Plan je gratis intake hier
Contact

Mijn lichaam blijft om eten vragen

Honger door hormonale schommelingen en lichamelijke ongemakken.

“Vijf uur tussen de maaltijden niet eten, dat gaat me echt niet lukken. Dan ga ik trillen en val ik echt bijna om.” Een van de meest gehoorde uitspraken voordat mensen aan de slag gaan met hun persoonlijk voedingsplan.

Persoonlijk vind ik deze het leukst, omdat ik nog nooit iemand heb zien omvallen van de honger. Althans niet hier in de westerse wereld.

Wat maakt dan dat wij toch denken om te vallen van de honger? Dat ons lichaam reageert als we een aantal uur niet gegeten hebben met een trillerig gevoel en licht worden in het hoofd?

Waarom vraagt je lichaam om eten?

Lichamelijke klachten zoals hormonale schommelingen, vermoeidheid, slecht slapen en pijnlijke spieren en gewrichten zijn klachten die ervoor kunnen zorgen dat je meer behoefte hebt aan eten. Waarom?
Dit zijn klachten waardoor je lichaam vraagt om extra energie en meer behoefte heeft aan voedingsstoffen. De manier om extra energie en voedingsstoffen binnen te krijgen is via voeding en dus zorgt je lichaam voor een honger prikkel.

Wat we vaak geneigd zijn om te doen in zo’n geval van honger, is grijpen naar dat wat ons snel energie geeft: snelle koolhydraten (boterhammen, pasta) en suiker (koekjes, chocolade, alcohol).
Dit is de ‘voeding’ die je lichaam juist niet nodig heeft. Dit is namelijk de voeding die je lichaam nog vermoeider maakt en herstel nog moeilijker maakt.

Je lichaam vraagt meestal niet voor niets om eten.

Als je lichaam echt voedingsstoffen tekortkomt, zal het altijd om eten blijven vragen. Door middel van eten, zo weet je lichaam, krijgt het voedingsstoffen binnen. Wat je vervolgens gaat eten bepaal jij en de praktijk leert dat we dan meestal niet dat kiezen wat je lichaam nodig heeft. Eet je niet dat wat je lichaam nodig heeft, zal je lichaam om meer voedingsstoffen (eten) blijven  vragen.

Hormonale schommelingen

Bij hormonale schommelingen door je menstruatie of de overgang ervaren we vaak meer hongerprikkels door de schommelende bloedsuikerspiegel. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan een oorzaak zijn van hormonale schommelingen, maar het kan ook een oorzaak zijn van andere hormonen. Bijvoorbeeld insuline.

Bij een schommelende bloedsuikerspiegel, is het belangrijk om het patroon van de schommeling te doorbreken. Dit doe je door te stoppen met de hele dag door te blijven eten. Eet hooguit drie eetmomenten op een dag en je lichaam krijgt weer de mogelijkheid om je hormonen te stabiliseren.
Stap je niet uit het patroon, dan zal je deze hormonale schommelingen blijven ervaren.

Zorg er daarnaast voor dat je je lichaam voedt met dat wat je lichaam echt nodig heeft. Een koekje bij de koffie en 3 boterhammen met hagelslag zijn erg lekker, maar dit is niet dat wat je lichaam echt nodig heeft.

Na twee weken

Hoe loopt het af met de mensen die in de praktijk ‘denken’ moeite te hebben met vijf uur niets eten?
Binnen twee weken hoor ik van iedereen dat dat echt het minst moeilijk was. Heerlijk vind ik dat om te horen, dan weet ik weer waarvoor ik dit doe.

 

Ben je nieuwsgierig geworden of ik ook iets voor jou en jouw gezondheid kan betekenen?
Neem contact met me op via onderstaande button en/of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers