INGREDIËNTEN
- 450 gram pompoenblokjes (gekookt)
- 400 gram zwarte bonen (gekookt)
- 150 gram volkoren speltmeel (of roggemeel)
- 3 el koolzaadolie
- 6 el cacaopoeder (rauwe)
- 2,5 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 40-50 gram walnoten
- Keltisch zeezout
- stukjes pure chocolade (minimaal 80%)
- evt. dadel(pasta) voor het zoetje (hoe meer dadels, hoe zoeter je brownie)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden en pak de bakvorm. Leg een vel bakpapier in de vorm of vet je vorm goed in.
Je kunt een vierkante bakvorm gebruiken (ongeveer 18 bij 18cm) maar je kunt ook een ronde bakvorm gebruiken (ongeveer 18-20cm doorsnede).
Gebruik voor het maken van de brownie een keukenmachine. Dit hoeft geen keukenmachine met klopper te zijn, het beslag wordt niet luchtig. Het kan dus prima met een platte menghaak of een keukenmachine met messen.
Doe de gekookte pompoenblokjes en de zwarte bonen samen in de keukenmachine en meng deze goed door elkaar. Zorg dat het een zo egaal mogelijke massa wordt.
Voeg vervolgens de olie en vanille extract toe. Meng wederom goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten toe, het meel, cacaopoeder en bakpoeder. Meng tot het een zo egaal mogelijke massa is.
Voeg als laatste de noten, zout en eventueel extra stukjes chocolade toe. Schep deze door het beslag heen.
Giet het beslag in het bakblik, verdeel het beslag goed over het gehele blik. Druk eventueel nog wat extra stukjes chocolade in het beslag.
Bak de brownie in 25-30 minuten gaar in de oven.
NOTES
- Ik heb geen suiker toegevoegd aan dit beslag. Natuurlijk kun je de brownie zoeter maken door het toevoegen van: dadels, geprakte banaan, gedroogd fruit, honing, etc. Let op dat het mogelijk is dat je wat extra meel moet toevoegen om ervoor te zorgen dat de brownie niet te nat wordt.
- In dit recept heb ik walnoten gebruikt. Je kunt ook prima andere notensoorten gebruiken.
- Dit recepten is lactosevrij en volledig plantaardig (afhankelijk van de chocolade die je gebruikt).
Enjoy!