Plan je gratis intake hier
Contact

Is de Nutri-Score de oplossing?

Eigenlijk is het niet eens de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Geld wint het te allen tijde van onze gezondheid. Zeker binnen de industrie. Toch wil ik je deze informatie meegeven zodat je zelf kunt beoordelen en daarom deze blog over de Nutri-score.

Knowing is better than wondering.

Zelf op onderzoek uit

Tijdens de opleiding tot diëtist mocht ik stagelopen bij een van de grootste voedselproducenten van de EU. In die tijd mocht ik onderzoek doen naar een manier om de medewerkers in de bedrijfskantine gezonder te laten eten. Ik kwam een goed onderzoeken tegen. Een onderzoek wat met kop en schouders boven de andere onderzoeken uitstak. Maar ik mocht het onderzoek
niet gebruiken van mijn stagebegeleider. Dat paste niet binnen het bedrijf.

Ik denk dat er toen iets geknapt is bij me. Ik deed dat onderzoek en ik wilde dat zo goed mogelijk doen. Hoe kon het dat ik goede en bruikbare informatie weg moest laten?

Vervolgens ging ik in mijn eigen tijd op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat het bedrijf al op meerdere manieren aan het proberen was iedere vorm van een logo of duiding wat betreft
gezondheid, tegen te gaan. 

Weet je het nog? Het groene vinkje

Een aantal jaar terug hadden we ‘het groene vinkje’ nog dat opeens verdween. Daarvoor vond je de ‘Guideline Daily Amount’ op de verpakkingen in de super.
In dit artikel vind je een tijdlijn van hetgeen er in Nederland gaande is rondom de voedsellogo’s.

Wat is de Nutri-score?

De Nutri-score is een logo waarmee je in één oogopslag kunt zien of een product gezond is of niet door middel van de verkeerslicht kleuren.
Hier gaat het direct mis. Want je kunt dus niet zien of een product gezond is of niet, het geeft aan wat de beste keuze is binnen de productgroep (zoals de berichten achter de Nutri-score zelf
aangeven).

Producten krijgen pluspunten als ze eiwitten, vezels, fruit, groente, peulvruchten en noten bevatten. En krijgen minpunten als de producten veel kcal, suikers, zout en verzadigd vet bevatten.
Een product dat goed scoort krijgt een groene A. Een product dat niet goed scoort, krijgt een rode E.

Geeft de Nutri-score duidelijkheid over de gezondheid van een product?

Ja en nee. Dit voedsellogo is tot nu toe veruit het beste logo dat we ooit gehad hebben. Het is duidelijk met de kleuren en er wordt niet alleen naar kcal gekeken. Maar ga niet blindelings af op dit logo.

Binnen de productgroep fruit en groente zie ik gelukkig dat bijna alle producten een groene A krijgen. Maar als ik verder ga kijken naar de bewerkte producten, zie ik dat cola light bijvoorbeeld een groene B krijgt (omdat het geen minpunten krijgt voor kcal en suikers). Dit product bevat zoetstoffen die nog slechter zijn voor de gezondheid dan suiker zelf. Dus zeker geen groen logo waardig, maar volgens de richtlijnen van de Nutri-score wel.

Blijf zelf nadenken

Dus blijf kritisch naar alles wat in een verpakking zit. Leer verpakkingen lezen zodat je zelf kunt beoordelen waarom een product gezond of minder gezond voor je is.

Vind je het lastig om zelf te beoordelen welke voeding gezond of niet gezond is voor jouw lichaam? Laten we dan in gesprek gaan hierover.
Door middel van het persoonlijk voedingsplan aan de hand van je bloedwaarden krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van de producten die wel gezond zijn voor jouw lichaam.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een intake gesprek.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers