Plan je gratis intake hier
Contact

Rabarber

Rabarber ontbijt

Vorig jaar schreef ik het recept voor deze Rabarber cake. Dit jaar heb ik weer nieuwe rabarber recepten. De eerste staat hieronder met uitleg over het maken van rabarber compote met aardbeien.

Waar koop je rabarber?

In het seizoen, in de maanden april, mei en juni, vind je rabarber bijna overal. De meeste weekmarkten en groenteboeren hebben het sowieso in deze periode. Met name in mei en in juni vind je rabarber ook in de supermarkt.

Laat rabarber niet te lang liggen als je het gekocht hebt. Je kunt ze ongeveer een week bewaren in de koelkast en een aantal dagen buiten de koelkast. Als de stelen slap worden is het tijd dat ze verwerkt worden.

Je kunt je rabarber ook in stukjes snijden en rauw invriezen. Dan kun je er op ieder gewenst moment gebruik van maken.

Rabarber compote

Rabarber compote maken? Dat kan makkelijk en snel.

Verwijder de bladeren van de rabarber stengel en snij de onderkant eraf. Was de rabarber stelen en snij ze in gelijke stukjes.

Neem een pan, doe de rabarber in de pan en voeg een klein laagje water toe. De rabarber hoeft zeker niet onder water te staan. Als ik vijf cm rabarber in de pan heb zitten, voeg ik ongeveer één cm water toe.

Breng het geheel aan de kook en kook totdat de rabarber uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur en roer het geheel goed door elkaar. Je kunt ook de rabarber goed aan de kook brengen, deksel op de pan en het vuur uitzetten. Laat de pan minimaal tien minuten zo staan, de rabarber gaart vanzelf op deze manier.

Je rabarber compote is klaar.

Je kunt de gekookte rabarber warm eten of af laten koelen. Dit kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Wil je de rabarber wat zoeter maken? Dit kan natuurlijk met suiker maar ik gebruik liever aardbeien. Aardbeien zijn gezonder en geven een zoete (aardbei) smaak aan de rabarber.

De verhoudingen rabarber : aardbei, kunnen verschillen van 3 : 1 tot 1 : 1.

Rabarber ontbijt met kwark en zelf gemaakte granola

Lekker en makkelijk te maken. Snel klaar in de ochtend of je maakt het de avond ervoor, dan pak je het kant-en-klaar uit de koelkast.

INGREDIËNTEN
 • Rabarber compote met aardbeien
 • Volle kwark of volle yoghurt (dit kan ook sojayoghurt zijn)
 • Zelf gemaakte granola
BEREIDING

Neem een leuk glaasje, beker of schaaltje.

Begin met een laag rabarber compote, dan een laag kwark en vervolgens nog een laag granola.

NOTES
 • Een afsluitbaar bakje of glas is makkelijk als je je ontbijt bijvoorbeeld later op kantoor opeet of als je dit de avond ervoor al maakt. Dan hoef je het in de ochtend zo maar uit de koelkast te pakken. Houdt er wel rekening mee dat de granola dan zachter wordt.
 • Dit recept kun je glutenvrij maken door gebruik te maken van glutenvrije granola.
 • Dit recept kun je lactosevrij en plantaardig (vegan) maken door gebruik te maken van soja yoghurt.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Ik gun iedere vrouw een gezond lijf en vrolijke mind. En zou Shirley daarom absoluut aanraden! 🙂
In de wondere wereld van gezonde voeding en diëtiek vliegen de algemene, vage adviezen je tegenwoordig om de oren. Een zoektocht die veel verwarring en frustratie kan brengen.
Wat ik onwijs krachtig vind aan de aanpak van Shirley is dat haar begeleiding precies afgestemd is op jou als individu, vanuit resultaten die vooraf persoonlijk gemeten zijn. Zo weet je dat het perfect passend is voor jouw lichaam. Onwijs fijn, en maakt voor mij al het verschil.

Shirley is daarnaast een diëtiste die ook zeer ervaren is op het gebied van mindset, negatieve gedachtes aanpakken en het ontwikkelen van meer zelfliefde als vrouw. Dat maakt dat je je echt gehoord voelt.

Rianne

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers