Header afbeelding

Hoe weet je wat gezond is? 

Hoe weet je wat gezond is of wat je moet kopen in de supermarkt?

Door de enorme consumptiemaatschappij waar we middenin zitten is er letterlijk voor ieder wat wils op de markt gebracht. Op ah.nl heb je keuze uit 27.000 verschillende producten….!!! 

Het is natuurlijk bizar dat winkels deze hoeveelheid aan verschillende producten verkopen. Als je crackers wilt kopen heb je keuze uit meer dan 150 verschillende soorten.

Hoe ga je uit deze enorme hoeveelheid verschillende producten dat kiezen wat goed en/of gezond is voor jou? 

Hoe maak je een keus? 

Het begint ook een beetje bij gezond verstand. Een product dat tussen de snacks en/of chips staat is waarschijnlijk niet de beste keuze. En een product waar allemaal verschillende smaken aan toegevoegd zijn waarschijnlijk ook niet. Denk aan, kaas, chocolade, groente, fruit, zout.

Ga nooit af op dat wat (vooral in grote letters) op de voorkant geprint staat. Dit zijn verkooptrucs. Hoe je het ook went of keert, ook de supermarkt en voedingsmiddelenindustrie is er om geld te verdienen en niet voor onze gezondheid. 

Een product dat geen verpakking nodig heeft of wat meestal niet verpakt is, denk aan groente en fruit, is sowieso de beste keuze. Supermarkten en fabrikanten hoeven hiervoor geen overtuigende verkooptrucs op ons toe te passen. Zij kunnen weinig invloed uitoefenen op de smaak van deze producten.

Ingrediëntenlijst

Kijk naar de kleine “leesbril lettertjes” op de achter- of onderkant van de verpakking. 

Laat de voedingswaardelijst, kcal, koolhydraten, etc. links liggen en focus je op de ingrediëntenlijst. Deze lijst vertelt je wat er daadwerkelijk in de verpakking, je eten zit. 

Daarin zijn twee dingen belangrijk: 

  • Hoe meer ingrediënten je leest, hoe bewerkter een product is.
  • Alle ingrediënten waarvan je nog nooit gehoord hebt, die moeilijk zijn om uit te spreken en waarvan je twijfelt of je het wel echt zou willen eten, zijn de ingrediënten die toegevoegd zijn om een product extra lekker en/of extra lang houdbaar te maken. Dit zijn ook de ingrediënten die in de meeste gevallen niet erg gezond zijn voor ons lichaam. 

Neem nooit klakkeloos iets aan van anderen maar beoordeel zelf of je iets wel of niet wilt eten. 

Blijf je het lastig vinden om te beoordelen of producten/voeding echt gezond zijn voor jouw lichaam? 

Dan heb ik daar een oplossing voor.

Via het persoonlijk voedingsplan aan de hand van je bloedwaarden krijg jij inzicht in precies de voeding die jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. 

Wil je graag meer informatie en/of direct een afspraak maken voor een vrijblijvend intake gesprek? Klik op de button.

 

Maak je afspraak