Plan je gratis intake hier
Contact

Rabarber bites

Afgelopen weekend kreeg ik weer heerlijk wat mee uit de groentetuin van mijn ouders. Dit keer was het ijsbergsla, krulsla, peulen en rabarber. De smaak van deze zelf verbouwde producten is zoveel malen lekkerder dan de producten die je (met name verpakt) in de winkel koopt.

Ik weet dat niet iedereen deze privileges heeft, maar laat het een reminder zijn dat het loont om extra moeite te doen voor je groente en fruit. Dat kan ik de vorm van zelf verbouwen maar ook door het bij een (biologische)boer te kopen.

Bakken met rabarber

Dan is er weer rabarber in overvloed, tijd om te bakken met rabarber. Het leuke aan rabarber is dat je er zulke mooie creaties mee kunt maken. Het is een hele kunst om gelijke stukjes rabarber te snijden van een stengel. Maar het is wel de moeite om het even te proberen.

De vulling van deze taart heb ik vooraf even gekookte zodat de aardbeien zich kunnen mengen met de rabarber. Zo ben ik er zeker van dat de taart overal even zoet is. Natuurlijk kun je de taart ook vullen met stukjes rabarber en aardbei (zonder dat ze vooraf gekookt zijn). Let dan bij het bakken er even op dat de rabarber wel gaar is voordat je de taart uit de oven haalt. Kies dan ook voor een crumble topping, omdat het met de stukjes ongekookte rabarber en aardbei lastiger is om een vlakke bovenkant mee te krijgen.

Rabarber Bites

Aangezien ik niet van de tussendoortjes ben, zijn deze bites echt een feestje als ontbijt. Je bakt ze de dag ervoor en de volgende ochtend hoef jij en/of het hele gezin zo maar een bite (of bites) te pakken. Deze bites eten tijdens de Lunch kan natuurlijk ook of als toetje.

Ik gebruik een vierkante springvorm van ongeveer 20cm bij 20cm. Afhankelijk van de grote, kun je hier 16 bites uithalen.

INGREDIËNTEN BODEM
 • 150 gram speltmeel
 • 150 gram havermout
 • 100 gram kokosolie
INGREDIËNTEN VULLING
 • 250 gram rabarber
 • 250 gram aardbeien
 • Limoensap van 1 limoen
INGREDIËNTEN CRUMBLE
 • 50 gram speltmeel
 • 50 gram havermout
 • 25 gram kokosolie
BEREIDING

Pak een bakblik (ik vind een springvorm fijn) en vet deze in. Leg op de bodem een bakpapiertje, dit is gemakkelijker als je de taart wilt verplaatsten. Heb je geen springvorm, zorg dan dat je hele vorm bedekt is met bakpapier, zodat je de taart er na het bakken makkelijk uit kan halen.

Snij en was de rabarber en aardbeien. Kook ze vervolgens samen met een bodempje water in een pan totdat de rabarber gekookt is. Voeg het limoensap toe. Je kunt er een gladde mouse van  maken, door wat langer door te koken. Je kunt het ook zo laten en goed doorroeren totdat het een egalere massa wordt. Laat dit wat afkoelen.

Voor de crumble: smelt de kokosolie en voeg de speltmeel en havermout toe. Meng tot een crumble.

Voor de bodem: smelt de kokosolie en voeg de speltmeel en havermout toe. Meng tot een egale massa. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van het bakblik.

Giet de rabarber met aardbeien over de bodem en verdeel over de bodem. Strooi de crumble over de rabarber met aardbeien.

Mocht je dit leuk en lekker vinden kun je de taart afmaken met een laagje rabarber (zie de foto’s).

Zet de taart in een voorverwarmde oven (170 graden Celsius), ongeveer 20-30 minuten.

Laat de taart goed afkoelen voordat je deze gaat aansnijden.

NOTES
 • Wil je een knapperige crumble laag boven op de taart? Laat dan de laatste laag rabarber weg.
 • Bewaren kan tot max 2-3 dagen. In een afgesloten bakje in de vriezer gaat ook prima langer.
 • Ik voeg bewust geen suiker toe, de aardbeien maken het voor mij echt zoet genoeg.
  Mocht je de bites niet zoet genoeg vinden, kun je wat honing toevoegen aan de rabarber aardbei vulling.
 • Deze bars zijn lactosevrij, plantaardig en vegan.
 • Deze bars zijn niet glutenvrij, maar wel glutenvrij te maken. Je kunt de speltmeel en havermout vervangen door boekweitmeel en vlokken of amandelmeel.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Persoonlijk mineralen (elementaire supplementen) advies
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: voedings- en leefstijl adviezen
 • Optie tot: coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 75,- va.

Plan intake gesprek

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Hele fijne begeleiding, uitgebreid voedingsplan. Goede aanvulling op mijn lifestyle doordat ik nu de juiste kennis heb verkregen over welke voeding nu het beste bij mij persoonlijk past. Of je al op de juiste weg bent met je gezondheid, als extra aanvulling of om je kennis uit te breiden, alles is prima. Zeer aan te raden!

Lisa

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Medio juni 2022 gestart met het voedingsplan en binnen een paar weken zonder honger en weinig moeite de gewenste kilo’s afgevallen.
Sindsdien blijk ik netjes op mijn ideale gewicht. Dit alles door het voedingsplan in combinatie met de fijne en ook gezellige begeleiding van Shirley.
Ze neemt ruim de tijd en je kan tussen de gesprekken door via de mail of whatsapp vragen stellen die dan snel beantwoord worden.

Chantal

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers