Plan je gratis intake hier
Contact

Poké Bowl

Iets waar je momenteel zo goed als niet meer omheen kunt, de poké bowl. Dit is een van de trends van de afgelopen tijd. Maar wel één waar ik heel gelukkig van word.

In dit blog neem ik je mee met de mogelijkheden om zelf een poké bowl te maken en hoe dit past binnen een gezonde leefstijl (en binnen het persoonlijk voedingsplan).

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht. Poké betekent: in plakken gesneden vis en/of groente. Natuurlijk hebben wij er onze eigen creatie aan gegeven en doe ik daar weer mijn eigen saus overheen.

Gezond eten is lekker eten

Gezond eten is belangrijk voor ons lichaam, het functioneren van het lichaam, herstel vermogen, je hersenen. Waar is het eigenlijk niet goed voor?
Daarbij is het belangrijk dat je eten ook lekker is, zodat je kunt genieten van je gezonde maaltijd en een volledige beleving hebt. Dit zorgt ervoor dat je eerder verzadigd bent en je eten beter kunt verteren.

Smaken verschillen, dat is zeker waar en ook helemaal prima. Maar wat voor smaak heb je? En proef je je eten ook echt of denk je je eten wel of niet lekker te vinden (en proef je met je hoofd)?

In de praktijk hoor ik regelmatig dat mensen gewend zijn aan sterke smaken. Niet alleen pakjes en zakjes, maar ook smaken zoals ui/knoflook, sausjes, zout, alcohol, sambal, etc. Er is niets mis met deze smaken, maar ze verdoezelen vaak de echte smaak van hetgeen je aan het eten bent. Deze sterke smaakmakers voegen (mits goed gebruikt) een goede smaak beleving toe, maar  realiseer je wel wat je proeft. Is dat de broccoli met bloemkoolrijst? Of is het de knoflook en sojasaus die je eraan toegevoegd hebt?

Gezonde POKE BOWL

Het leukst aan het maken van een gezonde poké bowl vind ik dat het niet uitmaakt hoe je een bowl in elkaar zet. Of welke ingrediënten je gebruikt (of welke ingrediënten je niet gebruikt). Het is leuk om te variëren met verschillende kleuren, vormen en de verschillende toppings.

Voor een klassieke poké bowl wordt in de basis vaak rijst gekozen (of quinoa, noodles). Geen verkeerd ingrediënt maar voor nu heb ik een basis van gesneden witte kool gekozen.

Ja de bowl bevat hierdoor minder koolhydraten, maar nog belangrijker, het bevat meer groente en dus meer voedingsstoffen.

INGREDIËNTEN
 • Een handje komkommer (in blokjes gesneden)
 • Een handje gekookte pompoen (in blokjes gesneden)
 • Een handje mango (in blokjes gesneden)
 • Geroosterde tofu blokjes
 • Witte kool (in reepjes gesneden)
 • Radijsjes (in plakjes gesneden)
 • Topping: hennepzaad
 • Dressing: balsamico azijn en/of sojasaus
BEREIDING

Vul een schaaltje/bowl met gesneden witte kool.

Vul je schaal verder met de verschillende ingrediënten. Leg ze ieder in een eigen ‘hoekje’ en voeg als laatste wat hennepzaad en balsamico azijn/sojasaus toe.

NOTES
 • Ik heb gekozen voor rauwe witte kool. Je kunt ook prima gekookte witte kool gebruiken of witte kool uit het zuur.
 • Varieer met de topping die jij lekker vindt. Van sesamzaadjes tot lijnzaad, fijngehakte noten, ui.
 • Ik heb voor een combi van warme en koude (rauwe) ingrediënten gekozen. Je bentnatuurlijk vrij om de ingrediënten te kiezen die jij lekker vindt.
 • Heb jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance? Dan kun jij deze poké bowl ook maken. Gebruik de groentesoorten uit jouw plan, met een eiwitbron zoals tofu, peulvruchten, vis of vlees en voeg een fruit soort uit je plan toe. Gebruik bijvoorbeeld lijnzaad en balsamico azijn als topping.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers