Plan je gratis intake hier
Contact

Pompoen wafels

Wat is de herfst zonder pompoen?

Alleen de kleuren al. In de zomer hebben we het felgekleurde rode fruit en in de herfst de pompoenen in de herfstkleuren.

Wafels

De meesten zullen wafels kennen van de Luikse Wafels met suiker, kersen en/of een bolletje ijs. Aangezien deze wafels best lekker zijn maar niet echt is wat je lichaam nodig heeft aan brandstof, vind ik het leuk daar iets voedzaams van te maken.

Als je de ingrediënten van de ‘ongezonde’ bakrecepten gaat vervangen door gezondere ingrediënten, worden de bakrecepten automatisch gezonder. Let op dat het geen vrijbrief is om voornamelijk dit soort recepten te gaan eten. Of er juist veel meer van te gaan eten.

Over het algemeen bevatten deze bakrecepten nog altijd meer granen (koolhydraten) dan nodig is voor ons lichaam. Daarbij zorgen meer koolhydraten in de vorm van granen er vaak voor dat we minder groente en fruit gaan eten. Zo loop je dus niet alleen meer voedingsstoffen maar ook meer vezels mis.

In dit recept gebruik ik geen suiker. Dat doe ik heel bewust omdat ik vind dat het niet nodig is in zo’n recept. Als je suiker toevoegt, zal je lichaam harder moeten werken om de suiker weer je lichaam uit te krijgen. Mits je een actieve dag hebt, hebben de meesten niet die hoeveelheid aan suiker/energie nodig. Het is alleen maar ballast voor je lichaam.

Juist als je beter voor je lichaam gaat zorgen en sowieso minder suikers en bewerkte producten eet, zal je suikerbehoefte ook omlaag gaan. Je proeft anders, je eten is sneller zoet zonder het toevoegen van suiker.

INGREDIËNTEN
 • 125 gram pompoenblokjes
 • 100 gram roggemeel (je kunt ook gebruik maken van havermeel, boekweitmeel, etc.)
 • 2 eieren (of 2 lijnzaadeieren)
 • 100 ml plantaardige melk (havermelk)
 • 1 el vanille-extract
 • 2 tl kaneel (of koek en speculaaskruiden)
 • 1 tl bakpoeder
BEREIDING

Kook de pompoenblokjes gaar totdat je er gemakkelijk puree van kunt maken. Je kunt een klassieke oranje pompoen nemen maar een flespompoen is ook prima.

Giet het overtollige kookvocht af en maak puree van de pompoenblokjes. Voeg het meel, de eieren, vanille-extract en de melk toe aan de pompoenpuree. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Voeg een snufje zout, kaneel en bakpoeder toe aan het beslag. Meng alles nog eens goed door elkaar.

Zet ondertussen het wafelijzer aan om op te warmen. Vet het wafelijzer in met een kwastje en een beetje kokosolie. Giet het beslag in het wafelijzer. Verdeel het beslag goed.

Bak de wafels in een aantal minuten gaar.

Serveer de wafels lekker met fruit. Deze pompoenwafels met appel vind ik een lekkere combinatie en toepasselijk in de herfst. Maar rood fruit, mango of een peer zijn ook aan te raden.

NOTES
 • Lijnzaadeieren zijn ‘eieren’ gemaakt van lijnzaad. 1 ei kun je vervangen door 1 el gebroken lijnzaad met 3 el water. Meng het lijnzaad en water goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten staan totdat het geheel een plakkerige, gelachtige vloeistof is geworden.
 • Dit recept is lactosevrij en vegetarisch. Je kunt de wafels glutenvrij maken door gebruik te maken van haver- of boekweitmeel. Door de eieren te vervangen door lijnzaadeieren kun je deze wafels ook plantaardig/vegan maken.
 • Heb jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance? Dan is dit recept mogelijk ook voor jou van toepassing. Kijk even naar de ingrediënten die jij in je plan hebt staan. De maaltijd met 2 eieren en  groente (pompoen) is hier geschikt voor. Je laat de crackers weg en voegt fruit als garnering toe.

Enjoy!

 

 

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Dank zij het persoonlijke voedingsplan heb ik zelden nog darmklachten en/of een opgeblazen buik.
Ik voel me fitter, heb meer energie en ben ook nog een asntal kilo’s kwijt.
De begeleiding van Shirley was heel goed en ik ben blij met het resultaat.

Dineke Spackler

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers