Plan je gratis intake hier
Contact

Pasta met raapstelen

Raapstelen behoren niet officieel tot de vergeten groente, maar zijn door de meeste mensen wel in de vergetelheid geraakt. Raapstelen behoort tot de bladgroente en is het loof van meiknolletjes om precies te zijn. Raapstelen zijn vol, fris en een beetje pittig van smaak.

Vroeg in het voorjaar is de tijd van de raapstelen. Een bladgroente die vrij kort te verkrijgen is, ongeveer vanaf maart tot en met mei. Het kan voorkomen dat je de raapstelen ook nog in het najaar tegenkomt.

Als je raapstelen kunt vinden (je hebt meer kans in een biologische winkel of op de markt dan in de supermarkt) eet deze dan het liefst zo snel mogelijk. Raapstelen verleppen vrij snel en zijn in de koelkast echt maar een paar dagen houdbaar.

Zijn raapstelen gezond?

Raapstelen zijn rijk aan een stof die in de maag omgezet wordt tot het stofje DIM. DIM remt een enzym dat in het lichaam verantwoordelijk is voor de aanmaak van oestrogeen.
Let wel op dat je de raapstelen niet te lang verhit, daar kunnen deze stoffen niet tegen en zullen hierdoor verdwijnen.

Het meest gehoorde recept met raapstelen is denk ik wel de stamppot, maar je kunt raapstelen ook voor tal van andere gerechten gebruiken. Een omelet bakken met raapstelen maar je kunt ook pesto maken van de bladeren van raapstelen.

PASTA MET RAAPSTELEN

Niet alles in het leven hoeft makkelijk en snel te gaan. Zo zit het leven niet in elkaar. Maar soms is het wel fijn als bepaalde dingen, zoals eten koken, lekker makkelijk en snel gaat. Dit recept is daar een mooi voorbeeld van. Ideaal als warm lunchgerecht of als diner.

De hoeveelheden staan tussenhaakjes vermeld bij de ingrediënten, maar doe dit maar smaak.
Heb jij een persoonlijk voedingsplan met peulvruchten? Kun je die hoeveelheden aanhouden die in je plan staan.

INGREDIËNTEN
 • (100 gram) Raapstelen
 • (70 gram) Rode linzen pasta
 • Pesto (recept)
BEREIDING

Was de raapstelen en snij deze grof. Kook in tussentijd de linzen pasta gaar (zie verpakking).

Verhit wat (kokos)olie in een (wok)pan en bak de raapstelen kort totdat ze geslonken zijn.
Voeg vervolgens de gekookte linzen pasta en pesto toe. Roer op hoger vuur kort goed door elkaar en het is klaar om te serveren.

Lekker om te serveren met een eetlepel edelgistvlokken als topping.

NOTES
 • Je kunt de linzen pasta vervangen door kikkererwten pasta of een andere pasta soort.
  In dit recept is de rode linzen pasta de eiwitbron. Gebruik je bijvoorbeeld roggepasta kun je een andere eiwitbron toevoegen zoals kaas of vis.
 • De pesto geeft normaal gesproken voldoende smaak. Is dit niet het geval, voeg wat extra keltisch zeezout, peper of andere kruiden toe.
 • Dit recept is vrij van gluten en lactose, vegan en volledig plantaardig.
 • Dit recept is perfect voor jou als jij een persoonlijk voedingsplan hebt met daarin linzen en raapstelen. Houd de hoeveelheden aan zoals deze vermeld staan in je plan.
  Heb je geen raapstelen in je plan staan? Deze kun je vervangen door bijvoorbeeld spinazie, spruiten, broccoli of die groente die jij lekker vindt.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers