Plan je gratis intake hier
Contact

Is de Nutri-Score de oplossing?

Eigenlijk is het niet eens de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Geld wint het te allen tijde van onze gezondheid. Zeker binnen de industrie. Toch wil ik je deze informatie meegeven zodat je zelf kunt beoordelen en daarom deze blog over de Nutri-score.

Knowing is better than wondering.

Zelf op onderzoek uit

Tijdens de opleiding tot diëtist mocht ik stagelopen bij een van de grootste voedselproducenten van de EU. In die tijd mocht ik onderzoek doen naar een manier om de medewerkers in de bedrijfskantine gezonder te laten eten. Ik kwam een goed onderzoeken tegen. Een onderzoek wat met kop en schouders boven de andere onderzoeken uitstak. Maar ik mocht het onderzoek
niet gebruiken van mijn stagebegeleider. Dat paste niet binnen het bedrijf.

Ik denk dat er toen iets geknapt is bij me. Ik deed dat onderzoek en ik wilde dat zo goed mogelijk doen. Hoe kon het dat ik goede en bruikbare informatie weg moest laten?

Vervolgens ging ik in mijn eigen tijd op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat het bedrijf al op meerdere manieren aan het proberen was iedere vorm van een logo of duiding wat betreft
gezondheid, tegen te gaan. 

Weet je het nog? Het groene vinkje

Een aantal jaar terug hadden we ‘het groene vinkje’ nog dat opeens verdween. Daarvoor vond je de ‘Guideline Daily Amount’ op de verpakkingen in de super.
In dit artikel vind je een tijdlijn van hetgeen er in Nederland gaande is rondom de voedsellogo’s.

Wat is de Nutri-score?

De Nutri-score is een logo waarmee je in één oogopslag kunt zien of een product gezond is of niet door middel van de verkeerslicht kleuren.
Hier gaat het direct mis. Want je kunt dus niet zien of een product gezond is of niet, het geeft aan wat de beste keuze is binnen de productgroep (zoals de berichten achter de Nutri-score zelf
aangeven).

Producten krijgen pluspunten als ze eiwitten, vezels, fruit, groente, peulvruchten en noten bevatten. En krijgen minpunten als de producten veel kcal, suikers, zout en verzadigd vet bevatten.
Een product dat goed scoort krijgt een groene A. Een product dat niet goed scoort, krijgt een rode E.

Geeft de Nutri-score duidelijkheid over de gezondheid van een product?

Ja en nee. Dit voedsellogo is tot nu toe veruit het beste logo dat we ooit gehad hebben. Het is duidelijk met de kleuren en er wordt niet alleen naar kcal gekeken. Maar ga niet blindelings af op dit logo.

Binnen de productgroep fruit en groente zie ik gelukkig dat bijna alle producten een groene A krijgen. Maar als ik verder ga kijken naar de bewerkte producten, zie ik dat cola light bijvoorbeeld een groene B krijgt (omdat het geen minpunten krijgt voor kcal en suikers). Dit product bevat zoetstoffen die nog slechter zijn voor de gezondheid dan suiker zelf. Dus zeker geen groen logo waardig, maar volgens de richtlijnen van de Nutri-score wel.

Blijf zelf nadenken

Dus blijf kritisch naar alles wat in een verpakking zit. Leer verpakkingen lezen zodat je zelf kunt beoordelen waarom een product gezond of minder gezond voor je is.

Vind je het lastig om zelf te beoordelen welke voeding gezond of niet gezond is voor jouw lichaam? Laten we dan in gesprek gaan hierover.
Door middel van het persoonlijk voedingsplan aan de hand van je bloedwaarden krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van de producten die wel gezond zijn voor jouw lichaam.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een intake gesprek.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers