Plan je gratis intake hier
Contact

Gezonde leefstijl

Het effect van een gezonde leefstijl

Ik kan als diëtist niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te hebben. De voeding die je eet heeft een hele grote invloed op hoe je je voelt (zowel fysiek als mentaal), op je gewicht, of je goed slaapt, etc. Helaas weten veel mensen niet meer wat het inhoudt om een gezonde leefstijl te hebben, oftewel welke voedingsmiddelen gezond zijn en welke niet. Door de vele misleidende marketing campagnes vanuit de voedingsindustrie zijn we allerlei dingen gaan geloven over voeding, die niet perse bevorderend zijn voor onze gezondheid. Veel mensen leiden daardoor aan klachten die simpelweg het gevolg zijn van een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen, of een slechte verhouding aan voedingsstoffen, zoals koolhydraten, vetten en vezels.

Bekijk de mogelijkheden

Hoe ziet een gezonde leefstijl eruit?

Als je niet zo goed weet hoe een gezonde leefstijl eruit ziet dan kun je bij mij terecht. Ik werk als diëtist in Helmond, en leg in mijn werk de nadruk op natuurlijke voeding. Je krijgt van mij een op maat gemaakt voedingsschema met tips en adviezen die gebaseerd zijn op de staat waarin je lichaam zich op dit moment verkeerd. Om daarachter te komen kan ik diverse onderzoeken uitvoeren, zoals een bloedanalyse, een ontlastingsonderzoek of een DNA onderzoek. Deze testen geven mij veel informatie over jouw algehele gezondheid en over wat je lichaam op dit moment nodig heeft. Een gezonde leefstijl met veel algemene recepten staat voorop, maar ieder mens is anders, en dus kan het zijn dat elk advies er anders uitziet. Als uit de testen bepaalde tekorten naar voren komen kan ik je bijvoorbeeld aanraden supplementen te slikken, soms tijdelijk, soms in een lagere dosis voor de rest van je leven. Deze houden bepaalde waardes op peil, waardoor je je veel beter en energieker voelt.

Maak direct je afspraak

 

De oorzaak en het gevolg van hormonale schommelingen

Een van de zaken waar ik als diëtist veel aandacht aan besteed zijn hormonale schommelingen. Deze hebben veel verschillende oorzaken, maar zijn doorgaans goed te behandelen met een gezonde leefstijl. Wanneer je je lichaam immers geeft wat het nodig heeft, gaat het beter werken, en dus ook de juiste hormonen in de goede verhouding aanmaken. Dit heeft zowel effect op je fysieke als je mentale gesteldheid, waardoor zelfs psychische klachten goed te behandelen zijn met een aangepast voedingspatroon. In een persoonlijk consult leg ik je precies uit wat jij kunt doen om je beter te voelen (in welke zin dan ook) en aan de hand van de onderzoeken krijg je van mij een persoonlijk voedingsadvies. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met me op en ik vertel je alles over de mogelijkheden.

Neem contact op

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley