Plan je gratis intake hier
Contact

Kerstdiner

Wat eet jij tijdens de feestdagen?

De kerstdagen staan voor de deur en de voorbereidingen voor het kerstdiner zijn bij de meeste al in volle gang.

Zorg goed voor elkaar en zorg nog beter voor jezelf

Leg jezelf niet te veel en niet te strenge regels op tijdens de kerstdagen. Ga vooral genieten van deze tijd. Neem wat extra tijd voor jezelf en probeer eens dat gerecht uit wat je altijd al hebt willen
maken.

Een aantal praktische tips hoe je het beste om kunt gaan met anders eten, ongezond eten, alcohol drinken en vaak ook meer eten.

  • Drink veel, heel veel water tussendoor;
  • Sla een maaltijd over of eet de andere maaltijden geen snelle koolhydraten zoals brood en pasta;
  • Drink geen alcohol op nuchtere maag, maar drink alcohol bij de maaltijd of eet eerst een eiwit- en/of vetrijke hap;
  • Eet rustig en geniet van het eten. Je lichaam geeft zelf wel aan wanneer het genoeg is geweest.

Mocht je tijdens kerst voor een driegangendiner gaan en wil je zoveel mogelijk de regels van je persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance nastreven? Ga dan bijvoorbeeld voor een voorgerecht met zalm (zalm tartaar of zalm carpaccio) en neem dan tijdens het hoofdgerecht ook een stukje zalm. Of maak een carpaccio van rund en neem tijdens het hoofdgerecht een  biefstukje.
Op deze manier krijg je één eiwit binnen tijdens de maaltijd. Laat daarnaast de groenten rijkelijk overheersen en neem de stoofperen als toetje.

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen. Geniet met volle overtuiging van deze dagen en van lekker en gezond eten.

Enjoy!

Voorgerecht

Zalm-avocado tartaar

Voor dit gerecht heb je een uitsteek ring/kookring nodig. Afhankelijk van de grote van deze ring kun je 3 tot 4 tartaartjes maken.

INGREDIËNTEN
  • 1 portie zalm
  • 1 avocado
  • 1 augurk (of 2 kleine augurken)
  • 2 el appelazijn
  • Verse bieslook
  • Verse dille
  • Verse citroensap van halve citroen
  • Peper en Keltisch zeezout
BEREIDING

Snij de rauwe zalm in kleine blokjes en marineer deze met appelazijn en wat peper en zout. Laat dit even staan. Je kunt dit ook al de dag ervoor maken. Zorg dan dat dit in een afgesloten bakje  in de koelkast staat.
Snij de avocado in even grote blokjes als de zalm.
Hak de bieslook en dille fijn en meng deze samen met de avocado blokjes in een schaal.
Snij de augurk in kleine blokjes.
Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
Pak een uitsteek ring, zet deze op je bord en schep het mengsel in de ring. Even aandrukken met een lepel. Verwijder voorzichtig de ring en garneer de zalm-avocado tartaar met wat bieslook.

NOTES
  • Je kunt kruiden naar smaak toevoegen. Peterselie en tuinkers zijn er ook lekker doorheen.
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt. De porties kun je afwegen aan de hand van de hoeveelheid in jouw plan.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij.

Gazpacho

Gazpacho is een koude of lauwwarme soep. Heb je meerdere voorgerechten, neem dan kleine glaasjes voor deze gazpacho. De gazpacho vult goed en dat is zonde voor de rest van de lekkere
gerechten.
Afhankelijk van de grootte van de porties is dit recept voor 4-8 personen.

INGREDIËNTEN
  • 5 tomaten (400 gram)
  • 1 grote paprika of 2 kleine (200 gram)
  • Halve komkommer (200 gram)
  • 2 sjalotten
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn (of meer naar smaak)
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
BEREIDING

Ontvel eerst de tomaten. Snij een kruis aan de onderkant van de tomaat en leg deze in kokend water.
Na enkele minuten kun je het velletje er zo vanaf halen.
Snij de paprika, komkommer en ui in stukjes. Dit mogen ook grovere stukken zijn.
Doe de groenten in een blender of keukenmachine en maal de groenten zo fijn mogelijk.
Breng de gazpacho op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn en groentebouillon. Voeg net zoveel groentebouillon toe totdat je de gazpacho dun (of dik) genoeg vindt.

NOTES
  • Je kunt extra kruiden naar smaak toevoegen. Bijvoorbeeld peterselie en basilicum.
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt. De portie groenten kun je afwegen aan de hand van de hoeveelheid in jouw plan.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Tussengerecht

Komkommerrondjes

Een makkelijke bite, lekker voor op tafel, als tussengerecht of bij de borrel.
Uit een komkommer kun je ongeveer 4-6 rondjes halen.

INGREDIËNTEN
  • Komkommer
  • Geitenroomkaas
  • Olijven
  • Zongedroogde tomaten
  • Peper en Keltisch zeezout
BEREIDING

Was de komkommer en snij met een kaasschaf plakken in de lengte van de komkommer. Ik ervaar dat de kaasschaaf het makkelijkst hiervoor is. Op deze manier zijn de plakken komkommer dik
genoeg en niet te dun.
Leg de komkommer plat op je werkblad. De eerste laag die je hebt (van de schil) gooi je weg. Dan kun je ongeveer 3 goede plakken van de komkommer afsnijden waarna de zaadlijsten gaan overheersen en je niet meer de mogelijkheid hebt om de komkommer op te rollen. Ga dan aan de andere kant van de komkommer verder en snij ook daar ongeveer 3 plakken af.
Leg de plakken komkommer op een keukenpapiertje en leg daaroverheen nog een keukenpapiertje.
Dep rustig het vocht uit de komkommer.

Snij de olijven en zongedroogde tomaten heel fijn.
Pak een schaaltje en mix hierin de geitenroomkaas, olijven en zongedroogde tomaten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg een plak komkommer op je werkblad en smeer hier een laagje geitenroomkaas op. Rol vervolgens de komkommer op en steek een prikker door de komkommer zodat deze in de vorm kan
blijven.

NOTES
  • Je kunt ook andere smaakmakers door de geitenkaas mengen, zoals augurk en ui.
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt. De portie groenten en geitenkaas kun je afwegen aan de hand van de hoeveelheid in jouw plan.
  • Dit gerecht is glutenvrij en vegetarisch.

Hoofdgerecht

Gevulde portobello

INGREDIËNTEN
  • 2 portobellos
  • Brie
  • 75 gram spinazie
  • 1 paprika
  • Rucola
  • Pesto
  • Olijfolie
  • Peper en Keltisch zeezout
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hol de portobellos zoveel mogelijk uit. Snij met name het steeltje kort.
Meng een theelepel pesto met een eetlepel olijfolie en vet de portobellos hiermee in. Plaats de portobellos op een ovenschaal voor ongeveer 5 minuten in de oven.
Ondertussen bak je de paprika in een steelpannetje gaar en verwarm vervolgens de spinazie mee.

Neem de portobellos uit de oven en vul deze met de paprika en spinazie. Snij een aantal plakjes brie en leg deze op de gevulde portobellos.
Plaats de portobellos nog voor ongeveer 5 minuten in de oven of totdat de kaas wat gesmolten is.

Serveer de gevulde portobellos met rucola sla en de overgebleven paprika met spinazie.

NOTES
  • Je kunt ook prima andere groenten gebruiken om de portobellos te vullen. Bijvoorbeeld, ui, tomaatjes, olijven, bloemkool couscous, stukjes courgette, aubergine, etc.
  • De brie kun je ook vervangen door een zachte geiten- of schapenkaas.
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt. De porties kaas en groenten kun je afwegen aan de hand van de hoeveelheid in jouw plan. De
    portobello valt onder de groenten.
  • Dit gerecht is glutenvrij en vegetarisch.

Spruitjes met paddenstoelen

Misschien wel een klassieker als het gaat over kerstgerecht, maar wel een die altijd lekker is. Spruiten kun je met (bijna) alles combineren en ze kleuren de tafel mooi groen.

INGREDIËNTEN
  • Spruiten
  • Paddenstoelen mix
  • Peper en Keltisch zeezout
BEREIDING

Maak de spuiten schoon en kook de spuiten in een laagje water gaar.
Snij de paddenstoelen mix in de gewenste grote en bak deze in wat kokosolie.
Voeg vervolgens de spuiten toe aan de paddenstoelen mix en bak kort mee. Voeg naar smaak peper en Keltisch zeezout toe of andere gewenste kruiden.
Serveer met een stukje vis, gevogelte of vlees of als bijgerecht.

NOTES
  • Dit gerecht is prima voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt. De portie groenten kun je afwegen aan de hand van de hoeveelheid in jouw plan. Heb je shiitake
    in je plan staan, kun je de paddenstoelen mix ook vervangen door de shiitake.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Zoete aardappel gebakje

Een feestelijke taart als hoofdgerecht. Voor iedereen een eigen schaaltje of een grote ovenschaal voor iedereen. Net alsof je een grote bloem op tafel hebt staan.

INGREDIËNTEN
  • Zoete aardappelen
  • Courgette
  • Zachte kaas
  • Bieslook
BEREIDING

Schil de zoete aardappel en snij deze in dunne plakjes. Je kun hiervoor het beste een snijmachine of madeline gebruiken. Heb je deze niet, probeer de plakjes met een mes zo dun mogelijk te  snijden.

Kook de aardappelschijfjes net niet helemaal gaar. Je kunt ook eerst de aardappel koken en dan pas in schijfjes snijden. Zorg dan wel dat de aardappel goed is afgekoeld voordat je er schijfjes van gaat snijden.
Was de courgette en snij deze in even dunne plakjes. Gril de schijfjes kort in een (gril)pan.
Pak een ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes en bedek de rand met zoete aardappelschijfjes. Ga verder met een rij courgette en vervolgens weer een rij zoete aardappelen. Net zolang totdat de hele schaal gevuld is.
Snij plakjes brie of zachte geitenkaas en leg deze over de groenten.
Plaats het gebakje ongeveer 10-15 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

NOTES
  • Je kunt dit gerecht ook variëren met andere groenten soorten zoals aubergine en wortel.
  • Ik heb kleine portie schaaltjes genomen. Je kunt hier ook geen grote ‘taart’ van maken, pak dan een grote ovenschaal.
  • Dit gerecht is glutenvrij en vegetarisch.

Nagerecht

Stoofperen

De meeste recepten die ik tegen kom van stoofperen bevatten een hele lijst aan ingrediënten. Het klinkt misschien wat saai, maar het liefst heb ik de stoofperen helemaal zonder iets erbij. Dus alleen gekookt in water.
Nu voor de kerstdagen vind ik het er zo leuk uitzien als er een kaneelstokje en wat steranijs bij ligt.
Daarbij geeft het ook een warme en frisse smaak tegelijk.

INGREDIËNTEN
  • Stoofperen
  • Kaneelstokjes
  • Steranijs
BEREIDING

Schil de peren. Neem een pan met ruim water. Voeg peren, 1 of 2 kaneelstokjes en 2 steranijs toe en kook de peren gaar.
Afhankelijk van hoe groot de peren zijn, duurt dit van enkele minuten tot 20 minuten.

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Appelcrumble

Mijn grote favoriet. En als je me al langer volgt op social media dan weet je dat ik dit regelmatig als ontbijt eet. Gewoon een kleine hint.

INGREDIËNTEN
  • 1 appel
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram zonnebloempitten
  • Kaneel
  • 1 el kokosolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep 1 eetlepel kokosolie in een kommetje en zet dit in de oven totdat de kokosolie bijna gesmolten is.
Neem ondertussen een ovenschaal, snij de appel in stukjes (met schil) en verdeel deze in de schaal.
Pak het kommetje met gesmolten kokosolie en voeg 20 gram amandelmeel, 30 gram zonnebloempitten en kaneel toe. Meng goed door elkaar totdat je een crumble krijgt. Is het geheel wat te nat, voeg dan een extra lepel amandelmeel toe totdat het crumble is.
Verdeel de crumble over de appel.
Zet de appelcrumble ongeveer 15 minuten in de oven of totdat de crumble ligt verkleurd.
De voorkeur heeft om dit gerecht warm te serveren.

NOTES
  • Dit gerecht is perfect voor als je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt.
    Neem het recept van de Mandelade.
  • Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers