Plan je gratis intake hier
Contact

5 groente spreads

Lunch spreads

Pindakaas, chocoladepasta en sandwich spread, klassieke producten om op je cracker of boterham te smeren. Daarnaast hebben we nog tonijnsalade of eiersalade voor op een toastje.

De meeste van dit soort producten uit de super zijn redelijk bewerkt en daardoor niet zo heel erg gezond voor je lichaam. Kijk op de ingrediëntenlijst van deze producten wat er precies in zit en
oordeel zelf.

Wat kun je dan beter smeren? Of wat is een verantwoordere keuze in dit geval?

Hieronder geef ik de recepten van groente spreads. Daarnaast kun je prima zelf eiersalade of tonijnsalade maken. Ga je liever voor pindakaas, neem dan 100% pindakaas, gemaakt van 100%
pinda’s.

Groente spreads

Groente spreads zijn ideaal voor het binnenkrijgen van extra groenten. Makkelijk mee te nemen en om je boterham of cracker mee te besmeren, je boterham of cracker nog gezonder maken.

Daarnaast ideaal om gezond te snacken: maak een borrelplank met stukjes komkommer, wortel, paprika, courgette en bijvoorbeeld bleekselderij. Daartussen zet je leuk een aantal potjes groente
spreads en ieder kan naar zijn of haar smaak dippen.

5 gezonde groente spreads

Hieronder heb ik 5 verschillende groente spreads voor je. Het is makkelijk en fijn om een potje met deze inhoud in je koelkast te hebben staan. Dan grijp je zeker niet mis. Als je de potjes goed afsluit en koel bewaard, kun je deze spreads prima een aantal dagen bewaren.

Wortel Spread

Een niet alle daagse spread, maar wel lekker en voedzaam. De cashewnoten maken het wat romig.
De smaak van wortel maakt het geheel lekker zoet. Prima te gebruiken op brood, een cracker of een toastje. Ook lekker als dipsaus voor komkommer of paprika.

INGREDIËNTEN
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 70 gram cashewnoten
  • 2 knoflook
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
  • Olijfolie
BEREIDING

Week de cashewnoten een nacht of minimaal 30 minuten in kokend water.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de wortel, ui en knoflook in stukjes.
Neem een ovenschaal en verdeel daarin de gesneden groenten. Besprenkel de groenten met olijfolie en wat peper en Keltisch zeezout. Verdeel goed over de ovenschaal. Rooster de groenten ongeveer 35 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.
Maal de cashewnoten en geroosterde groenten in een keukenmachine tot een egaal en smeerbare massa. Je kunt eventueel wat extra olijfolie toevoegen om de massa wat smeuïger te maken.

Bewaar de spread in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. Dit kun je een aantal dagen goed houden.

NOTES
  • Je kunt ook prima extra kruiden toevoegen aan dit recept, bijvoorbeeld gember.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Tomaten Spread

Dit is echt mijn favoriet! Waarom? Omdat je deze tomaten spread echt overal voor kunt gebruiken.
Lekker op een cracker of op een toastje en prima om in te dippen. Maar ook lekker als pastasaus of extra smaakmaker door je gekookte groenten. Ik maak regelmatig pasta pesto en nu maak ik pasta tomaten spread.

INGREDIËNTEN
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • Scheutje balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak
BEREIDING

Zet de oven aan op 180 graden.
Was de tomaten. Snij de tomaten, ui en knoflook in partjes.
Neem een ovenschaal en verdeel daarin de tomaten, ui en knoflook. Voeg wat balsamico azijn, olijfolie, peper en Keltisch zeezout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat de geroosterde groente wat afkoelen en maal ze dan fijn in een keukenmachine.
Bewaar de tomaten spread in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. Dit kun je prima meerdere dagen bewaren.

NOTES
  • Je kunt blijven variëren met kruiden in dit recept. Basilicum is ook erg lekker.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.
  • Heb je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance en staan er tomaten en ui in je plan? Dan is dit gerecht ook perfect voor jou.

Hummus

Hummus: de spread van kikkererwten. Een voedzame en eiwitrijke spread.

INGREDIËNTEN
  • 300 gram kikkererwten (geweld en gekookt)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl Vandouvan kruiden
  • Kookvocht (of vocht uit het potje, dit kan ook gewoon water zijn)
BEREIDING

Begin met gewelde en gekookte kikkererwten. Heb je droge kikkererwten? Wel deze dan eerst minimaal 8 uur en kook ze vervolgens nog een uurtje.

Neem een keukenmachine met goede messen. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve het kookvocht. Maal alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Je zult merken het geen egale en smeerbare massa wordt.

Daarom gaan we het kookvocht beetje bij beetje toevoegen. Begin met een scheutje en mix vervolgens de massa nogmaals. Voeg net zo lang vocht toe, totdat je hummus een egale en goed
smeerbare massa is geworden.
Bewaar de hummus in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. De hummus is hooguit 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Heb je te veel gemaakt? Kunt je ook prima een bakje in de vriezer bewaren.

NOTES
  • Als je van ui en knoflook houdt, kun je hier prima van allebei nog wat extra aan toevoegen.
  • Ik gebruik Vandouvan kruiden. Deze kun je prima vervangen door andere kruiden die jij ook lekker vindt.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.
  • Heb jij het Persoonlijk voedingsplan? Laat dan de tahin weg en voeg een scheut olie toe met extra kookvocht.

Bieten hummus

Hummus kun je echt in heel veel soorten en smaken maken. In dit geval heb ik gekozen voor bieten hummus. Het recept van de hummus met biet erdoorheen.

INGREDIËNTEN
  • Gebruik de helft van de ingrediënten van de Hummus.
  • 1 geroosterde biet
BEREIDING

Neem de helft van het recept van de hummus. Dus maak eerst gewone hummus en laat de helft in de keukenmachine zitten. Voeg de geroosterde biet toe en mix vervolgens weer fijn totdat het een egale en smeerbare (mooi roze) massa is.

NOTES
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Guacamole

Guacamole is fijngemalen avocado met kruiden en ui. Heerlijk voor op brood, cracker, maar ook als dip of op een toastje.

INGREDIËNTEN
  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen
  • 1 ui
  • 1-2 tenen knoflook
  • Guacamole kruiden
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
BEREIDING

Maak de ui en knoflook schoon. Schep met een lepel de avocado uit zijn schil of pel de schil van de avocado. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen. Maal het geheel fijn totdat het een egale massa is.
Bewaar de guacamole in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit kan hooguit 1 of 2 dagen.

NOTES
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies op de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers