MANDELADE
In dit recept heb ik de voor mij klassieke mandelade uitgewerkt, zoals ik deze het liefst eet.
INGREDIËNTEN
- 30 gram amandelen (ongebrand en ongezouten)
- 20 gram zonnebloempitten
- 1 appel
- Kaneel (het liefst Ceylon)
BEREIDING
Week de amandelen en zonnebloempitten een nachtje in het water.
Spoel deze na het weken af en laat ze even goed uitlekken. Hak vervolgens de amandelen en zonnebloempitten fijn. Pureren in een keukenmachientje kan ook.
Snij de appel (met schil) in stukjes en bak deze kort aan in de pan. De appel hoeft niet bruin of zacht te worden. Olie om in te bakken is niet nodig als je regelmatig door de pan blijft roeren, maar kan wel lekker zijn.
Doe de appel in een schaaltje, schep de fijngesneden amandelen en zonnebloempitten eroverheen en voeg kaneel naar smaak toe.
Wat je ook kunt doen,
is de appel in de pan bakken in wat kokosolie en op het laatst de amandelen en zonnebloempitten nog even mee bakken. Dan worden de noten en pitten kort mee geroosterd en lekker warm.
Gebruik bij het meebakken van de noten en pitten wel olie/vet omdat anders de noten en pitten vastplakken in de pan en dat is niet handig.
NOTES
- Gebruik altijd ongezouten, ongebrande noten. En in dit geval ook bruine amandelen, dus het met vliesje er nog om.
- Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en volledig plantaardig.
- Dit recept is perfect voor jou als jij je persoonlijk voedingsplan hebt van Metabolic Balance en zeker als jij de mandelade in de extra opties hebt staan.
Enjoy!