Plan je gratis intake hier
Contact

5 groente spreads

Lunch spreads

Pindakaas, chocoladepasta en sandwich spread, klassieke producten om op je cracker of boterham te smeren. Daarnaast hebben we nog tonijnsalade of eiersalade voor op een toastje.

De meeste van dit soort producten uit de super zijn redelijk bewerkt en daardoor niet zo heel erg gezond voor je lichaam. Kijk op de ingrediëntenlijst van deze producten wat er precies in zit en
oordeel zelf.

Wat kun je dan beter smeren? Of wat is een verantwoordere keuze in dit geval?

Hieronder geef ik de recepten van groente spreads. Daarnaast kun je prima zelf eiersalade of tonijnsalade maken. Ga je liever voor pindakaas, neem dan 100% pindakaas, gemaakt van 100%
pinda’s.

Groente spreads

Groente spreads zijn ideaal voor het binnenkrijgen van extra groenten. Makkelijk mee te nemen en om je boterham of cracker mee te besmeren, je boterham of cracker nog gezonder maken.

Daarnaast ideaal om gezond te snacken: maak een borrelplank met stukjes komkommer, wortel, paprika, courgette en bijvoorbeeld bleekselderij. Daartussen zet je leuk een aantal potjes groente
spreads en ieder kan naar zijn of haar smaak dippen.

5 gezonde groente spreads

Hieronder heb ik 5 verschillende groente spreads voor je. Het is makkelijk en fijn om een potje met deze inhoud in je koelkast te hebben staan. Dan grijp je zeker niet mis. Als je de potjes goed afsluit en koel bewaard, kun je deze spreads prima een aantal dagen bewaren.

Wortel Spread

Een niet alle daagse spread, maar wel lekker en voedzaam. De cashewnoten maken het wat romig.
De smaak van wortel maakt het geheel lekker zoet. Prima te gebruiken op brood, een cracker of een toastje. Ook lekker als dipsaus voor komkommer of paprika.

INGREDIËNTEN
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 70 gram cashewnoten
  • 2 knoflook
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
  • Olijfolie
BEREIDING

Week de cashewnoten een nacht of minimaal 30 minuten in kokend water.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de wortel, ui en knoflook in stukjes.
Neem een ovenschaal en verdeel daarin de gesneden groenten. Besprenkel de groenten met olijfolie en wat peper en Keltisch zeezout. Verdeel goed over de ovenschaal. Rooster de groenten ongeveer 35 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.
Maal de cashewnoten en geroosterde groenten in een keukenmachine tot een egaal en smeerbare massa. Je kunt eventueel wat extra olijfolie toevoegen om de massa wat smeuïger te maken.

Bewaar de spread in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. Dit kun je een aantal dagen goed houden.

NOTES
  • Je kunt ook prima extra kruiden toevoegen aan dit recept, bijvoorbeeld gember.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Tomaten Spread

Dit is echt mijn favoriet! Waarom? Omdat je deze tomaten spread echt overal voor kunt gebruiken.
Lekker op een cracker of op een toastje en prima om in te dippen. Maar ook lekker als pastasaus of extra smaakmaker door je gekookte groenten. Ik maak regelmatig pasta pesto en nu maak ik pasta tomaten spread.

INGREDIËNTEN
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • Scheutje balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak
BEREIDING

Zet de oven aan op 180 graden.
Was de tomaten. Snij de tomaten, ui en knoflook in partjes.
Neem een ovenschaal en verdeel daarin de tomaten, ui en knoflook. Voeg wat balsamico azijn, olijfolie, peper en Keltisch zeezout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat de geroosterde groente wat afkoelen en maal ze dan fijn in een keukenmachine.
Bewaar de tomaten spread in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. Dit kun je prima meerdere dagen bewaren.

NOTES
  • Je kunt blijven variëren met kruiden in dit recept. Basilicum is ook erg lekker.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.
  • Heb je het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance en staan er tomaten en ui in je plan? Dan is dit gerecht ook perfect voor jou.

Hummus

Hummus: de spread van kikkererwten. Een voedzame en eiwitrijke spread.

INGREDIËNTEN
  • 300 gram kikkererwten (geweld en gekookt)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl Vandouvan kruiden
  • Kookvocht (of vocht uit het potje, dit kan ook gewoon water zijn)
BEREIDING

Begin met gewelde en gekookte kikkererwten. Heb je droge kikkererwten? Wel deze dan eerst minimaal 8 uur en kook ze vervolgens nog een uurtje.

Neem een keukenmachine met goede messen. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve het kookvocht. Maal alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Je zult merken het geen egale en smeerbare massa wordt.

Daarom gaan we het kookvocht beetje bij beetje toevoegen. Begin met een scheutje en mix vervolgens de massa nogmaals. Voeg net zo lang vocht toe, totdat je hummus een egale en goed
smeerbare massa is geworden.
Bewaar de hummus in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. De hummus is hooguit 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Heb je te veel gemaakt? Kunt je ook prima een bakje in de vriezer bewaren.

NOTES
  • Als je van ui en knoflook houdt, kun je hier prima van allebei nog wat extra aan toevoegen.
  • Ik gebruik Vandouvan kruiden. Deze kun je prima vervangen door andere kruiden die jij ook lekker vindt.
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.
  • Heb jij het Persoonlijk voedingsplan? Laat dan de tahin weg en voeg een scheut olie toe met extra kookvocht.

Bieten hummus

Hummus kun je echt in heel veel soorten en smaken maken. In dit geval heb ik gekozen voor bieten hummus. Het recept van de hummus met biet erdoorheen.

INGREDIËNTEN
  • Gebruik de helft van de ingrediënten van de Hummus.
  • 1 geroosterde biet
BEREIDING

Neem de helft van het recept van de hummus. Dus maak eerst gewone hummus en laat de helft in de keukenmachine zitten. Voeg de geroosterde biet toe en mix vervolgens weer fijn totdat het een egale en smeerbare (mooi roze) massa is.

NOTES
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Guacamole

Guacamole is fijngemalen avocado met kruiden en ui. Heerlijk voor op brood, cracker, maar ook als dip of op een toastje.

INGREDIËNTEN
  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen
  • 1 ui
  • 1-2 tenen knoflook
  • Guacamole kruiden
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
BEREIDING

Maak de ui en knoflook schoon. Schep met een lepel de avocado uit zijn schil of pel de schil van de avocado. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen. Maal het geheel fijn totdat het een egale massa is.
Bewaar de guacamole in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit kan hooguit 1 of 2 dagen.

NOTES
  • Dit gerecht is volledig plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en vegan.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

  • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
  • Middels online omgeving
  • Toegang tot masterclasses
  • Optie tot: 1 op 1 consulten
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Voedings- en leefstijl adviezen
  • 4 coachsessies op de praktijk of online
  • 6 maanden begeleiding
  • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

  • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
  • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
  • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
  • Toegang tot online community
  • 7 maanden begeleiding
  • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
  • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
  • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers