Plan je gratis intake hier
Contact

Poké Bowl

Iets waar je momenteel zo goed als niet meer omheen kunt, de poké bowl. Dit is een van de trends van de afgelopen tijd. Maar wel één waar ik heel gelukkig van word.

In dit blog neem ik je mee met de mogelijkheden om zelf een poké bowl te maken en hoe dit past binnen een gezonde leefstijl (en binnen het persoonlijk voedingsplan).

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht. Poké betekent: in plakken gesneden vis en/of groente. Natuurlijk hebben wij er onze eigen creatie aan gegeven en doe ik daar weer mijn eigen saus overheen.

Gezond eten is lekker eten

Gezond eten is belangrijk voor ons lichaam, het functioneren van het lichaam, herstel vermogen, je hersenen. Waar is het eigenlijk niet goed voor?
Daarbij is het belangrijk dat je eten ook lekker is, zodat je kunt genieten van je gezonde maaltijd en een volledige beleving hebt. Dit zorgt ervoor dat je eerder verzadigd bent en je eten beter kunt verteren.

Smaken verschillen, dat is zeker waar en ook helemaal prima. Maar wat voor smaak heb je? En proef je je eten ook echt of denk je je eten wel of niet lekker te vinden (en proef je met je hoofd)?

In de praktijk hoor ik regelmatig dat mensen gewend zijn aan sterke smaken. Niet alleen pakjes en zakjes, maar ook smaken zoals ui/knoflook, sausjes, zout, alcohol, sambal, etc. Er is niets mis met deze smaken, maar ze verdoezelen vaak de echte smaak van hetgeen je aan het eten bent. Deze sterke smaakmakers voegen (mits goed gebruikt) een goede smaak beleving toe, maar  realiseer je wel wat je proeft. Is dat de broccoli met bloemkoolrijst? Of is het de knoflook en sojasaus die je eraan toegevoegd hebt?

Gezonde POKE BOWL

Het leukst aan het maken van een gezonde poké bowl vind ik dat het niet uitmaakt hoe je een bowl in elkaar zet. Of welke ingrediënten je gebruikt (of welke ingrediënten je niet gebruikt). Het is leuk om te variëren met verschillende kleuren, vormen en de verschillende toppings.

Voor een klassieke poké bowl wordt in de basis vaak rijst gekozen (of quinoa, noodles). Geen verkeerd ingrediënt maar voor nu heb ik een basis van gesneden witte kool gekozen.

Ja de bowl bevat hierdoor minder koolhydraten, maar nog belangrijker, het bevat meer groente en dus meer voedingsstoffen.

INGREDIËNTEN
 • Een handje komkommer (in blokjes gesneden)
 • Een handje gekookte pompoen (in blokjes gesneden)
 • Een handje mango (in blokjes gesneden)
 • Geroosterde tofu blokjes
 • Witte kool (in reepjes gesneden)
 • Radijsjes (in plakjes gesneden)
 • Topping: hennepzaad
 • Dressing: balsamico azijn en/of sojasaus
BEREIDING

Vul een schaaltje/bowl met gesneden witte kool.

Vul je schaal verder met de verschillende ingrediënten. Leg ze ieder in een eigen ‘hoekje’ en voeg als laatste wat hennepzaad en balsamico azijn/sojasaus toe.

NOTES
 • Ik heb gekozen voor rauwe witte kool. Je kunt ook prima gekookte witte kool gebruiken of witte kool uit het zuur.
 • Varieer met de topping die jij lekker vindt. Van sesamzaadjes tot lijnzaad, fijngehakte noten, ui.
 • Ik heb voor een combi van warme en koude (rauwe) ingrediënten gekozen. Je bentnatuurlijk vrij om de ingrediënten te kiezen die jij lekker vindt.
 • Heb jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance? Dan kun jij deze poké bowl ook maken. Gebruik de groentesoorten uit jouw plan, met een eiwitbron zoals tofu, peulvruchten, vis of vlees en voeg een fruit soort uit je plan toe. Gebruik bijvoorbeeld lijnzaad en balsamico azijn als topping.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers