Plan je gratis intake hier
Contact

Lijnzaadcrackers

Eerder schreef ik een recept van lijnzaadcrackers op basis van lijnzaad en groentepulp. Omdat ik met periodes dagelijks bleekselderij sap drink kwam dat goed uit om de pulp die overblijft van de sap alsnog te verwerken in het eten. De crackers dus.

Maar juist als je geen groente pulp hebt is het nog steeds lekker en goed om lijnzaad crackers te maken (en te eten).

Is Lijnzaad gezond?

Lijnzaad is rijk aan voedingsvezels en vetzuren waardoor het een goede aanvulling is op je dagelijkse voeding.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen heel en gebroken lijnzaad. Wij kunnen heel lijnzaad niet opnemen doordat wij de zaadjes niet ‘kapot’ kunnen maken in ons spijsverteringssysteem. Om die reden is het belangrijk dat je altijd je lijnzaad ‘breekt’ voordat je het opeet.

Je kunt ook gebroken lijnzaad kopen waardoor je het niet zelf hoeft te breken. Dit is op zich prima maar let op dat de vetzuren snel ranzig kunnen worden, waardoor de voedingswaarde snel achteruitgaat. Je kunt dit voorkomen door kleine zakjes gebroken lijnzaad te kopen, er zo min mogelijk lucht bij te laten en dus niet te lang open te laten staan.

Of je koopt dus heel lijnzaad en maalt deze zelf fijn. Ik gebruik hiervoor een koffiemolentje. Daarmee is het in 10 sec fijn gemalen.

LIJNZAADCRACKERS

De smaak is wat nootachtig en totaal niet overheersend waardoor je er alle kanten mee op kunt en deze crackers volledig naar eigen smaak kunt maken met toevoeging van je favoriete kruiden.

INGREDIËNTEN
 • 150 gram (gebroken) lijnzaad
 • 100 gram/ml water
 • Keltisch zeezout (niet te zuinig)
 • 2 el hennepzaad (optie)
BEREIDING

Verwarm de oven voor op ongeveer 130-150 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit mengsel minimaal 15 minuten rusten. Op deze manier nemen de lijnzaadjes het vocht op en wordt het een stevig geheel. Merk je dat het mengsel te droog is om ze uit te smeren over een plaat, voeg dan wat extra water toe en laat weer minimaal 10-15 minuten rusten. Blijft je mengsel te nat? Voeg dan wat extra lijnzaad toe.

Als het mengsel goed aan consistentie is smeer je het uit over een bakplaat met daarop een bakpapiertje of bakmat.

Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te verdelen en dit mag best dun. Niet zo dun dat je crackers direct breken natuurlijk.

Bak de crackers minimaal 20 minuten. Als je wilt kun je de bakplaat uit de oven halen en er lijnen in snijden met een mes of deegschraper. Hierna zijn de crackers makkelijker in rechte vorm te breken.

Bak vervolgens de crackers nog eens minimaal 10 minuten. Bak uiteindelijk zolang het nodig totdat de crackers helemaal droog zijn. Breek je de crackers en merk je dat dit niet crunchy genoeg afbreekt, zet je crackers dan gerust nog een aantal minuten langer in de oven.

Het is belangrijk dat de crackers geheel droog zijn na het bakken anders zijn het niet echt crackers maar slappe boterhammen en bederven ze veel sneller (krijgen snel schimmelvorming). Goed droge crackers zijn prima dagen tot misschien wel twee weken houdbaar.

NOTES
 • Voeg extra kruiden toe die jij lekker vindt. Hierin is echt alles mogelijk.
 • Hetzelfde geldt voor toevoegingen als hennepzaad, chiazaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, etc. Voeg deze naar behoefte en smaak toe.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij je persoonlijk voedingsplan hebt. Lijnzaad is een product dat je altijd toe mag voegen aan je ingrediëntenlijst. Vervang je roggecrackers eens door deze lijnzaadcrackers.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers