Plan je gratis intake hier
Contact

Pesto maken

Pesto is iets wat ik meestal in de supermarkt koop. Ik weet dat het gezonder en makkelijk kan en dus ben ik dit keer met pesto aan de slag gegaan.

Puur en onbewerkt

Ik sta voor een zo puur en min mogelijk bewerkt voedingspatroon. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik om wat voor reden dan ook geen zin/tijd heb om iets te bereiden en het betreffende product in de winkel koop.
Hier is zeker niets mis mee. Vooral niet als je uit het aanbod in de supermarkt de beste keuze probeert te maken. Maar ja ik vind het ook wel weer een leuke uitdaging om het zelf te maken, met de ingrediënten die ik er graag in wil hebben.

Zelf pesto maken

We realiseren ons vaak niet dat producten makkelijker te maken zijn dan we denken. Ga eens opzoek naar een recept van hetgeen je altijd in de supermarkt koopt. Misschien sta je er wel versteld van hoe makkelijk het te maken is en wat voor ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

Keukenmachine

Je kunt het jezelf ook makkelijker maken door een keer te investeren in een goede keukenmachine. Dat maakt veel gerechten een stuk makkelijker en sneller om te maken. Ik heb zelf een combi keukenmachine met blender en gebruik dit apparaat regelmatig voor onder andere: smoothies, ijs maken, guacamole, sauzen, (bananen)brood en voor het maken van brownies.
Natuurlijk kun je met een staafmixer ook heel ver komen (en het neemt wat minder plek in beslag in de keuken).

Spinazie pesto

Wekelijks op zaterdag gaan we naar de markt voor groente en fruit. Deze keer zocht ik dus naar basilicum omdat ik pesto wilde maken. Op een klein bakje basilicum na, kon ik geen grote bossen vinden. Helaas.
Toen bedacht ik me dat je pesto bijna overal van kan maken. Denk aan koriander of spinazie.

Dus mijn probleem was snel opgelost, ik ga pesto maken van spinazie (koriander lust ik niet;-)).

Waar gebruik je pesto voor?

Pesto is een goede smaakmaker voor vele gerechten. Lekker in warme gerechten zoals pasta of door de roerbak groente. Pesto is ook lekker op een cracker met (geiten)kaas, op een wrap of op kikkererwtenbrood.

Ik heb geen hoeveelheden genoteerd in dit recept omdat het prima naar eigen smaak of consistentie te maken is.

INGREDIËNTEN
 • Knoflook
 • Spinazie (basilicum, koriander)
 • Olijfolie
 • Italiaanse kruiden (of kruiden naar smaak)
 • Optie: edelgistvlokken of (geiten)kaas
BEREIDING

Het makkelijkste is om dit recept in een keukenmachine te maken. Heb je die niet kun je ook alles fijnsnijden of een staafmixer gebruiken.

Start met één of twee tenen knoflook. Voeg daarbij een volle hand spinazie toe, eventueel twee. Maal dit totdat alles zo fijn mogelijk is.
Voeg olie toe. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe dun of dik jij de pesto wilt maken.
Als laatste voeg naar smaak kruiden en/of edelgistvlokken (smaakt naar kaas) toe.

Bewaar de pesto in een afgesloten pot in de koelkast.
De pesto kun je hooguit een aantal dagen bewaren.

NOTES
 • Je kunt ook prima gebroken lijnzaad toevoegen als je pesto wat te dun geworden is.
  Gebroken lijnzaad neemt vocht op waardoor de massa wat dikker wordt.
 • Dit recept is lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch en volledig plantaardig, mits je geen kaas gebruikt.
 • Dit recept past prima binnen een gezonde leefstijl en past binnen je persoonlijk voedingsplan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers