Plan je gratis intake hier
Contact

LUISTER naar het fluisteren van je lichaam,

zodat het niet hoeft te schreeuwen!

Luister jij naar je lichaam als het je iets probeert te vertellen? Ben jij je ervan bewust dat je lichaam ook echt iets belangrijks te vertellen heeft?

Je lichaam probeert je altijd alles te vertellen. Je krijgt bijvoorbeeld hoofdpijn als je lichaam te veel druk/stress ervaart; je ogen vallen dicht wanneer je moe bent; je krijgt zin in suiker als je bloedsuikerspiegel laag is en je lichaam deze z.s.m. omhoog wil hebben; als je lichaam voedingsstoffen nodig heeft, geeft het een hongergevoel en als je lichaam vocht te kort heeft, krijg je dorst.

Dit klinkt allemaal vrij logisch voor de meeste van ons. En zolang je goed luistert naar je lichaam en op tijd de dingen doet waar je lichaam om vraagt, is er niets aan de hand. Negeer je structureel de signalen van je lichaam? Dan wordt het helaas een ander verhaal.

Als je lichaam moet gaan schreeuwen, gaat het dus niet goed. Maar wanneer schreeuwt je lichaam? Bijvoorbeeld na jaren structureel te weinig water drinken (minder dan 1,5 tot 2 liter per dag), krijg je meestal te maken met een hoge bloeddruk; of na jaren te veel snelle koolhydraten eten, je Diabetes type 2 ontwikkeld; als je altijd en altijd maar doorgaat met werk en je uiteindelijk een burn-out ontwikkeld.

Maar ook als je jaar in jaar uit dagelijks voeding (vulling) eet, waar je lichaam helemaal niet zo blij mee is (denk aan: fastfood, kant-en-klaar producten, pakjes en zakjes, koek, snoep, maar ook een overmaat aan bijvoorbeeld tarwe, zoetstoffen of suiker, etc.). Als je dit jaren doet, voel je hier waarschijnlijk niet zo veel meer van (of je bent misschien toch wel meer moe dan iemand van jouw leeftijd zou moeten zijn?!), totdat je lichaam er echt klaar mee is en dus gaat schreeuwen. Dit schreeuwen kan zich uiten in overgewicht, Diabetes, hoge bloeddruk, reuma, darmproblemen en ga zo maar door.

Natuurlijk zijn er genoeg opties om je lichaam waar terug in balans te brengen. Het liefst voordat je lichaam moet gaan schreeuwen, maar het kan ook in een later stadium als blijkt dat je al Diabetes type 2 ontwikkeld hebt, of een hoge bloeddruk.

Ik laat mensen altijd eerst terug gaan naar een basis voeding, zonder toevoegen of voeding waar het lichaam niets mee kan. Na ongeveer 2 weken voelen mensen zich vaak al vele malen fitter en hebben zij beduidend meer energie. Ook hebben mensen die normaal gesproken dagelijks last hebben van spieren of gewrichten, daar opeens geen last meer van of kunnen ze de medicatie (van o.a. Diabetes of hart- en vaatziekten) verminderen. Bij buikklachten, zoals prikkelbare darm, merken mensen dat de klachten een stuk minder worden. Dit alles gaat vaak gepaard met het  verliezen van een aantal kg, wat voor sommige mensen een must is, maar vaak merk ik aan mensen dat de pijnen die ze niet meer ervaren en de hoeveelheid energie die ze eraan overhouden, vele malen belangrijker is.

Het is zonde om het zover te laten komen. Luister goed naar wat je lichaam je te vertellen heeft, dan voorkom je dat je lichaam moet gaan schreeuwen!

Ervaring van Angely: “Ik had de hoop opgegeven dat iets me zou helpen.”

“Na twee weken sliep ik al beter, had veel minder last van opvliegers en ook andere klachten verdwenen.

Sinds een half jaar volg ik het programma Metabolic Balance onder begeleiding van Shirley. Ik had behoorlijk veel last van overgangsklachten en al vele dingen geprobeerd. Ik had de hoop  stiekem opgegeven dat iets me zou helpen. Toch wist Shirley me te overtuigen om ook haar programma te proberen. Na twee weken sliep ik al beter, had veel minder last van opvliegers en ook andere klachten verdwenen. Het programma is heel goed vol te houden en er hoeven geen bijzondere gerechten te worden gekocht. Een leuke bijkomstigheid: het lukte me de laatste jaren niet meer om af te vallen, maar ook door Metabolic Balane ben ik binnen no time weer op mijn oude gewicht van voor de overgang.”

 

Dat wil ik ook

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers