Plan je gratis intake hier
Contact

Shiitake spread

Shiitake spread met bouillon

Bijna iedereen kent wel de champignons en de kastanjechampignons. Soms neem je de gemengde paddenstoelen, maar vaak blijft het daarbij. Shiitake zijn niet bij iedereen bekend of de eerste keus. Gelukkig worden ze steeds populairder.

Paddenstoelen als shiitake en oesterzwammen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Daarnaast bevatten ze verschillende vitamines zoals de B vitamines en werken ze anti-viraal.

Met andere woorden: wil je je immuunsysteem een boost geven, neem eens shiitake bij je maaltijd in plaats van champignons.

SHIITAKE SPREAD

Shiitake zie ik regelmatig terug komen in de persoonlijke voedingsplannen in de prakrijk door de enorme voordelen voor de gezondheid.

Dit recept laat zien dat je shiitake ook op een heel andere manier kunt klaar maken dan bijvoorbeeld in de soep, met roerbakgroenten of in een ovenschotel. Deze spread is lekker op een cracker of door de salade.

INGREDIËNTEN
 • 150 gram shiitake
 • 300 ml bouillon
 • Tijm
 • Eventueel peper en Keltisch zeezout
BEREIDING

Zet de bouillon in een pannetje op het vuur. Het beste is gebruik te maken van bottenbouillon en getrokken groentebouillon. Je zou ook voor de snelle variant kunnen gaan met keltisch zeezout, lavas en overige kruiden.

Snij de shiitake fijn en voeg de tijm en de shiitake toe aan de bouillon.

Kook de shiitake een aantal minuten tegen het kookpunt aan (dus niet echt laten koken). Giet de bouillon af en laat de shiitake even uitlekken. Let op! Gooi de bouillon niet weg, deze kun je bewaren om soep van te maken.

Maal de shiitake fijn in een keukenmachine of blender. Voeg eventueel wat extra kruiden en/of peper en Keltisch zeezout toe.

Wil je de shiitake wat smeuïger maken, zoals een spread. Voeg dan een eetlepel bouillon, citroensap en/of (plantaardige)yoghurt toe.

Bewaar de spread in een afgesloten bakje/glazen potje in de koelkast.

NOTES
 • De spread is perfect voor jou als jij het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance hebt en shiitake in je plan staan.
 • Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig.

Enjoy!

Wil je gezonde inspiratie & reminders via e-mail?

Voed jezelf met de juiste informatie
Liefs van Shirley

Wil jij je gezond, levendig en vitaal voelen?

We ontdekken samen wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je met mij gaat werken zoekt je lichaam tijdens het proces zijn weg naar de juiste balans, waardoor jij fit thuiskomt van je werk, dus niet uitgeblust op de bank zit. Jij leert je lichaam kennen. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat bij je past. Dat is waar mijn coaching op geënt is. Voor de rest van je leven.

Maak afspraak

Stap in gezondheid **COMING SOON**

 • In je eigen tempo stap voor stap naar je gezondere leefstijl
 • Middels online omgeving
 • Toegang tot masterclasses
 • Optie tot: 1 op 1 consulten
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)

€ 149,- va.

Werk aan jezelf

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Voedings- en leefstijl adviezen
 • 4 coachsessies op de praktijk of online
 • 6 maanden begeleiding
 • Optie tot: ondersteunend lab onderzoek (bloedonderzoek, mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 750,-

1:1 coaching

 • Uitgebreide intake (online of op de praktijk)
 • Bloedonderzoek, incl. bv. vitamine D en B12 (op de praktijk)
 • Persoonlijk voedingsplan adhv bloedonderzoek
 • Toegang tot online community
 • 7 maanden begeleiding
 • ± 10 coachsessies op de praktijk of online
 • Optie tot: extra lab onderzoek (mineralen, zware metalen)
 • Optie tot: (voor)ouder heling/regressie sessie in de praktijk

€ 1.500,-

Anderen die je
voor gingen

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, maar voor mij was het lastig om tussen al die gezondheidsadviezen, dieten, tips en nieuwe middeltjes het juiste te vinden. Shirley heeft mij daarin ontzettend fijn begeleidt, ze is betrokken, goed bereikbaar en creëert een gezonde relatie tussen voeding en lijf. Voor mij is het inmiddels een leefstijl geworden ipv een tijdelijke dieet, met de nodige gezondheidswinst! Ik vind het een aanrader voor iedereen!

Herma

Ik heb met Shirley op een hele prettige manier mijn traject doorlopen. Shirley geeft op een hele rustige professionele manier adviezen en tips, is totaal niet opdringerig en denkt heel goed mee. Mijn biologische leeftijd is in 9 maanden gedaald van 57 naar 37 jaar, ik ben ruim 10 kg afgevallen, voel me geweldig en mijn overgangsklachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik kan Shirley zeker aanbevelen!

Noelle

Aanrader en life changing! Shirley heeft mij onwijs geholpen. Dankzij haar heb ik mij voedingspatroon kunnen aanpassen waardoor ik nu meer energie heb en beter in mijn vel zit. Weer terug leren luisteren naar mijn lichaam, zo belangrijk. Heel erg bedankt voor alle wijze lessen, tips en inspiratie!

Karin

Dankzij mijn persoonlijk voedingsplan en de motiverende gesprekken met Shirley voel ik me nu lichamelijk en geestelijk veel beter.
Veel meer energie en minder pijn (fibromyalgie), minder last van mijn darmen en overgangsklachten.
Ik wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Uiteindelijk ruim onder mijn streefgewicht gekomen en dat ging nog moeiteloos ook.
Ik heb ook nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten.
Het was in het begin even omschakelen en goed plannen, maar nu gaat het van vanzelf.
Dank je wel Shirley voor de fijne gesprekken, tips en adviezen.

Narda

Deskundig en goede begeleiding tijdens het persoonlijk voedingsplan.
Shirley is een lieve vrouw, die verder kijkt dan alleen naar het Voedingspatroon. Ze neemt je eigen situatie en leefstijl mee in de ondersteuning, en verdiept zich om een zo goed mogelijk advies en tips te geven.
Bedankt!

Veronique

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een methode die mij verder zou brengen in mijn zoektocht naar meer balans in voeding, verlichting van oedeem en welzijn.

Mijn zoektocht bracht mij bij Shirley.

Stabiliteit in mijn hormoonhuishouding en geen gewichtstoename waren mijn doelen.

Shirley nam de tijd en luisterde naar mijn verhaal.

Na het onderzoek kreeg ik een persoonlijk voedingsplan. Het was even wennen om met dit aan de slag te gaan, maar na een paar maanden voelde ik mij goed, had minder pijn en was mijn gewicht zelfs afgenomen!

Het plan geeft mij houvast en kun je elk moment weer oppakken als het even tegenzit.

Het plan is maar een deel van hetgeen mij goed deed. Shirley is een fijne coach en elke afspraak bood mij rust, positiviteit en gaf mij kracht. Ze ziet, hoort, steunt en denkt met JOU mee.

Jessica – 48

Een gezond leven komt van binnenuit

- Shirley Brouwers