Plan je gratis intake hier
Contact

Mandelade ontbijt

Duitse gezondheid

Dit is een recept wat we in dit land eigenlijk niet kennen. Dit is een echt Duits recept en een recept dat regelmatig terugkomt in de voedingsplannen. Ook een recept waarvan ik zelf eerst enorm twijfelde of ik dit wel wilde eten. Het leek zo weinig en hoe moest dat ooit lekker zijn?

Natuurlijk overwon de nieuwsgierigheid het van mijn (niet werkende) gedachten en ben ik er toch mee aan de slag gegaan. En niet geheel zonder gevolgen, ondertussen is dit een van mijn favoriete ontbijten geworden.

Wat is een Mandelade ontbijt?

Mandel is Duits voor amandel en mandelade is Duits voor amandelboom. Nu is dit recept zeker geen amandelboom, maar amandelen zijn wel het hoofdingrediënt van dit ontbijt.

De combinatie van amandelen met zonnebloempitten is niet zomaar een combinatie, deze combinatie maakt een eiwitbron. Beiden vullen elkaar aan waardoor het de juiste voedingsstoffen levert.

Je kunt met deze ingrediënten verrassend veel verschillende soorten maaltijden maken. Ik ben zelf meer van de stukjes en het grof hakken, maar je kunt ook alles in een blender doen en er een smoothie van maken, een pasta van de amandelen en zonnebloempitten waar je je stukjes appel in kunt dippen of crumble.

MANDELADE

In dit recept heb ik de voor mij klassieke mandelade uitgewerkt, zoals ik deze het liefst eet.

INGREDIËNTEN
 • 30 gram amandelen (ongebrand en ongezouten)
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 1 appel
 • Kaneel (het liefst Ceylon)
BEREIDING

Week de amandelen en zonnebloempitten een nachtje in het water. Spoel deze na het weken af en laat ze even goed uitlekken. Hak vervolgens de amandelen en zonnebloempitten fijn. Pureren in een keukenmachientje kan ook.

Snij de appel (met schil) in stukjes en bak deze kort aan in de pan. De appel hoeft niet bruin of zacht te worden. Olie om in te bakken is niet nodig als je regelmatig door de pan blijft roeren, maar kan wel lekker zijn.

Doe de appel in een schaaltje, schep de fijngesneden amandelen en zonnebloempitten eroverheen en voeg kaneel naar smaak toe.

Wat je ook kunt doen, is de appel in de pan bakken in wat kokosolie en op het laatst de amandelen en zonnebloempitten nog even mee bakken. Dan worden de noten en pitten kort mee
geroosterd en lekker warm.

Gebruik bij het meebakken van de noten en pitten wel olie/vet omdat anders de noten en pitten vastplakken in de pan en dat is niet handig.

NOTES
 • Gebruik altijd ongezouten, ongebrande noten. En in dit geval ook bruine amandelen, dus het met vliesje er nog om.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij je persoonlijk voedingsplan hebt van Metabolic Balance en zeker als jij de mandelade in de extra opties hebt staan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers