Plan je gratis intake hier
Contact

Rabarber bites

Afgelopen weekend kreeg ik weer heerlijk wat mee uit de groentetuin van mijn ouders. Dit keer was het ijsbergsla, krulsla, peulen en rabarber. De smaak van deze zelf verbouwde producten is zoveel malen lekkerder dan de producten die je (met name verpakt) in de winkel koopt.

Ik weet dat niet iedereen deze privileges heeft, maar laat het een reminder zijn dat het loont om extra moeite te doen voor je groente en fruit. Dat kan ik de vorm van zelf verbouwen maar ook door het bij een (biologische)boer te kopen.

Bakken met rabarber

Dan is er weer rabarber in overvloed, tijd om te bakken met rabarber. Het leuke aan rabarber is dat je er zulke mooie creaties mee kunt maken. Het is een hele kunst om gelijke stukjes rabarber te snijden van een stengel. Maar het is wel de moeite om het even te proberen.

De vulling van deze taart heb ik vooraf even gekookte zodat de aardbeien zich kunnen mengen met de rabarber. Zo ben ik er zeker van dat de taart overal even zoet is. Natuurlijk kun je de taart ook vullen met stukjes rabarber en aardbei (zonder dat ze vooraf gekookt zijn). Let dan bij het bakken er even op dat de rabarber wel gaar is voordat je de taart uit de oven haalt. Kies dan ook voor een crumble topping, omdat het met de stukjes ongekookte rabarber en aardbei lastiger is om een vlakke bovenkant mee te krijgen.

Rabarber Bites

Aangezien ik niet van de tussendoortjes ben, zijn deze bites echt een feestje als ontbijt. Je bakt ze de dag ervoor en de volgende ochtend hoef jij en/of het hele gezin zo maar een bite (of bites) te pakken. Deze bites eten tijdens de Lunch kan natuurlijk ook of als toetje.

Ik gebruik een vierkante springvorm van ongeveer 20cm bij 20cm. Afhankelijk van de grote, kun je hier 16 bites uithalen.

INGREDIËNTEN BODEM
 • 150 gram speltmeel
 • 150 gram havermout
 • 100 gram kokosolie
INGREDIËNTEN VULLING
 • 250 gram rabarber
 • 250 gram aardbeien
 • Limoensap van 1 limoen
INGREDIËNTEN CRUMBLE
 • 50 gram speltmeel
 • 50 gram havermout
 • 25 gram kokosolie
BEREIDING

Pak een bakblik (ik vind een springvorm fijn) en vet deze in. Leg op de bodem een bakpapiertje, dit is gemakkelijker als je de taart wilt verplaatsten. Heb je geen springvorm, zorg dan dat je hele vorm bedekt is met bakpapier, zodat je de taart er na het bakken makkelijk uit kan halen.

Snij en was de rabarber en aardbeien. Kook ze vervolgens samen met een bodempje water in een pan totdat de rabarber gekookt is. Voeg het limoensap toe. Je kunt er een gladde mouse van  maken, door wat langer door te koken. Je kunt het ook zo laten en goed doorroeren totdat het een egalere massa wordt. Laat dit wat afkoelen.

Voor de crumble: smelt de kokosolie en voeg de speltmeel en havermout toe. Meng tot een crumble.

Voor de bodem: smelt de kokosolie en voeg de speltmeel en havermout toe. Meng tot een egale massa. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van het bakblik.

Giet de rabarber met aardbeien over de bodem en verdeel over de bodem. Strooi de crumble over de rabarber met aardbeien.

Mocht je dit leuk en lekker vinden kun je de taart afmaken met een laagje rabarber (zie de foto’s).

Zet de taart in een voorverwarmde oven (170 graden Celsius), ongeveer 20-30 minuten.

Laat de taart goed afkoelen voordat je deze gaat aansnijden.

NOTES
 • Wil je een knapperige crumble laag boven op de taart? Laat dan de laatste laag rabarber weg.
 • Bewaren kan tot max 2-3 dagen. In een afgesloten bakje in de vriezer gaat ook prima langer.
 • Ik voeg bewust geen suiker toe, de aardbeien maken het voor mij echt zoet genoeg.
  Mocht je de bites niet zoet genoeg vinden, kun je wat honing toevoegen aan de rabarber aardbei vulling.
 • Deze bars zijn lactosevrij, plantaardig en vegan.
 • Deze bars zijn niet glutenvrij, maar wel glutenvrij te maken. Je kunt de speltmeel en havermout vervangen door boekweitmeel en vlokken of amandelmeel.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Je kunt inderdaad de regie met behulp van Shirley weer in eigen handen krijgen. Goed advies. 😃 Lekker eten wat goed is voor jouw lichaam. Je voelt je fit, opvliegers zijn weg. Er is bij mij een rust gekomen 3x per dag eten, wat voldoende is voor mijn lichaam waar ik zeker mee kan tennissen en mee naar de sportschool kan. En waar je ook nog van afvalt.
Ik ben super blij dat ik Shirley tegen ben gekomen en aan t ervaren ben wat dit allemaal met me doet. Ik ben happy🤩

Inge

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Hoop dat er velen zijn die ook kiezen voor een andere manier van eten, gemakkelijk gewicht verliezen en op gewicht blijven door een blijvend veranderd eetpatroon, leefwijze met een aantal basis principes! Het is zo heerlijk om op gewicht te zijn en te blijven, producten te gebruiken die bij mij passen en dus altijd goed vallen en af en toe even af te wijken, zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Superfijn!

Marjo

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers