Plan je gratis intake hier
Contact

Rode linzen pastasalade

Lekker en makkelijk, dat is kort samengevat de linzen (peulvruchten) pasta’s. Dan bedoel ik wel de 100% pure peulvruchten pasta’s: rode linzenpasta, gele linzen lasagne en spaghetti, kikkererwten fusilli, etc. (Zie bij ingrediënten op de verpakking: hier staat maar één ingrediënt).

Peulvruchten

Peulvruchten zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Peulvruchten zijn breed inzetbaar: van kikkererwten kun je hummus maken, linzen en bonen zijn lekker voor soep. Plantaardige burgers, sandwichspread en pannenkoeken of door de salade, peulvruchten zijn voor veel markten thuis.

Er wordt wel eens beweerd dat een overmaat aan peulvruchten niet goed is voor je lichaam. Een overmaat aan wat dan ook, is nooit goed voor je lichaam. Waar meestal over gesproken wordt is de hoeveelheid Lectine die peulvruchten bevatten. Dit stofje is niet bevorderlijk voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat je peulvruchten eerst goed laat wellen/weken en vervolgens de gewenste tijd laat koken. In het geval van kikkererwten is dit bijvoorbeeld minimaal 8 uur laten weken en ongeveer 1 uur laten koken. Je kunt ook kant-en-klaar peulvruchten kopen, hierbij is dit niet van toepassing.

Sommige krijgen last van hun darmen bij het eten van peulvruchten. Dit merk je vrij snel. Vaak krijg je een overmatige rommelende buik/darmen en winderigheid. Dit betekent dat je darmen niet bestand zijn tegen de lectine. Vaak zijn onderliggende darmproblemen hiervan de oorzaak. Zorg sowieso dat de peulvruchten de wel/week en kook tijd volledig ondergaan hebben.

Linzen pasta

De peulvruchten pasta’s zijn over het algemeen goed te verwerken door het lichaam, omdat deze vorm van peulvruchten meer bewerkt is. De peulvruchten pasta geeft zeker niet altijd de voorkeur boven de originele vorm van peulvruchten, maar het is een mooie afwisseling. Zoals dat met alles is. Als je altijd alleen maar kikkererwten of hummus eet, is het ook wel eens goed om rode linzen en bonen te eten.

Rode linzen pasta salade

Hieronder het recept van de pasta salade. Je kunt deze salade zowel koud als deels warm eten. Voor koud gebruik kun je de salade makkelijk voorbereiden en op een later moment de veldsla toevoegen. Voor warm gebruik serveer je de salade direct na het koken van de pasta en het bakken van de groenten.

INGREDIËNTEN

Voor 1 persoon:

 • 60-80g rode linzen pasta
 • Kwart courgette
 • Halve paprika
 • Kwart komkommer
 • Hand veldsla
 • Pesto
 • Olijfolie
BEREIDING

Snij de courgette, paprika en komkommer is stukjes. Bak de courgette en paprika in de pan.

Kook de rode linzen pasta gaar.

In een grote kom, meng de courgette, paprika, komkommer, rode linzen pasta met wat pesto en een scheut olijfolie.

Pak een (diep)bord en leg daar de veldsla in en schep de pasta met groente eroverheen. Je kunt eventueel nog wat peper en Keltisch zeezout toevoegen en wat extra olijfolie.

NOTES
 • Rode Linzenpasta kun je bij supers als Ekoplaza, AH en Jumbo halen.
 • Ik gebruikte courgette, paprika en komkommer, dit kunnen natuurlijk ook andere soorten groenten zijn.
 • Pesto: voor het meest pure product, kun je gemakkelijk zelf pesto maken door basilicumblaadjes te vermalen met bijvoorbeeld lijnzaad, pijnboompitten of noten en olijfolie.
 • Dit recept is glutenvrij en lactosevrij. Afhankelijk van de pesto is dit recept ook volledig plantaardig, vegan.
 • Dit recept bevat plantaardige eiwitten van rode linzen en is daardoor geschikt voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt met peulvruchten/rode linzen als eiwitbron.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online

€ 1500

Anderen die je
voor gingen

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Bedankt Shirley! Je hebt echt mijn leven veranderd. Mijn lijf heeft echt jaren en jaren onder stress gestaan waardoor ik hard moest werken om gewicht te verliezen en dit harde werken werkte soms ook averechts.
Na bloedonderzoek een speciaal ‘dieet’ gekregen op basis van voedingsmiddelen die geschikt zijn voor mijn lijf. Dit was in het begin wel een beetje stoeien want ik moest producten gaan mijden die ik dagelijks at, en ineens niet meer ‘mocht’. Al vrij snel voelde ik mij zooo veel beter dat het geen moetje meer was. Het is echt een enorme verandering in leefstijl geworden en met de nodige duidelijke resultaten. Ook de weegschaal werkte al vrij snel mee!!
Super fijn contact gehad en fantastische begeleiding tijdens het proces. Nu bijna 4 maanden verder is het nog steeds onderdeel van mijn dagelijkse lijfstijl.

Niki – 34

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Ik ben een half jaar geleden bij Shirley gekomen. Ze heeft samen met mij een persoonlijk plan opgesteld op mn bloedwaarden beschreven. Ik heb dat goed kunnen volhouden tot vandaag de dag. Je lichaam maakt op een lekkere en gezonde manier een reset door. Iets wat me al 2 jaar niet meer lukte. Fitter en energieker ga ik nu door. bijna 11 kilo lichter.
Shirley denkt heel goed met je mee en is een lief en toegankelijk persoon! Dank je wel!

Mireille

Shirley heeft mij heel goed geholpen. Nadat ze zich goed heeft verdiept in mijn bloedwaardes, goed heeft geluisterd naar mijn situatie en gerichte vragen heeft gesteld, heeft ze me concrete tips gegeven waar je echt wat aan hebt. Je merkt aan Shirley dat ze veel verstand van zaken heeft.

Doris

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers