Plan je gratis intake hier
Contact

Kikkererwtencrackers

De grote variatie aan recepten die je kunt maken met peulvruchten en dan met name met kikkererwten lijkt wel oneindig.

Er staan al verschillende recepten op de website met kikkererwten zoals, geroosterde kikkererwten, kikkererwten brood, falafel, humus en bij deze crackers gemaakt van kikkererwtenmeel.

Waarom wil je kikkererwten eten?

Om meerdere redenen en één daarvan is dat kikkererwten (peulvruchten in het algemeen) een goede bron zijn van plantaardige eiwitten. Een andere bron van eiwitten dan dierlijke eiwitten. Voor de variatie en meer verschillende soorten voedingsstoffen binnen te krijgen.

Verder zijn kikkererwten een goede bron van vezels en verschillende mineralen zoals molybdeen, mangaan, koper, ijzer en zink.

Het kan zijn dat jij ervaart dat je kikkererwten niet zo goed kunt verteren. Het is sowieso belangrijk om de kikkererwten lang genoeg te laten wellen en koken voordat je ze eet. Gebruik je altijd kant-en-klare kikkererwten is dit proces al voor je gedaan. Merk je dat je dan nog altijd moeite hebt met het verteren van kikkererwten dan zijn deze peulvruchten waarschijnlijk niet geschikt voor jou.

Het kan wel zo zijn dat je bijvoorbeeld deze kikkererwtencrackers prima kunt verteren. Dat is omdat deze crackers van het meel gemaakt zijn, oftewel de kikkererwten zijn al fijngemalen waardoor je spijsverteringskanaal dat niet meer hoeft te doen.

KIKKERERWTENCRACKERS

Oftewel crackers gemaakt van kikkererwtenmeel. Lekker als vervanging van de ‘gewone’ cracker, maar ook lekker als toastje.

Beleg je cracker met dat wat jij lekker vindt. Een laagje roomboter met wat Keltisch zeezout is een aanrader, maar onderschat de scone variant (dus met room en jam) niet (ook deze ingrediënten kunnen op de gezonde manier).

INGREDIËNTEN
 • 200 gram kikkererwtenmeel
 • 100 gram water
 • Keltisch zeezout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el olijfolie
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Dit kan in een ruime kom met een spatel of een lepel. Tot je op het punt komt dat dit steeds moeilijker wordt en kun je het mengen met je handen overnemen. Kneed het deeg tot een bal.

Rol het deeg met een deegroller uit. Het liefst direct op een bakpapier, dit scheelt veel gedoe als je het deeg op een bakplaat wilt leggen.

Je kunt zelf even kijken welke dikte je wilt aanhouden voor het deeg. Hoe dunner je de crackers maakt, hoe korter je bakprogramma wordt (houd hier rekening mee!). Ik maakte de crackers ongeveer 4-5 mm dik.

Snij lijnen/vierkanten in het deeg als je mooie vierkante crackers wilt. Doe dit voordat je start met bakken.

Bak de crackers ongeveer 20 minuten in de oven. Deze tijd is dus afhankelijk van de dikte van je crackers. Check na 20 minuten of je crackers droog zijn. Is dit niet zo, bak je crackers dan net zo lang totdat ze ‘uitgedroogd’ zijn.

Droge crackers zijn langer houdbaar. Zodra je crackers niet helemaal uitgedroogd zijn, kun je ze maar een dag of twee bewaren en verdwijnt het cracker effect natuurlijk.

NOTES
 • Je kunt prima extra kruiden toevoegen voor extra smaak.
 • Je kunt ook zaden of pitten toevoegen aan het deeg. Denk aan lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, sesamzaad, etc.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt met kikkererwten als eiwit ingrediënt. Houdt de hoeveelheid aangegeven peulvruchten aan voor de hoeveelheid kikkererwtenmeel. De verhouding met water is 2 : 1.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers