Plan je gratis intake hier
Contact

Hormonale schommelingen

Wat doe je ertegen?

Als gevolg van stress en het hedendaagse eetpatroon hebben veel mensen last van hormonale schommelingen. Dit kun je merken aan veel verschillende symptomen. Slecht slapen bijvoorbeeld, opvliegers of een constant gespannen gevoel hebben. Er zijn ook veel mensen die simpelweg niet lekker in hun vel zitten. Hormonale schommelingen hebben immers ook effect op je gelukshormonen, zoals serotonine en endorfine. Deze maken dat je je goed voelt en ze hebben bovendien een pijnstillende werking. Als je bedenkt dat de voeding die je eet van grote invloed is op de aanmaak van hormonen, weet je hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl aan te houden. Als je niet zo goed weet hoe je dat doet, kan ik je helpen.

Bekijk de mogelijkheden

Wat te doen bij hormonale schommelingen?

Als jij last hebt van hormonale schommelingen is het ten eerste zaak dat je zo min mogelijk stress ervaart, en daarnaast gezond eet. Bij dat tweede kan ik je als diëtist in Helmond helpen. Ik ben gespecialiseerd in orthomoleculaire voeding, wat wil zeggen dat ik alleen werk met voeding die je lichaam direct herkent en grotendeels natuurlijk is. Door middel van een op maat gemaakt voedingsschema ga je tekorten aanvullen en je hormoonstelsel in balans brengen, waardoor de klachten verminderen en vaak zelfs volledig verdwijnen. Door je voeding aan te passen kunnen hormonale schommelingen voorgoed tot de verleden tijd behoren. Je slaapt beter, hebt gedurende de dag meer energie en voelt je ook mentaal veel beter. Vaak beseffen mensen pas als hun klachten verdwijnen hoe sterk de invloed van hun voedingspatroon is, en dat geldt natuurlijk niet enkel voor mensen die last hadden van hormonale schommelingen.

Maak direct je afspraak

Voeding als medicijn

In mijn praktijk kun je terecht met een zeer breed scala aan klachten, zolang ze het (vermoedelijke) gevolg zijn van jouw voedingspatroon. Veel mensen denken gezond te eten, maar doen dat in werkelijkheid niet. Door de vele, misleidende marketing campagnes van de voedingsindustrie zijn we een beetje vergeten wat ons lichaam nodig heeft. Als diëtist begeleid ik je hierin, en doe ik bovendien tests om te kijken of en waar er tekorten bestaan. Ik neem een beetje bloed bij je af wat ik naar een laboratorium stuur, en aan de hand van de uitslag stel ik een voedingsschema op maat voor je op. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met eventuele dieetwensen. Het kan zijn dat ik het nodig acht dat je bepaalde supplementen gaat slikken. Daarmee zijn tekorten namelijk veel sneller op te heffen dan met enkel voeding, en zullen je klachten dan ook sneller verdwijnen. Ben je geïnteresseerd in een persoonlijk consult? Neem dan even contact met me op, dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Neem contact op

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley