Gezond eten = lekker eten
Gezond eten is belangrijk voor ons lichaam, het functioneren van het lichaam, herstel vermogen, je hersenen. Waar is het eigenlijk niet goed voor?
Daarbij is het belangrijk dat je eten ook lekker is zodat je kunt genieten van je gezonde maaltijd en een volledige beleving hebt. Dit zorgt ervoor dat je eerder verzadigd bent en je eten beter kunt verteren.
Smaken verschillen, dat is zeker waar en ook helemaal prima. Maar wat voor smaak heb je? En proef je je eten ook echt of denk je je eten wel of niet lekker te vinden (en proef je met je hoofd)?
In de praktijk hoor ik regelmatig dat mensen gewend zijn aan sterke smaken. Niet alleen pakjes en zakjes, maar ook smaken zoals ui/knoflook, sausjes, zout, alcohol, sambal, etc. Er is niets mis met deze smaken, maar ze verdoezelen vaak de echte smaak van hetgeen je aan het eten bent. Deze sterke smaakmakers voegen (mits goed gebruikt) een goede smaak beleving toe, maar realiseer je wel wat je proeft. Is dat de broccoli met bloemkoolrijst? Of is het de knoflook en sojasaus die je eraan toegevoegd hebt?