Plan je gratis intake hier
Contact

Plantaardig eten

Gezond eten en een gezonde leefstijl kun je op verschillende manieren inzetten en naleven

Misschien is het je opgevallen dat ik nooit gerechten post met vlees en maar zelden met dierlijke producten. De basis van mijn gerechten is altijd planten. Planten zijn ook de basis van ieder gezond voedingspatroon en daar vertel ik je in dit blog meer over.

Ik eet al meerdere jaren geen vlees meer. Overige dierlijke producten eet ik minimaal. Ik hang er geen label aan van vegetarisch, pescotarisch of vegan, maar bewuste omgang met wat ik eet.
Mijn persoonlijke reden om te stoppen met vlees eten zijn mijn darmen, deze zijn nu vele malen rustiger dan voorheen. Daarnaast vind ik duurzaamheid interessant en een belangrijk onderwerp.

Waarom wil je minder dierlijke producten eten?

En dus meer plantaardig gaan eten? Omdat planten de meeste voedingsstoffen leveren en de minste schade aanrichten in het lichaam.
De meeste voedingsstoffen die we op dagelijkse basis nodig hebben, bevinden zich in planten.

Als je plantaardig eet, heb je toch een vitamine B12 tekort?

Dat kan zeker zo zijn, maar dat heeft wat uitleg nodig.

Hoe loop je voedingstekorten op? Dat kan doordat je te weinig of de verkeerde voeding binnen krijgt. Maar dit kan ook doordat je lichaam een grotere behoefte heeft aan bepaalde voedingsstoffen OF doordat je lichaam niet de mogelijkheid heeft om voedingsstoffen op te nemen.

Eet je wel of geen vlees/dierlijke producten, dan denk ik dat het te allen tijde belangrijk is om kritisch naar je voedingstoestand te kijken en om regelmatig een aantal voedingsstoffen te laten testen. Bijvoorbeeld door middel van bloedonderzoek.

Vleesvervangers eten

Vleesvervangers zijn voor de dieren en voor de duurzaamheid zeker een betere keuze. Niet voor onze gezondheid. Dit zijn vaak enorm bewerkte producten, waar ook nog eens toevoegingen in zitten die niet goed zijn voor je gezondheid. Niet eten dus.

Wat eet ik dan wel?

Het grootste gedeelte van je voedingsstoffen zitten in planten, groenten en fruit. Je dagelijkse voeding zou dan ook zoveel mogelijk uit groenten en fruit moeten bestaan om aan je voedingsstoffen te komen.

De groente en fruit vul je aan met wat zetmeel (aardappelen, rijst), eiwitten (peulvruchten, soja) en vetten (lijnzaad, noten).

Bekijk de website van de Schijf for life eens. Hierop vind je een duidelijk overzicht van een plantaardig voedzaam voedingspatroon.

Eet je graag vlees? Er is ook zoiets als een middenweg. Het is niet noodzakelijk om iedere dag of iedere maaltijd vlees te eten. Je kunt verrassend lekkere maaltijden maken zonder vlees.

Het belangrijkste is dat je bewust omgaat met de keuzes die je maakt. Maak geen keuzes omdat het zo hoort of omdat iedereen het zo doet.

Luister goed naar je lichaam, dat vertelt je wat het nodig heeft. Soms moet je goed luisteren omdat je lichaam eerst fluistert voordat het gaat schreeuwen (ziekte).

Ben je nieuwsgierig of een (gedeeltelijk) plantaardig voedingspatroon ook iets voor jou kan zijn en wil je hier graag meer over weten? Laat het me weten en/of maak je afspraak voor een intake gesprek. In dit gesprek bespreken we samen de mogelijkheden voor jou.

Eet je liever niet plantaardig maar wil je wel beter in je vel zitten, meer energie ervaren en minder lichamelijke klachten?
Ook dan ben je welkom voor een intake gesprek. Zie de button voor het maken van je afspraak.

Maak je afspraak

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers