Header afbeelding

IJs lolly

Zelf gezonde ijsjes maken

Een ijsje op z’n tijd kan er volgens mij bij iedereen wel in. En zeker deze ijsjes. Deze ijsjes zijn gemaakt van puur en alleen fruit. Geen toegevoegde suikers, zuivel of andere smaakmakers.

In dit recept heb ik mango met aardbei gebruikt, maar je kunt eindeloos variëren met smaken. Denk aan banaan, blauwe bessen, papaja, meloen. Alhoewel ik mango het lekkerst blijf vinden.

Er zijn meerdere manieren om het ijs te maken, afhankelijk van je voorkeur en wat je beschikbaar hebt. Dit is een recept mango ijs dat je direct kunt eten en een recept banaan, blauwe bessen ijs.

INGREDIËNTEN

  • Mango
  • Scheutje limoensap (citroensap of water)
  • Eventueel aardbeien

BEREIDING

Maak de mango schoon en snij deze in blokjes of grove stukken.

Doe de blokjes het liefst in een lange beker en anders in een schaaltje. Maak puree van de mango met behulp van een staafmixer.

Vul ijsvormpjes eerst met aardbeien, daarna met de mango puree.

Zet de ijsjes voor minimaal 2 uur in de vriezer.

NOTES

  • Dit recept is gemaakt met mango, maar kan ook gemaakt worden met aardbei, banaan, bosvruchten, kiwi, peer, etc.
  • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
  • Dit recept is geschikt voor jou als jij een persoonlijk voedingsplan hebt. Afhankelijk van welke fruitsoorten in jouw plan staan kun je daar ijs mee maken.

Enjoy!