Plan je gratis intake hier
Contact

Chocoladetaart

Plantaardig, glutenvrij en lactosevrije chocoladetaart

Ooit had ik een hobby: taarten bakken. Van die mooie kleurrijke taarten bomvol suiker en andere ongezonde ingrediënten. Ik heb het altijd leuk gevonden om te doen, maar ben ook heel blij dat ik nu weer andere dingen mag doen.

Bakken vind ik nog steeds leuk en daarom experimenteer ik regelmatig met gezondere taart. Niet voor mijn gezondheid, maar juist om te ervaren wat er zoal mogelijk is zonder de suiker,
tarwebloem en nog meer suiker.

Suikervrije taart

Deze taart is een mooi voorbeeld van een suikervrije taart. Er zit geen toegevoegd suiker in deze taart, maar er zit wel degelijk suiker in dus laat je niet voor de gek houden.

Suiker vervangers

In deze taart gebruik ik dadels als vervanger voor suiker. Dadels zijn zoet en bevatten vezels en mineralen. Door de voedingsstoffen en met name vezels zijn dadels gezonder dan gewoon tafelsuiker, maar het is nog steeds suiker.

Suiker is een veroorzaker van een schommelende bloedsuikerspiegel, honger, suiker dips, lege calorieën, een groot aantal ziektebeelden en lichamelijk klachten.

Bij een grotere hoeveelheid suiker, met name in combinatie met andere snelle koolhydraten (denk aan brood, pasta, snoep, koek, alcohol) loopt je lichaam leeg aan voedingsstoffen. In eerste instantie omdat veel energie en voedingsstoffen nodig is om de suikers op te ruimen en als tweede omdat deze suikers en snelle koolhydraten geen voedingsstoffen leveren en dus de voorraad niet kunnen aanvullen.

Suiker vervangen door dadels of andere ‘gezonde’ suiker varianten is jezelf voor de gek houden. Je kunt jezelf beter aanleren om minder zoet te eten en wat vaker een stuk fruit te pakken.

Gezonde chocoladetaart

Er zijn voldoende redenen om taart te eten. Je kunt vast wel een reden bedenken nu, maar in de meeste gevallen is het toch beter om taart te laten staan. Mocht je voor dat moment dat je toch taart gaat eten zelf aan de slag willen, dan is dit recept een aanrader.

Deze chocoladetaart is voor ongeveer 8 tot 10 porties.

INGREDIËNTEN voor de bodem:
 • 170 gram walnoten (ongebrand en ongezout)
 • 80 gram rauwe cacao poeder
 • 225 gram dadels (ontpit)
INGREDIËNTEN voor de vulling:
 • 340 gram pure chocolade (minimaal 70%)
 • 340 gram room (dit kan kokosroom zijn of een andere plantaardige room)
 • 120 gram notenboter (amandelboter vind ik het lekkerst)
BEREIDING

Voor de bodem van de taart: week de dadels minimaal 10 minuten in warm water. Maal de walnoten en cacaopoeder in een keukenmachine totdat het geheel fijngemalen is. Doe dit mengsel in een apart schaaltje en zet dit aan de kant.
Maal vervolgens de geweekte dadels in de keukenmachine totdat dit een gladde massa is.
Voeg het walnoten-cacao mengsel toe en maal het geheel nogmaals goed door elkaar.

Neem een glazen ovenschaal of een bakblik (ongeveer 20 cm doorsnede) en vet deze in. Ik heb er nog bakpapier ingelegd om de taart er later weer makkelijker uit te kunnen halen.
Laat het bakpapier wat boven de rand uitsteken.

Druk het walnoot-dadel mengsel gelijkmatig tegen de bodem en de rand van de schaal aan zodat je bodem overal even dik is. Je kunt eventueel gebruik maken van de achterkant van een lepel om alles goed aan te drukken.

Voor de vulling: smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de gesmolten chocolade met de room en amandelboter. Dit kan in een grote kom of in een keukenmachine. Let op: dit wordt een stevige massa, dus als je een blender gebruikt kan het zijn dat de massa te vast gaat worden en je de boel er (bijna) niet meer uitkrijgt.

Giet of schep de vulling in de schaal over de bodem. Verdeel gelijkmatig en zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast. Heb je haast? Dan kan de taart ook voor 1 uur in de vriezer.

Tijd om taart te eten?

Je kunt de taart garneren met wat stukje chocolade, noten of fruit naar keuze. Geniet van deze overheerlijk, onwijs machtige, plantaardige chocoladetaart.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers