Plan je gratis intake hier
Contact

Ochtend routine

Shirley, ik weet dat gezond eten het beste voor me is en dat ik me er super goed bij voel, maar het lukt me niet om me aan dit patroon te houden. Ik heb er gedurende de dag ook gewoonweg de tijd niet voor.

Als ik meer tijd aan mijn eten besteed, eet ik gezonder

Als eerste wil ik je dit meegeven: het is echt niet het belangrijkste om je altijd voor 100% aan je plan of voornemen te houden. De boog kan niet altijd gespannen zijn en er moet ook tijd zijn voor ontspanning. Maak er een 80-20 regel van. 80% gezond en volgens plan – 20% minder gezond en niet volgens plan.

Weet waarvoor je iets doet en waarom je begonnen bent aan de weg naar een gezonder lichaam en fitter leven. Stel prioriteiten en zorg dan dat je eerst je doelen bereikt hebt.
Heb je je doelen bereikt? Dan kun je je plan wat meer loslaten en meer gaan eten. Luister naar je lichaam, luister naar wat je lichaam nodig heeft.

Afgelopen week kreeg ik de vraag: hoe kan het dat sommige mensen overal tijd voor hebben?
Misschien kun je jezelf beter afvragen, waarom heb ik ergens géén tijd voor? Of waarom maak je er geen tijd voor?
We hebben allemaal evenveel minuten in de dag zitten. Misschien hebben sommigen van ons wat meer ballen hoog te houden dan anderen OF wil je meer ballen hooghouden?

Vraag jezelf eens af: wat is echt belangrijk in mijn leven? Is dat mijn gezin, partner, gezondheid of is dat de buurvrouw die vraagt of je mee naar de stad gaat?

Kies de weg van de meeste weerstand

Kies voor dat wat voor jou belangrijk is en zeg nee tegen dat wat (op dit moment) niet belangrijk is en/of geen prioriteit heeft.

Zoals Tibor (Tibor.nl) zegt: “kies de weg van de meeste weerstand!
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door twee dingen:

 1. de mate waarin jij ‘NEE’ kunt zeggen tegen mensen, ideeën en mogelijkheden;
 2. de mate waarin jij bereid bent om te lijden voor de paar dingen waar je ‘JA’ tegen hebt gezegd.”

Met andere woorden, je hebt zelf in de hand wat je wel en wat je niet doet. Dit is zeker niet de makkelijkste weg. Maar juist die weerstand maakt dat jij kunt bereiken wat je graag wilt bereiken. Of dit nu binnen je gezondheid, gezond eten is, of binnen je werk of huishouden.

Waarom ik je dit vertel?

Omdat ik afgelopen jaar zelf ervaren heb dat je op dit vlak een enorm verschil kunt maken.
Kiezen voor datgeen wat voor mij belangrijk is en voor datgeen wat ik NU nodig heb.

Zo ben ik een half jaar geleden begonnen met een uur eerder opstaan met de gedachten dat ik iedere dag een uur extra zou hebben.

Mocht je me kennen, weet je dat ik een goede slaper ben en zeker een goede uitslaper. Het frustreerde me dat ik de dag altijd later begon dan dat ik graag zou willen. Dat ik daardoor, voor mijn gevoel, iedere dag achter de feiten aan liep.

Na het luisteren van de boeken Dear Good Morning en Miracle morning wist ik het zeker: ik sta standaard een uur eerder op (en soms zelfs wel twee uur).

Hoe kom ik dan aan mijn slaap?

Dat is heel simpel, ik ga eerder naar bed. Ik probeer tussen 6.00 en 6.30 uur op te staan. Ik heb minimaal acht uur slaap nodig en dus wil ik voor tien uur in de avond in bed liggen.
’s Avonds ben ik niet productief meer en vooral nu met de avondklok is er ’s avonds ook niets meer waarvoor ik op zou moeten/willen blijven en dus is dit echt appeltje eitje.

Nu ik extra tijd heb in de ochtend, bedacht ik me dat het misschien ook goed zou zijn om hier wat extra’s aan vast te hangen. Oké, in beide boeken wordt dit ook geadviseerd en ik dacht, laat het proberen. Wie niet waagt, die niet wint. En dus heb ik mijn eigen ochtend routine ontwikkeld.

De eerste weken was het een beetje uitproberen wat werkt voor mij. Ik heb een lijstje gemaakt, zodat ik de dingen niet zou vergeten en ben aan de slag gegaan.

Mijn ochtend routine:

 • Ik start de dag met douchen, koud-warm-koud;
 • Vervolgens doe ik één tot twee minuten oefeningen om mijn doorbloeding extra te stimuleren. Dit kunnen squats zijn, jumping jacks of bijvoorbeeld yogaoefeningen;
 • Dan drink ik twee grote glazen water;
 • Gevolgd door vijf minuten stilte. Even denken aan niets of even stilstaan bij de nieuwe dag, waar ik vandaag zin in heb;
 • Dan pak ik mijn boekje erbij en schrijf ik kort wat dingen op waar ik op dat moment dankbaar voor ben; wat ik vandaag zoal ga doen en waar ik vandaag mijn focus op ga leggen.

En dan start mijn dag echt: ga ik me verder aankleden, maak mijn ontbijt klaar, ga ik eten en aan het werk.

Voor deze tijd heb ik trouwens nog geen contact met mijn telefoon gehad. Die komt tijdens het ontbijt of na het ontbijt pas in beeld. Heerlijk die rust!

Wat levert me deze ochtend routine en eerder opstaan op:

 • Meer energie waardoor ik meer gedaan krijg, positiever ben en ook minder behoefte heb aan extra eten en snacken;
 • Meer focus op dat wat belangrijk is in mijn leven. Meer focus op mijn werk en de activiteiten die ik leuk vind;
 • Minder stress, ik ben helderder in mijn hoofd omdat ik weet wat vandaag belangrijk voor mij is;
 • Als het 12 uur is, heb ik al zoveel meer gedaan dan dat ik voorheen gedaan zou hebben. Dat geeft een goed gevoel;
 • Ik ervaar zelfs dat ik minder moe ben en minder slaap nodig heb als ik vroeg opsta;
 • Daardoor heb ik letterlijk meer tijd.

Dit alles werkt in een opwaartse spiraal, waardoor het een positieve bijdrage heeft aan bijna alles gedurende de dag.

En nee, dit gaat zeker niet iedere ochtend precies zoals ik zou willen. Ik heb (bijna) iedere ochtend een conflict met mezelf over wel op niet opstaan.
De activiteiten daarna zitten er ondertussen ingebrand en ik vind het heerlijk om mijn ochtend mee te starten. Het kost me hooguit vijftien minuten extra tijd en het levert zoveel meer op.

Kies jouw ochtend

Je hoeft het zeker niet te doen zoals ik, maar maak er jouw ochtend van. Doe je voordeel met deze informatie en wil je meer inspiratie? Lees (of luister) deze boeken. Mij heeft het enorm geholpen.

 

Wil je daarnaast ook met voeding aan de slag?

Daar kan ik je bij helpen

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers