Peulvruchten, die ‘bonen’ in verschillende maten en kleuren uit die potjes. Of toch gedroogd uit de zak. Zijn deze ‘bonen’ gezond? En wat kun je er zoal mee? In deze blog vertel ik je er alles over.
Wat zijn peulvruchten?
Wikipedia zegt hierover: “over het algemeen wordt de term “peulvruchten” gebruikt voor planten waarvan de peulen (zoals peultjes en sperziebonen) of de zaden uit de peulen gegeten worden, zoals erwt, linzen en tuinboon.”
Voorbeelden van peulvruchten zijn: kikkererwten, erwten, linzen, pinda’s, sojabonen, tuinbonen, witte en bruine bonen, peultjes, kapucijner, etc.
Peulvruchten zijn niet altijd even populair. Waarschijnlijk door de smaak en het bereiden ervan.
Rauwe (droge) peulvruchten moeten eerst een nacht op de week staan en vervolgens gekookt worden. Dit kost tijd en moeite, waarop veel mensen afhaken.
Gelukkig zijn de peulvruchten de laatste jaren weer wat populairder geworden. En bijna overal kun je potten kopen met kant-en-klare kikkererwten, linzen of bonen. Dit scheelt weer wat tijd en moeite.