om).

Voeg de avocadosaus toe en spatel nogmaals voorzichtig om.

Let op! Bak dit geheel niet te lang, dan verliest de courgette zijn stevigheid. Je kunt ook het vuur uitzetten voordat je de avocado erdoor doet.

NOTES
 • Je kunt nog een eiwit toevoegen om het gerecht compleet te maken. Denk aan geroosterde kikkererwten, gebakken shiitake of een stuk vlees/vis.

Courgettini met Shiitake saus

INGREDIËNTEN
BEREIDING

Maak een recept shiitake saus volgens het recept hierboven.

Snij de courgette in fijne reepjes of gebruik hiervoor een spirellimaker.
Verhit wat kokosolie in een wok en bak eerst eventuele groenten gaar. Voeg de reepjes courgette toe en bak kort (spatel de courgette voorzichtig om).

Voeg de shiitakesaus toe en spatel nogmaals voorzichtig om.
Let op! Bak dit geheel niet te lang, dan verliest de courgette zijn stevigheid. Je kunt ook het vuur uitzetten voordat je de shiitake saus erdoor doet.

Courgettini met Pesto

INGREDIËNTEN
 • Courgette
 • Recept Pesto
 • Evt. andere groenten zoals cherrytomaten of champignons
BEREIDING

Maak een recept pesto volgens dit recept.

Snij de courgette in fijne reepjes of gebruik hiervoor een spirellimaker.
Verhit wat kokosolie in een wok en bak eerst eventuele groenten gaar.
Voeg de reepjes courgette toe en bak kort (spatel de courgette voorzichtig om).

Voeg de pesto toe en spatel nogmaals voorzichtig om.
Let op! Bak dit geheel niet te lang, dan verliest de courgette de stevigheid. Je kunt ook het vuur uitzetten voordat je de pesto erdoor doet.

NOTES
 • Je kunt nog een eiwit toevoegen om het gerecht compleet te maken. Denk aan geroosterde kikkererwten, gebakken shiitake of een stuk vlees/vis.
 • Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit gerecht is perfect voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt. Heb je shiitake in je plan staan? Dan kun je de shiitake saus eens proberen. Ga je liever voor de avocado of pesto? Voeg dan jouw gewenste eiwit toe aan dit gerecht.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers