Plan je gratis intake hier
Contact

Havermouttaart

Maak een feestje van je ontbijt, eet taart als ontbijt.

Waarom is havermout zo gezond?

Haver is een glutenvrije graansoort en rijk aan voedingsstoffen. Haver bevat verschillende B-vitamines en onder andere de mineralen magnesium, zink, ijzer en mangaan.
Maar het belangrijkste is dat haver rijk is aan vezels. Vezels die voor een lang verzadigd gevoel zorgen en de vezels die ervoor kunnen zorgen dat het risico op hart- en vaatziekten verminderd. Deze vezels verlagen het ‘slechte’ LDL-cholesterol.

Havermout glutenvrij?

Ja, haver is van zichzelf een glutenvrij graan. Maar je ziet regelmatig op de verpakking staan dat er glutenbevattende granen in zitten. Dit heeft met het productieproces en kruisbesmetting tijdens het oogsten en verwerken te maken. Ben je echt allergisch voor gluten, koop dan haver waarvan je zeker weet dat deze geen kruisbesmettingen bevatten.
Dit staat op de verpakking.

Haver kun je op veel verschillende manieren verwerken. De meest bekende zijn havermoutpap en ‘overnight oats’ oftewel havermout met melk of water een nacht laten wellen en dat eten met bijvoorbeeld wat fruit. Je kunt haver ook prima gebruiken om brood mee te bakken of als basis voor andere bakrecepten. Een veelzijdige graansoort dus.

Havermouttaart

Zelf ben ik dol op het bakken van taart. Ik vind het dan ook altijd een leuke uitdaging om mijn ontbijt in de vorm van een taart te eten. Dat maakt het al een feestje op zich. Als de taart dan ook nog eens gezond kan zijn, is dat dubbel feest.

INGREDIËNTEN
 • 100 gram havermout
 • 400 gram (plantaardige)melk
 • 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad
 • Kaneel of andere kruiden naar smaak
 • 1 appel
 • 100 gram blauwe bessen
 • Evt. wat Keltisch zeezout
BEREIDING

Pak een kom en doe daarin de havermout, melk en gebroken lijnzaad. Meng goed door elkaar en zet weg voor minimaal een uur (dit mag ook de avond ervoor zijn).

Nadat het geheel goed ingedikt is, verwarm je de oven voor op 180 graden.
Snij een appel in stukjes.
Voeg de stukjes appel, blauwe bessen en kaneel toe aan het havermout mengsel.

Pak een ovenschaal en vet deze in met roomboter of Ghee. Giet het havermoutmengsel in de schaal en verdeel goed over de schaal.
Bak de havermouttaart in ongeveer 25-30 minuten gaar.

NOTES
 • Ik heb gekozen voor een appel en blauwe bessen, ander fruit kan natuurlijk ook.
  Peer, mango, frambozen, aardbeien, net wat jij lekker vindt.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij (mits je plantaardige melk neemt) en volledig plantaardig.
 • Dit recept is geschikt voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt en havermout in je plan hebt staan. De verhouding havermout en melk klopt niet helemaal. Hou de hoeveelheid van de melk aan. Dit recept is het meest van toepassing in fase 3 of als uitzondering in fase 2.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers