Plan je gratis intake hier
Contact

Plantaardig eten

Gezond eten en een gezonde leefstijl kun je op verschillende manieren inzetten en naleven

Misschien is het je opgevallen dat ik nooit gerechten post met vlees en maar zelden met dierlijke producten. De basis van mijn gerechten is altijd planten. Planten zijn ook de basis van ieder gezond voedingspatroon en daar vertel ik je in dit blog meer over.

Ik eet al meerdere jaren geen vlees meer. Overige dierlijke producten eet ik minimaal. Ik hang er geen label aan van vegetarisch, pescotarisch of vegan, maar bewuste omgang met wat ik eet.
Mijn persoonlijke reden om te stoppen met vlees eten zijn mijn darmen, deze zijn nu vele malen rustiger dan voorheen. Daarnaast vind ik duurzaamheid interessant en een belangrijk onderwerp.

Waarom wil je minder dierlijke producten eten?

En dus meer plantaardig gaan eten? Omdat planten de meeste voedingsstoffen leveren en de minste schade aanrichten in het lichaam.
De meeste voedingsstoffen die we op dagelijkse basis nodig hebben, bevinden zich in planten.

Als je plantaardig eet, heb je toch een vitamine B12 tekort?

Dat kan zeker zo zijn, maar dat heeft wat uitleg nodig.

Hoe loop je voedingstekorten op? Dat kan doordat je te weinig of de verkeerde voeding binnen krijgt. Maar dit kan ook doordat je lichaam een grotere behoefte heeft aan bepaalde voedingsstoffen OF doordat je lichaam niet de mogelijkheid heeft om voedingsstoffen op te nemen.

Eet je wel of geen vlees/dierlijke producten, dan denk ik dat het te allen tijde belangrijk is om kritisch naar je voedingstoestand te kijken en om regelmatig een aantal voedingsstoffen te laten testen. Bijvoorbeeld door middel van bloedonderzoek.

Vleesvervangers eten

Vleesvervangers zijn voor de dieren en voor de duurzaamheid zeker een betere keuze. Niet voor onze gezondheid. Dit zijn vaak enorm bewerkte producten, waar ook nog eens toevoegingen in zitten die niet goed zijn voor je gezondheid. Niet eten dus.

Wat eet ik dan wel?

Het grootste gedeelte van je voedingsstoffen zitten in planten, groenten en fruit. Je dagelijkse voeding zou dan ook zoveel mogelijk uit groenten en fruit moeten bestaan om aan je voedingsstoffen te komen.

De groente en fruit vul je aan met wat zetmeel (aardappelen, rijst), eiwitten (peulvruchten, soja) en vetten (lijnzaad, noten).

Bekijk de website van de Schijf for life eens. Hierop vind je een duidelijk overzicht van een plantaardig voedzaam voedingspatroon.

Eet je graag vlees? Er is ook zoiets als een middenweg. Het is niet noodzakelijk om iedere dag of iedere maaltijd vlees te eten. Je kunt verrassend lekkere maaltijden maken zonder vlees.

Het belangrijkste is dat je bewust omgaat met de keuzes die je maakt. Maak geen keuzes omdat het zo hoort of omdat iedereen het zo doet.

Luister goed naar je lichaam, dat vertelt je wat het nodig heeft. Soms moet je goed luisteren omdat je lichaam eerst fluistert voordat het gaat schreeuwen (ziekte).

Ben je nieuwsgierig of een (gedeeltelijk) plantaardig voedingspatroon ook iets voor jou kan zijn en wil je hier graag meer over weten? Laat het me weten en/of maak je afspraak voor een intake gesprek. In dit gesprek bespreken we samen de mogelijkheden voor jou.

Eet je liever niet plantaardig maar wil je wel beter in je vel zitten, meer energie ervaren en minder lichamelijke klachten?
Ook dan ben je welkom voor een intake gesprek. Zie de button voor het maken van je afspraak.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers