Plan je gratis intake hier
Contact

Rode linzen pastasalade

Lekker en makkelijk, dat is kort samengevat de linzen (peulvruchten) pasta’s. Dan bedoel ik wel de 100% pure peulvruchten pasta’s: rode linzenpasta, gele linzen lasagne en spaghetti, kikkererwten fusilli, etc. (Zie bij ingrediënten op de verpakking: hier staat maar één ingrediënt).

Peulvruchten

Peulvruchten zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Peulvruchten zijn breed inzetbaar: van kikkererwten kun je hummus maken, linzen en bonen zijn lekker voor soep. Plantaardige burgers, sandwichspread en pannenkoeken of door de salade, peulvruchten zijn voor veel markten thuis.

Er wordt wel eens beweerd dat een overmaat aan peulvruchten niet goed is voor je lichaam. Een overmaat aan wat dan ook, is nooit goed voor je lichaam. Waar meestal over gesproken wordt is de hoeveelheid Lectine die peulvruchten bevatten. Dit stofje is niet bevorderlijk voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat je peulvruchten eerst goed laat wellen/weken en vervolgens de gewenste tijd laat koken. In het geval van kikkererwten is dit bijvoorbeeld minimaal 8 uur laten weken en ongeveer 1 uur laten koken. Je kunt ook kant-en-klaar peulvruchten kopen, hierbij is dit niet van toepassing.

Sommige krijgen last van hun darmen bij het eten van peulvruchten. Dit merk je vrij snel. Vaak krijg je een overmatige rommelende buik/darmen en winderigheid. Dit betekent dat je darmen niet bestand zijn tegen de lectine. Vaak zijn onderliggende darmproblemen hiervan de oorzaak. Zorg sowieso dat de peulvruchten de wel/week en kook tijd volledig ondergaan hebben.

Linzen pasta

De peulvruchten pasta’s zijn over het algemeen goed te verwerken door het lichaam, omdat deze vorm van peulvruchten meer bewerkt is. De peulvruchten pasta geeft zeker niet altijd de voorkeur boven de originele vorm van peulvruchten, maar het is een mooie afwisseling. Zoals dat met alles is. Als je altijd alleen maar kikkererwten of hummus eet, is het ook wel eens goed om rode linzen en bonen te eten.

Rode linzen pasta salade

Hieronder het recept van de pasta salade. Je kunt deze salade zowel koud als deels warm eten. Voor koud gebruik kun je de salade makkelijk voorbereiden en op een later moment de veldsla toevoegen. Voor warm gebruik serveer je de salade direct na het koken van de pasta en het bakken van de groenten.

INGREDIËNTEN

Voor 1 persoon:

 • 60-80g rode linzen pasta
 • Kwart courgette
 • Halve paprika
 • Kwart komkommer
 • Hand veldsla
 • Pesto
 • Olijfolie
BEREIDING

Snij de courgette, paprika en komkommer is stukjes. Bak de courgette en paprika in de pan.

Kook de rode linzen pasta gaar.

In een grote kom, meng de courgette, paprika, komkommer, rode linzen pasta met wat pesto en een scheut olijfolie.

Pak een (diep)bord en leg daar de veldsla in en schep de pasta met groente eroverheen. Je kunt eventueel nog wat peper en Keltisch zeezout toevoegen en wat extra olijfolie.

NOTES
 • Rode Linzenpasta kun je bij supers als Ekoplaza, AH en Jumbo halen.
 • Ik gebruikte courgette, paprika en komkommer, dit kunnen natuurlijk ook andere soorten groenten zijn.
 • Pesto: voor het meest pure product, kun je gemakkelijk zelf pesto maken door basilicumblaadjes te vermalen met bijvoorbeeld lijnzaad, pijnboompitten of noten en olijfolie.
 • Dit recept is glutenvrij en lactosevrij. Afhankelijk van de pesto is dit recept ook volledig plantaardig, vegan.
 • Dit recept bevat plantaardige eiwitten van rode linzen en is daardoor geschikt voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan hebt met peulvruchten/rode linzen als eiwitbron.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coach sessies in de praktijk of online
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

Anderen die je
voor gingen

Wat een verschil!! Na 2 zwangerschappen en diagnose PCOS stond mijn hormoonhuishouding op z’n kop, mijn huid was slecht en ik schommelde altijd in gewicht. In het verleden wel diëten gedaan maar nooit blijvend resultaat.‌

Het orthomoleculaire sprak mij erg aan en zodoende kwam ik bij Shirley terecht. Wat een schat en met zoveel kennis en deskundigheid maar ook goed in de vinger precies op de goede plek kunnen leggen waarbij het stukje mindset ook word behandeld.

‌Mijn voedingsplan was duidelijk en ik ben er direct mee aan de slag gegaan en na een korte tijd kreeg ik meer energie, mijn huid werd beter, en ik voelde me veel meer mezelf in m’n eigen lichaam ook qua hormonen. Bizar! Zo bijzonder wat voeding doet in combinatie met de gesprekken met Shirley.‌

Nu een jaar later ligt mijn schema nog op het aanrecht als hou vast maar is het me ook gelukt om stabiel te blijven en daar ben ik Shirley enorm dankbaar voor.

Lieve Shirley je bent een topper en dankjewel dat je deze weg met mij hebt bewandeld.

Nicole – 36

Inzicht en bewustwording over wat bij je lichaam past en het daadwerkelijk voedt. Voor mij was het programma van Shirley meer dan een andere kijk op voeding. Shirley kijkt mee en stemt af op je behoefte waar je op dat moment bent. Ik heb er geen strakke nieuwe levensstijl aan over gehouden, juist een paar goede veranderingen die zich echt hebben verankerd. Dankjewel voor je positieve en mooie gesprekken!

Lizzy Geurts van Kessel

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda van Vugt

Omdat ik graag meer informatie wilde over mijn lichaam en welke voedingstoffen en producten voor mijn lichaam geschikt zijn ben ik via Shirley het Metabolic Balance groepstraject ingestapt.

Metabolic Balance vind ik een erg fijn plan omdat deze helemaal afgestemd is op mijn lichaamswaarde, er is voldoende ruimte voor improvisatie én je hoeft geen calorieën te tellen. Calorieën tellen is in de loop der jaren een obsessie geworden waar ik erg graag vanaf wilde. Meer rust in mijn lijf en mijn hoofd.

In het begin had ik nog best wel vragen, hoe kan ik het plan nu het beste in mijn leven integreren. Het groepstraject heb ik erg prettig ervaren omdat je kun sparren met andere, die ook mijn ervaringen en struggels deelden.

Shirley geeft veel bruikbare tips en informatie in haar online meetings, de online communitiy en in de online omgeving dmv werkboeken en informatie sheets.

Inmiddels heb ik mijn doel gehaald. Meer rust in mijn lijf en hoofd, gewicht verloren én mijn relatie met eten is verbeterd.

Dankjewel Shirley!

Ankie – 36

Na van alles geprobeerd te hebben heb ik echt resultaat geboekt bij Shirley. Shirley luistert echt naar je. In zachtheid maar wel direct en met duidelijkheid zoekt ze samen naar de mogelijkheden. Ze motiveert en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en heeft geen oordeel. Alles is bespreekbaar. Samen behaal je je doel! Ik heb eindelijk het handvat waar ik allang naar op zoek was en wat ik nog steeds gebruik.

Brenda Martens

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers